Rastaju se parovi i s djecom i bez njih. A ako su se oni rastali samo zbog ne imanja djece onda to ljubav nije ni bila.
Moja poznanica je muza ostavila jer on nije mogao imat djece🙄.. doktori mu rekli da bi i na 'umjetan' nacin tesko da bi mu nesto nasli.. Imao je najgori nalaz spg.. Uglavnom on je danas sretan otac 2 djece (prirodno zacete) a ona se u međuvremenu ponovno udala i ponovno rastala i bez djece je.. Karma is a bitch
Posvajanje u Hrvatskoj... Rekla bih nemoguća misija.. Evo bas je jucer bivsa pjevačica grupe Eni to komentirala da je u Hrvatskoj gotovo nemoguće posvojiti pa su isli u Afriku i posvojili malu Salome🤩
A mi smo manje vise sve pretrage obavili.. Jedino stvarno ne znam koja je to pretraga DNK koja sa 100 posto sigurno u moze garanturat da Npr moj muz i ja djecu ne mozemo imati..
I da mi to kazu ja zbog tog svog muza ostavila ne bih.. I opet bi vjerojatno pokusaja jer nista nije 100 posto i ne znaju ni doktori sve jako puno puta sam se u to uvjerila .. Eto Npr. Kolegica s posla mi javila kako joj kuma zatrudnila u 42..nakon 20 god. Braka..
Isto u suprugu problem... Odustali su nakon negdje 15 postupka jer su i doktori digli ruke od njih.. Pomirili se na zivot bez djece.. I eto je pred porod...
Rastaju se parovi i s djecom i bez njih. A ako su se oni rastali samo zbog ne imanja djece onda to ljubav nije ni bila.
Moja poznanica je muza ostavila jer on nije mogao imat djece🙄.. doktori mu rekli da bi i na 'umjetan' nacin tesko da bi mu nesto nasli.. Imao je najgori nalaz spg.. Uglavnom on je danas sretan otac 2 djece (prirodno zacete) a ona se u međuvremenu ponovno udala i ponovno rastala i bez djece je.. Karma is a bitch
A slažem se sa vama da to nije razlog za rastavu ali svatko radi kako želi u svom životu tako da nikoga ne osuđujem,ja se samo nadam da ćemo mi jednom ugledati našu sreću...
A koliko postupaka ide preko HZZO-a?
Nakon koliko morate sami plaćati?
2018/ dvije neuspjele inseminacije
03/2019-stimulirani IVF/ICSI-6 j.s - oplođeno svih 6, ET jednog trodnevnog embrija-betu nismo dočekali
Ostala nam 2 smrzlića...
07/2019-FET 1 blastice-beta 1.2 😰😰😰😰
10/2019-FET druge blastice i zadnje nade...
Beta 1.2😓😓😓😓
A slažem se sa vama da to nije razlog za rastavu ali svatko radi kako želi u svom životu tako da nikoga ne osuđujem,ja se samo nadam da ćemo mi jednom ugledati našu sreću…
HZZO pokriva
4 inseminacije
2 prirodna postupka (bez lijekova ili negdje ide uz klomifen, femaru)
4 stimulirana postupka
A slažem se sa vama da to nije razlog za rastavu ali svatko radi kako želi u svom životu tako da nikoga ne osuđujem,ja se samo nadam da ćemo mi jednom ugledati našu sreću…
HZZO pokriva
4 inseminacije
2 prirodna postupka (bez lijekova ili negdje ide uz klomifen, femaru)
4 stimulirana postupka
Hvala na odgovoru znači da još možemo preko HZZO-a jer je ovo tek prvi stumulacijski IVF bio..
03/2019-stimulirani IVF/ICSI-6 j.s - oplođeno svih 6, ET jednog trodnevnog embrija-betu nismo dočekali
Ostala nam 2 smrzlića...
Beta 1.2😓😓😓😓
Marijaiva nadajmo se da će uvesti dodatne stimulirane, jer o tome se naš ministar zdravlja hvalio kod Ace Stankovića…
Da.. No ipak bolje da nam ne trebalo vise novih postupaka 🙄🤔😂😂...
Ili da porade na tehnologiji, inovaciji, donaciji, PGD.. Svasta nesta u hrv nema...
Porazavajuci su postotci uspjesnost postupaka u Hrvatskoj.. Manje od 30 posto.. No opet ja se na postotke vise uopce ne oslanjam jer po svim njihovim postotcima ja sam vec trebala imat bar 2 djece 🙄🤔🤔
Vezano za to da na kraju balade mi saznamo da se "pasemo" sa partnerom. To je ono sto mene izludjuje kad mi dr kaze nakon jos tih nekih par pretraga ciji nepovoljan rezultat je rijesiv, ostaju nam pretrage nakon kojih ako dodje nepovoljan rezultat nemamo sta pa onda ih nema smisla ni raditi. Ono haaalooo… Zar nije bolje da ih odmah napravimo i znamo na cemu smo nego trosimo novce hzzo, svoje, trosimo vrijeme, zivot, zdravlje… Ja i mm smo davno rekli ako ne mozemo imat svoju razmislit cemo o posvajanju ako nam ni to ne bude prihvatljivo na kraju uzivat cemo u nas dvoje, ako ne ide boze moj. A ne kao tvoja prijateljica delfin proslo joj vrijeme zbog necijeg stava to cemo raditi na kraju. Uzas! A mozda je imala sansu sa nekim drugim partnerom ili nac ranije sreću sa bivsim muzem u nekom drugom smislu.
A ne znam sto bih pametno rekla na ovo..
Iskreno kad sam to cula od R. Koji je inace poznat po tom da ne odmahuje rukom na pretrage kao L. Malo me to i na ljutilo i iznenadilo.. A onda sam shvatila da je to Nazalost tako...
Napravili smo jako puno nalaza. Sve je on to i s pregledao... Iskomentirao. I na kraju balade sto da mi kaze nego pokusajte opet i opet jer lijeka nema.. Ali kad nema... Tak je kak je... Sve smo osim nk stanica i hla tipizacije napravili...
I te sad DNK analize za koju prvi put cujem??
Nk stanice Npr. Iz krvi nista ne znace treba se radit nk iz endometrija a ta pretraga se u hrv ne radi.. Hla tipizacija isto tako... Moze nesto znaci i ne mora.. Lijeka osim Decortin nema... Kariogram isto tako.. To su sve postotci.. Sve sam ja to u tanane s R. Pricala..
Na kraju balade meni se cini da bude kako nam grah padne🙄🙄🙄
Ja Npr. Koristim ma uvijek sve sto mi zdravstvo moze dati i nista mi ne pomaze.. I sto da ja vise kopam...
Nemam volje.. 2 god sam kopala istrazivala i samo se ukopala jos dublje...
Marijaiva vjeruj mi iz iskustava ti kažem, postupak radim u Njemačkoj u jednoj od boljih klinika, sve bih dala da mogu doći u hrvatsku i to odraditi ! Do bola sam razočarana u njihove doktore , bez imalo empatije i detaljnosti! Mi smo svijet zw njih izmislili, jedini problem je sto možda nemamo toliko naprednu tehnologiju ko ovi vani !
Marijaivavjeruj mi iz iskustava ti kažem, postupak radim u Njemačkoj u jednoj od boljih klinika, sve bih dala da mogu doći u hrvatsku i to odraditi ! Do bola sam razočarana u njihove doktore , bez imalo empatije i detaljnosti! Mi smo svijet zw njih izmislili, jedini problem je sto možda nemamo toliko naprednu tehnologiju ko ovi vani !
Da.. Nisam ja razočarana u nase doktore.. U Mpo vodama sam Nazalost jako dugo i iskreno nemam zamjerke.. Dobila sam i objasnjenja i razgovora i zagrljaj i suza od sestara, doktorice..
Nikad necu zaboravit kad se sestra na vv rasplakala kad sam imala drugi spontani.. Kad je doktorica uzbudheno u trecoj t. rekla kuca srce i zvala mog muza da udje gledat ultrazvuk... Bila je uzbudjenija nego ja... Na meni nisu nikad skrtarili niti na lijekovima niti rijecima a nemam nikakve veze niti sam im ikad cokoladu obicnu kupila primjer kazem...
Marijaivavjeruj mi iz iskustava ti kažem, postupak radim u Njemačkoj u jednoj od boljih klinika, sve bih dala da mogu doći u hrvatsku i to odraditi ! Do bola sam razočarana u njihove doktore , bez imalo empatije i detaljnosti! Mi smo svijet zw njih izmislili, jedini problem je sto možda nemamo toliko naprednu tehnologiju ko ovi vani !
Da.. Nisam ja razočarana u nase doktore.. U Mpo vodama sam Nazalost jako dugo i iskreno nemam zamjerke.. Dobila sam i objasnjenja i razgovora i zagrljaj i suza od sestara, doktorice..
Nikad necu zaboravit kad se sestra na vv rasplakala kad sam imala drugi spontani.. Kad je doktorica uzbudheno u trecoj t. rekla kuca srce i zvala mog muza da udje gledat ultrazvuk… Bila je uzbudjenija nego ja… Na meni nisu nikad skrtarili niti na lijekovima niti rijecima a nemam nikakve veze niti sam im ikad cokoladu obicnu kupila primjer kazem…
Nisu ni doktori ni sestre krive što nam je zdravstvo takvo kakvo je,,,
Mi idemo zbog naših dijagnoza van granica u postupke i tražili smo od zdravstvenog osiguranja financijsku pomoć i lijekove jer nemamo mogućnost da sami platimo i vjerujte mi traže toliko toga da je to katastrofa...
Iz klinike u koju idemo su im poslali predračun na cjelokupni iznos koliko košta postupak i napisali im da oni moraju platiti 70% i ovi njima na to odgovore da moraju točan iznos napisati koliko mi plaćamo a koliko oni jer vjerojatno neznaju izraćunati koliko je 70%...
Za svaki postupak ista stvar i isto natezanje koje traje po 2 mj radi jednog papira...
Ostala nam 2 smrzlića...
Beta 1.2😓😓😓😓
Sortiraj odgovore
Najstariji