Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • JelenaZG
    23. Studeni 2016. 10:40

s101 ….  sutra vadim betu....nisam baš optimistična. Javim nalaz 

Lg …. u Petrovoj i za vrijeme primanja hormona ideš na folikulometrije da se prati rastu li dovoljno dobro i ima li ih dovoljno, tj jeli terapija dostatna. Pripremi se na česte uzv. Kad folikuli dostignu pristojnu velučinu...cca 18mm, dobit ćeš štopericu i 2 dana nakon nje ideš na punkciju koju nečeš ni osjetiti jer ti daju najbolji koktel za spavanje....nemoraš se uopće brinuti. U Petrovoj na tome ne štede....Nakon punkcije će ti biologica reći koliko su dobili oocita. Drugi dan zoveš da vidiš koliko ih se oplodilo, pa slijedeći koliko ih se podijelilo...uglavnom su tranferi 3 ili 5 dan, ovisi o tvojim stanicama.....Ostatak ako bude će zamrznuti...Nemaš se čega bojati....samo hrabro!

JelenaZG

Ig
    23. Studeni 2016. 11:21

Cure hvala vam puno, sad mi je puno lakše..inače se bojim doktora, bolnica i svega, ali eto nažalost nemam drugog izbora nego proći kroz sve ovo. Pošto to bude prvi postupak ne nadamo se baš ničemu, ali opet možda dobijemo najljepši mogući poklon za Božić :) :)

..Žena sam, Mogu sve..

Zoja31
    23. Studeni 2016. 12:33

Lg sto se tice straha ja sam po tom pitanju ista kao i ti. Bojala sam se najobicnijeg vadenja krvi a evo dva ivf-a su iza mene. Dok ne krenes u sve to niti ne znas koliko si u biti hrabar i jak. Punkcije se nemoj bojati, i ja sam umirala od straha prvi put ali zaista te uspavaju i probudis se kad je vec sve gotovo. Bogu hvala na anesteziji 😂😂. Ostatku ekipe puno srece. Ja uspjela izvaditi nalaze koje me trazio dr i u petak idemo na razgovor k njemu. Nadam se postupku u proljece 😃😃

• ana232
    23. Studeni 2016. 13:24

Lg Jelena ti je sve rekla. Stvarno se nemaš čega bojati, ništa ne osjetiš i brzo je gotovo. Nakon punkcije ležiš 2 sata u sobi i onda možeš kući. Nakon punkcije ne boli, više kao kad imaš ovulaciju i malo si napirena (bar je meni tako bilo). A što se tiče terapije svaka žena je jedinstvena za sebe. Ja sam recimo to sve brzo riješila. Počela s pikanjem, prva folikulometrija je bila 6. da pa 8. i 9. i taj 9. dan sam dobila štopericu i 11. dan je bila punkcija. Izvadili du 15 folikula ( bilo je svakakvih), od toga je 9 oplođeno, a 4 su došle do stadija blastociste. Jučer mi je bio transfer i vračene su mi dvije, a dvije su zamrznute. Sad mirovanje i nadanje da će se bar jedna primiti.
    A kod kojeg si ti doktora?

MiuMau
    23. Studeni 2016. 14:35

Cure jesu isli muzevi s vama na konzultacije za MPO? Moj je pokazao veliku zelju, pa me zanima jel koji od vasih mozda bio s vama, mislim jel ih puste unutra?

• ana232
    23. Studeni 2016. 17:21

Miu Mau u petrovoj puštaju

s0102
    23. Studeni 2016. 17:40

JelenaZg… sretnooo... javi nam lijepe vijesti ☺

Ig… evo da te i ja utjesim... ja sam se uzasavala igli oduvijek... i eto.. prosla jedan stimulirani ivf... bockao me muz... to ne mogu sama... prezivjela punkciju 5 folikula bez icega... i nakon sto sam sve prosla bila sam bas ponosna na sebe... mislim da sada mogu sve 😆
    Cekam samo dobitni ivf😊

Nove cure dobro dosle i nemojte se nicega bojati... ☺

MiuMau
    23. Studeni 2016. 18:39

Hvala ana232... mi smo na VV, budemo sutra vidjeli, mm ide pa ak ga puste super, ak ne, pricekat ce u cekaonici... 

Zoja31
    23. Studeni 2016. 19:29

Miumau ja kad sam bila u vg isao je samo na taj prvi razgovor i muz. Sad kad smo presli privat isli smo prvi put zajedno a dr nam je rekao neka i sa nalazima dodemo oboje ako mozemo. Meni je to pod normalno da ide i muz sa mnom barem na taj razgovor i dogovor o tjeku postupka.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.