Pozz cure, imam jedno pitanje za one koje su prošle insiminaciju. Zanima me dali ima koja s policističnim jajnicima? To je moja dijagnoza, spermiogram je dobar. Koji je bio postupak i di ste radili? Hvala :)
Nikolinaaa1 ja nemam problem sa pcos ali većina krene u postupak sa inseminacijom da se vidi da li dolazi do ovulacije. Većinom nakon dvije ins. se ide u prvi prirodni IVF ako tijelo proizvodi folikule. U postupak sa stimuliranim stvaranjem folikula idu odmah samo one sa jako lošim dijagnozama.
Inseminacija je skroz bezbolna samo malo neugodna ali sve bude brzo. Mi smo u Rijeci na humanoj. Ako te što još zanima, samo pitaj…ako mogu pomoći bit će mi drago. Voljela bih da sam i ja mogla sa nekim prije samog odlaska pričati o tim stvarima ali eto, upoznala sam i sprijateljila se sa nekoliko cura sa kojima prolazim zajedno kroz sve nade i muke.

... na kraju ipak bude dobro, ako još nije dobro znači da nije kraj.
Gogach,hvala. Danas su mi vratili prekrasnu blasticu, dvije smo zamrznuli, sad cekamo 10ak dana!
Na IVF smo isli zbog slabog sperm. Bila sam u stimuliranom ciklusu, iako je kod mene sve ok.
Gogach,hvala. Danas su mi vratili prekrasnu blasticu, dvije smo zamrznuli, sad cekamo 10ak dana!
Na IVF smo isli zbog slabog sperm. Bila sam u stimuliranom ciklusu, iako je kod mene sve ok.
Oprosti mi ako budem previše znatiželjna ali gdje ste išli na postupak? Privatno ili? Pitam jer mi je to skroz čudno. U Rijeci imaju to neko pravilo po kojem idu ti postupci…iako od njih troje ja sam dobila najtvrdoglaviju, ne da se nagovoriti nikako, još se i ljuti jer joj se miješam u posao….ggrrrr
Baš me ljuti ponekad.

I evo mene sa novostima!
Danas nam je bila druga fm i mi računali da će do postupka trebati još bar dva dana A kad ono - danas postupak!
Baš smo ostali iznenađeni :)
I sad kreće onaj najteži period iščekivanja…
Uff, držite fige da uspijemo ovaj put…

Jojjjj jako mi je drago radi tebe Gogach :))))) Nadam se da će sve biti ok! Mozes li mi ukratko opisati postupak.
Jojjjj jako mi je drago radi tebe Gogach :))))) Nadam se da će sve biti ok! Mozes li mi ukratko opisati postupak.
Naravno!
Znači, nakon clomifena, od 5-9 dc, ide se na mjerenje folikula, otprilike svaki drugi dan. Rastu otprilike 2mm na dan. Kad dođe jedan od vodećih na 18mm, kao meni jučer, muž ide dati svoj "doprinos" :). Vraćate se nakon cca sat vremena jer im treba vremena da spermu profitiraju i samo najkvalitetniji dio ostane. To ti sa savitljivom špricom, jako tankom, kroz ulaz maternice istisnu što bliže jajovodima da im još više "pomognu" na putu ka jajnoj stanici. Postupak nikako nije bolan. Više je neugodan jer nitko ne voli da mu se doli prčka
Leži se još jedno 15tak min.
Štopericu dobiješ inače ranije ako inače ne dolazi do ovulacija. Ona sadrži hormon beta hcg i zato treba pričekati bar 10 dana prije nego se prvi test koristi jer može dati lažnu nadu.
Ako te bude još što zanimalo slobodno pitaj, ili mi pošalji prv. poruku.♡♡

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji