Bok cure, evo da javim svoje stanje, danas 10dpt, radim u srijedu betu. Simptome koje imam je da vec par dana osjećam kao lagano "probadanje", dva puta mi se u noci dogodilo da me probudila bol kao da cu ujutro dobiti m. Imam dnevni uložak, ali mi opet od tolike količine nekakve bijele/prozirne sluzi gačice budu skroz morke. Oprostite na izrazu.
Sad koji su razlozi svemu tome, saznat ćemo u srijedu
ono što jako želiš, dobit ćeš <3
mono dobrodošla. Ja ti ne mogu reći za Petrovu, ja sam na Vuh Vrhovcu. Al vjerujem da su neke stvari iste. Npr. nama je od 1.pregleda do 1.postupka trebalo 3mj.(ovisi ti o uzroku problema). Preko HZZO imas pravo na: četiri pokušaja intrauterine inseminacije (IUI), šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u prirodnome ciklusu. I dob koju pokriva je ženina do 42god. Ako su stimulirani postupci moraš se bockati u trbuh, nakon toga ide tzv.štoperica i punkcija jajnih stanice i ako je sve u redu tranfer js. Nakon toga terapcija i čekanje bete cc 14-15 dana nakon tranfera.
Evo ukratko
ono što jako želiš, dobit ćeš <3
Cure, hvala.
Vidjeti cu što ce mi reci dr.u pon :)
Da li nalazi moraju biti friški, tj.koliko stari moraju biti npr??
Mono.. dobrodosla... obicno nesmiju biti stariji od 6 mjeseci.. ali ja sam u Ri.. mozda je drugacije po bolnicama u Zg...
Malagarava…. nadam se da su sve to simptomi veelike bete.. jos malo pa ces sve znati..☺
Hvalaaaaaaaa :)
A kako ide procedura s uzorkom??
MM ide npr.ujutro dati uzorak, i onda odmah vracaju stanicu??
Nisam skuzila ali netko je pisao da neka tri dana, pa ne znam sto to znaci??!
Da li boli ta punkcija i to vracanje??
Mono.. kada se dogovoris sa dr za ivf svaki drugi dan pred krajbi svaki ides na folikulometrije.. mjerenje velicine folikula.. kada dr procijeni da je velicina odgovarajuca taj dan navecer dobijes štopericu. Slijedeci dan odmaras a dan nakon togavides na punkciju... vadenje folikula (ovisno da li si u prirodnom ivf u bez ljekova-tada je 1 ifolikul ili u stimuliranom sa ljekovima kada ih je vise). Na dan punkcije M donese sjeme u bolnicu ili ga tamo da (ovisi o bolnici).. Necu ti rec da je punkcija ugodna, jer nije,ali svi prezive☺...
Sada opet ovisno o postupku i bolnici oplodene stanice ti vracaju od 2-5 dana... onda mirujes... odmaras... i cekas vadenje bete...
To bi bilo ukratko
Hm..a recite mi nakon transfera mirujem ili se vracam svakodnevnim aktivnostima??
Mislim imam posao gdje sam stalno u pokretu, gdje ne migu ni 5 minuta sjesti pa da se znam pripremiti...
A zasto tek vracaju stanice za 2 do 5 dana??
Sorry curke sto gnjavim ali nista ne znam o tome??! Možda sam malo dosadna, ali necu vas vise gnjaviti.
Tnx
Zoja… sta problemi i na transferu😢😢
Mono.. ovisi o curama i o poslu da li ostaju doma... ja sam npr proslu sri imala punkciju sub transfer i ovaj tj cu biti doma... ne znam jos za sljedeci...a gin mi je dala bolovanje do 18.11 i po potrebi rekla dace produziti...
Mislim da transfer ovisi o postupku u kojem si,broju stanica, razvoju... i zato varira od 2-5dana...
Ali sve ce ti sigurno u bolnici objasiti kad dodes
Sortiraj odgovore
Najstariji