Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sofi
    14. Travanj 2019. 14:01

Hani,mikrodelecije y kromosoma-kako sam ja shvatila (obzirom da sam prvi pit cula za to tada😂)  svaki muskarac ima y kromosom, a taj y kromosom ima 3 "kraka" a, b i c. Na njima moze od rodenja biti nekakav mali "komadic koji nedostaje" na jednom od ta 3 kraka. Ako se mikrodelecija (nedostatak) nađe na b kraku, to znaci da se spermici ne proizvode uopce. Ako se nade na a i b, moze biti uzrok azoo ali je moguce da se pronadu biopsijom negdje unutra.  To rade u slucaju azoospermije,kako bi se otklonila sumnja na genetsku gresku...
    Neka me netko ispravi ako sam koji dio lose objasnila :) 

♀️ 25, svi nalazi uredni.
    ♂️ 34, neopstruktivna azoospermia, svi nalazi uredni- nedefinirano što je uzrokovalo dijagnozu.

3/2019 prvi spermiogram 0.
    Kasniji spermiogrami 3x 0.
    9/2019 M-Tese 0.

• ninna1804
    14. Travanj 2019. 14:16

Grizli sutra idem na transfer, stalno smo u nekim radovima pa mi brzo proslo vrijeme, ali sad me pocelo prati uzbuđenje i bas se nekako veselim. Kad ti ocekujes mengu?
    delfin85 od srca ti zelim da to nije mengu i da te beta u utorak razveseli. 
    Nikitta vjerujem da ti je muka od testova, ja cu isto probat izdrzat sto duze..... Sretnooooo!!!!! A sto se tice stavljanja utrica, nekad mi ide kao podmazano, a nekad, ajme meni, kao da me netko zasio....imam dojam kao da je sve oteklo, ispremjestalo se i dobro se pomucim dok 'pronađem put' 

Vaki
    14. Travanj 2019. 14:26

Meni nitko nije spominjao nikakav rizik, štoviše govorili su mi da nema nikakve poveznice između potpomognute oplodnje i raka bilo koje vrste. Tata mi je umro prije 15 godina od raka debelog crijeva, a mama je prije 5 godina oboljela od raka želuca, ali se izborila i sad je zdrava žena. Po doktorima nisam ništa više rizična od ostalih ljudi... Zašto nas onda uvijek svi pitaju ako imamo u obitelji nekog tko je obolio od karcinoma!? 
    Grizli - Za špinat sam i ja čitala, mislim da i za kelj ima neka kontroverza... No, vrijedi li to i za mladi špinat?

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Grizli
    14. Travanj 2019. 14:28

Jenn onda sretno u utorak!
    Ninna sretno sutra i da to bude uspjesan postupak. Nemam pojma kad cu dobiti jer nisam ovulaciju imala a kako stvri stoje niti necu inati tako da je ovaj ciklus neki cudan, al nema veze kad dodje dodje necu se opterecivati. Za mjesec dana imam rodjendan i sad krece mjesec uzivanja, no stres, prvo uskrs pa 1 maj i tako malo se opistiti pa relax period... 

14. Travanj 2019. 14:39

Vaki

Meni nitko nije spominjao nikakav rizik, štoviše govorili su mi da nema nikakve poveznice između potpomognute oplodnje i raka bilo koje vrste. Tata mi je umro prije 15 godina od raka debelog crijeva, a mama je prije 5 godina oboljela od raka želuca, ali se izborila i sad je zdrava žena. Po doktorima nisam ništa više rizična od ostalih ljudi… Zašto nas onda uvijek svi pitaju ako imamo u obitelji nekog tko je obolio od karcinoma!?
    Grizli - Za špinat sam i ja čitala, mislim da i za kelj ima neka kontroverza… No, vrijedi li to i za mladi špinat?

Zato sto u vecini tih lijekova koje koristimo su moguce nuspojave tj. Jedna od najvećih MOGUCNOST dobivanja raka jajnika...raznoraznih oboljenja  u odredhenom tj. Povecanom postotku od drugih koji ne koriste lijekove i ostvare trudnoce.. .. Takodjer kad sam ulazila s 31 u postupak BEZ dijagnoze oboje sam po njihovom ulazila u postotak onih kojima ce ma sigurno uspjeti od prve ili druge najviše... I eto me..
    Tako da... Svatko je individua za sebe.. Mogu izac van i pokupit me auto na pjesackom u tom i tom postotku se to desava.. Ako ostanem u kuci nece me po kupit auto ali Mozda mi padne slika na glavu i ubije me... 🙄😂😂😂

Grizli
    14. Travanj 2019. 14:40

Vaki mislim da mpo ne uzrokuje karcinome, al svakako ne pomaze tijelu da se bori ako ga napadnu maligne stanice. To je moje misljenje. Inace ako ste citale upute svi lijekovi, hormoni sto nam daju svugdje stoji uputa da se kod osoba sa karcinom ili tumorom nečega najcesce spolnih organa i dojki ne smije primjenjivat terpaija. Npr karcinom dojke jedan oblik zapravo se razvija bas zbog previsoke doze estradiola... No pustimo mi te crne price. Sav spinat bilo koji stadij spinata cak i klice, on kao i soja i djetela recimo imaju jaku apsorpcijsku moc korjena + to su biljke tzv zderaci dusika. Ako ga se jede u svijezem stanju treba birat sto manje listove i sto mladje, veliki listovi posebno ako su zilavi upucuju na pretjeranu gnojidbu dusikom. Ja recimo spinat jedem iskljucivo smrznuti. Kelj moze imat stetnih metala iz okoline zraka zato je najbolje ne konzumirati valjne listove 2 sloja. 

Grizli
    14. Travanj 2019. 14:51

Nego krenula ja ovih dana lagano vit D sprej, Mg sumece sa vit c i B, ti si me Nikita sjetila na brazilske orascice, mango, probiotik... E sad inace obozavan indijske oraščiće i znam da imaju antioksidansa u sebi i fosfora al nigdje nisam nasla ppdatak koliko dnevno bi bilo kao dovoljno da ih se pojede. Zna koja?

14. Travanj 2019. 14:53

Nikitta

Vaki svaki lijek nosi sa sobom rizik, ne znam imaju li mpo liječnici obvezu upozoriti pacijente, no svakako u uputstvima tih lijekova pišu svakakve kontraindikacije. Dakle pitali su te obiteljsku anamnezu?

Meni su sestre uvijek rekle da ne citam nuspojave lijekova🙄🙄🙄
    No.. Pa znam i sama da to nije zdravo.. Nije zdravo ni popit ketonal, rapidol ili bilo kakvu tabletu a kamoli ovo.. Mislim da smo tog sve svjesne... 

soyseka
    14. Travanj 2019. 15:35

Caooo Cure
    Pomocc od jucer nemam ama bas nikakvoh simptoma do prekjucer sam samo spavala,i imala jako bolne grudi ,od jucer grudi me ne bole i nisu mi uopste onako osjetljive i tvrde kao sto su bile,jedino se brzo umaram imam bolove u ledjima i jajnicima kao kad se treba dobiti ,a druga beta mi je u srijedu ...dal je netko imao slicnu  situaciju
    Hvala 💕

Vaki
    14. Travanj 2019. 15:37

Slažem se da nema smisla raspravljati o tome. Samo kažem kako mi je glupo što su mi govorili da nema nikakvih poveznica s oboljenjima, a onda me za 2 minute pitaju anamnezu... Pa što te onda briga za to!? Jedino ako provode kakvo istraživanje... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.