Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jenn
    25. Travanj 2019. 17:36

Ninna zao mi je :(
    Mala martina sretno i neka bude dobitni! 
    Grizli jesi ti na nekakvoj stimulaciji? Ja sam mislila da ti ides na FET i da se tada ne daju lijekovi, ili sam pobrkala nesto 🤔
    Meni je krenula menga pa cu sutra zvati da me naruce na folikulometriju. Idemo u prirodni IVF..da li su vam davali ikakve lijekove u takvim postupcima ili ne? Ide samo stoperica?

• sunce1
    25. Travanj 2019. 17:38

Bok svima! Vec neko vrijeme vas citam i pratim. To mi je prvo ujutro kad otvorim oci. Na forum i vidjet ima li koji plusic. Ja imam malo cudnu situaciju. Mm i ja smo radili na bebi godinu dana i nista.  Krenuli na pretrage. Kod mene povisen prolaktin, inverzija fsh i lh sto upucuje da nema ovulacije, medutim taj mjesec prog 21 dc pokaze da je bilo(kaze gin da je mozda prolaktin uzrokovao inverziju). Posalje me na jos neke pretrage, vise manje sve ok, amh 30 odlicno. 
    E sad ono sto nas posebno brine. Muz je poslan na spermiogram. Obavi ga u jednoj privatnoj poliklinici, donese uzorak ujutro, navecer nam posalju rezultate. Na nalazu pise da je obraden uzorak tek oko 16 sati, sto je dosta nakon donosenja uzorka. Teska oligoasthenospermija. Uzas,uzas nalaz. Preporuka icsi postupak. Nakon toga 2mj nervoze i suza i odlicimo se na drugi privatni laboratorij. Odnesemo jutros uzorak, rezultati za sat vremena iii normozoospermija. Ova dva mjesca je pio pro fertil up. Ali ne vjerujem da to moze ovako drasticno popravit rezultate. Naprimjer sa 94% nepokretnih do 80% pokretnih. Nista nam nije jasno. Kome i cemu vjerovat??? Ima li netko slicna iskustva?

sofi
    25. Travanj 2019. 17:44

Sunce,1, ja mislim da bi to trebalo biti kroz sat-dva najkasnije pregledano 🔎 zato kazu kad se nosi od doma da mora biti najkasnije sat vremena od kad je uzorak nastao dostavljeno.. 

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

sofi
    25. Travanj 2019. 17:53

Je li vam bila otprilike ista duljina apstinencije prije davanja uzorka?.. 

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

• Kengurica
    25. Travanj 2019. 17:57

Nama su rekli da i da sroji cijelu noc sperma na sobnoj temperaturi da izgubi samo 10% na kvaliteti. Nije prvi put da netko ima koma nalaz pa odlican. Vjerojatno ce opet morati ponoviti, ali bilo bi dobro da idete u iste laboratorije uvijek. Drugo mozda mu je nesto tad bilo lose, npr da je nedavno prehladjen bio itd..

25. Travanj 2019. 18:28

Svakakvih slucajeva ima.. 
    Npr. Meni je amh narastao u 2 godine🙄😂😂
    Nakon 4 stimulirana, nalaz vadjen u istom laboratoriju u istoj mjernoj jedinici.. 
    A to je kao ne moguce.. A meni narastao.. 
    E da nisam na svoje oci vidjela nalaz ne bi vjerovala.. 

25. Travanj 2019. 18:29

marijaiva

Svakakvih slucajeva ima..
    Npr. Meni je amh narastao u 2 godine🙄😂😂
    Nakon 4 stimulirana, nalaz vadjen u istom laboratoriju u istoj mjernoj jedinici..
    A to je kao ne moguce.. A meni narastao..
    E da nisam na svoje oci vidjela nalaz ne bi vjerovala..

I to nije bio neki mali porast.. Vec s 16 na 26

• Hani
    25. Travanj 2019. 18:32

Sunce1, kad krecete u postupak?
    Soyseka,  pusa za tvoju malu mrvicu!
    Karla89, zao mi je, bas je izgledalo obecavajuce kod tebe. Sretno dalje! 
    Jenn, pitaj za klomifen. Zasto si ne bi povecala sanse?
    Ninna, stvarno mi je zao. Ti si imala dosta fetova, ali imas jos stimuliranih?

• sunce1
    25. Travanj 2019. 18:45

sofi

Je li vam bila otprilike ista duljina apstinencije prije davanja uzorka?..

Prvi put 3 dana, sada 5 dana..

• sunce1
    25. Travanj 2019. 18:48

Kengurica

Nama su rekli da i da sroji cijelu noc sperma na sobnoj temperaturi da izgubi samo 10% na kvaliteti. Nije prvi put da netko ima koma nalaz pa odlican. Vjerojatno ce opet morati ponoviti, ali bilo bi dobro da idete u iste laboratorije uvijek. Drugo mozda mu je nesto tad bilo lose, npr da je nedavno prehladjen bio itd..

Koliko su bili na sobnoj temp nisam sigurna. Ugl. Mi smo uzorak odnijeli u jednu privatnu polikliniku koja kao nudi tu uslugu, a ustvari oni uzorak proslijede drugoj poliklinici koja obavi pretrage i javi rezultate ovima. To smo saznali tek kad smo vidjeli potpis na nalazu i pitali ih kako to...oni su rekli da suraduju s tom poliklinikom i tako to rade😕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.