Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    21. Ožujak 2019. 21:53

Nikita mislim da je to glupost sto. Ti je dr rekla da su svi isti. To sam vec ti pisala a isla sam i provjeriti. Znaci Menopur je menotropin - pola aktivne tvari je fsh pola lh. Gonal je folitropin alfa sto je zapravo samo fsh, a Rekovelle je folitropin delta isto fsh al kopija tj umjetni rekli bismo. Dakle oni jesu svi gonadotropini al nisu identicni sastav im je skroz razlicit kao i dozacije fsh. Elonva je recimo korifolitropin alfa isto samo uz "dodatak" koji omogucava otpustanje s odgodom. Kakav je tebi inace lh i fsh? Mozda ako si lose reagirala na gonale ond ati ne bi odgovarala ni elonva. 🤔

• Babylove
    21. Ožujak 2019. 22:07

Cure hvala vam svima... 💓💖
    Malagarava sretno do velike bete 🤞🤞
    Samoopusteno cestitam ti i neka dalje bude sve super 🤞🤞
    Sretno svima koga sam izostavila neka ovo bude nasa godina i da se svi maknemo sa ove teme 💖💖

Vaki
    21. Ožujak 2019. 22:20

Mrvi i Selma - dobrodošle cure! 
    Mrvi - kolike doze si primala? Možda je bila preslaba stimulacija. 
    Selma - 6 smrzlića? Pa to je super rezultat! Znači da su ti stanice dobre, malo je falilo... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• Mrvi
    21. Ožujak 2019. 22:29

Ovaleap 225,pa 150 i 150 Menopur 
    Rekovelle 9.3 pa povacano 10
    Menopur 150 pa povecano na 225
    Nije mi jasno kako se sva 3 puta to desilo. Imam 31 god. Punkcija je bila prva dva puta 13dc, a 3 put 14 dc. Svaki put 11,12 folikula a stanica u pola manje. Bas sam zabrinuta. Ili mi nije pogodena terapija ili imam neki problem za koji jos neznam. Uzimala sam gynositol 3 mj prije zadnjeg postupka. 

Grizli
    21. Ožujak 2019. 22:44

Mrvi vjerojatno ja bi rekla da se radi o losoj kvaliteti js. Jel imas pcos mozda? obicno to bude kod pcos poviseno. Koja je mm dijagnoza?meni je receno da 4 neuspjela et blastociste je probelm jer u tom slucaju bi u 4 pokusaja trebalo doc do implantacije ako je endometrij receptivan. Al tebi vracaju uvijek 3.dan pa se mozda zato oni jos ne zabrinjavaju. Sto napraviti iskreno nisam pametna sto ti reci ja muku mucim isto s time 3 et savrsenih embrija i sad cekam ishod 4. Jel imas kakvu drugu jos dijagnozu? Amh ti je dosta velik ne mislim povisen nego u granicama super plodnosti pa logicno da imas vise stanica a obicno se onda javi kod veceg broja stanica manji broj kvalitetnih ako se stimulacijom ne da dovoljno hrane kako bi rekla nasa Nikita. 

• Mrvi
    21. Ožujak 2019. 22:48

Nikad mi ni jedan doktor nije spominjalo PCOS. Imam 60kg. Ciklusi redoviti 28 dana. Oliagoastenoterato je dg njemu. Joj bas sam zabrinuta jako. Sretno vam svima cure 💞

• Hani
    21. Ožujak 2019. 22:54

Grizli

Nikita mislim da je to glupost sto. Ti je dr rekla da su svi isti. To sam vec ti pisala a isla sam i provjeriti. Znaci Menopur jemenotropin - pola aktivne tvari je fsh pola lh. Gonal jefolitropin alfa sto je zapravo samo fsh, a Rekovelle je folitropin delta isto fsh al kopija tj umjetni rekli bismo. Dakle oni jesu svi gonadotropini al nisu identicni sastav im je skroz razlicit kao i dozacije fsh. Elonva je recimokorifolitropin alfa isto samo uz "dodatak" koji omogucava otpustanje s odgodom. Kakav je tebi inace lh i fsh? Mozda ako si lose reagirala na gonale ond ati ne bi odgovarala ni elonva. 🤔

Kakva je bemfola po sastavu, ako netko zna? 
    I jos par pitanja.... Je li inverzija fsh/lh slucajnost u nekom mjesecu ili stalno stanje stvari? Znaci li to da je taj ciklus sto posto bez ovulacije, ili... Postoji li neka stimulacija koja ima malo lh, a puno fsh da se ti hormoni dovedu u ravnotezu? Gleda li se to uopce u biranju stimulacije kod vasih doktora?

Nasty
    21. Ožujak 2019. 23:39

Bemfola je folitropin alfa, čisti FSH slična Gonalu f. Baš sam maloprije čitala o njoj jer sam je i ja dobila za prvi postupak. 
    Kopiram za što se koristi: 
    Bemfola je lijek koji sadrži djelatnu tvar folitropin alfa. Koristi se za liječenje sljedećih grupa:
    • žena koje ne stvaraju jajašca i koje ne odgovaraju na terapiju klomifencitratom (drugim lijekom za 
    stimuliranje jajnika na stvaranje jajašca);
    • žena koje se podvrgavaju potpomognutim reproduktivnim tehnikama (liječenju neplodnosti) poput
    in vitro oplodnje. Bemfola se primjenjuje za stimulaciju jajnika na proizvodnju više od jednog 
    jajašca; 
    • žena s ozbiljnom deficijencijom (vrlo niskim razinama) luteinizirajućeg hormona (LH) i hormona 
    koji stimulira folikule (FSH). Bemfola se primjenjuje zajedno s lijekom koji sadrži LH za stimulaciju 
    sazrijevanja jajašca u jajnicima;
    • muškaraca koji boluju od hipogonadotropnim hipogonadizma (rijetke bolesti hormonalne 
    deficijencije). Bemfola se koristi uz istovremenu terapiju humanim korionskim gonadotropinom 
    (hCG) za stimulaciju proizvodnje sperme.

Nasty
    21. Ožujak 2019. 23:57

Nikitta ti si imala pauzu između Lučingera i Petrove ako se dobro sjećam da si bila pisala.. Čitam da su Bemfola i Gonal referentni lijekovi i da se koriste kad žene više ne reagiraju na klomifencitrate i skoro pa nemaju jajašaca. Zašto ti nije ponovila klomifen ako si već imala dobru reakciju? Da li ti se smanjio br. antralaca i AMH od tada? 

Nasty
    22. Ožujak 2019. 00:01

Sorry ako pitam glupa pitanja. Sad čitam o svakom lijeku koji ću dobit i pokušavam shvatit zašto mi ih daje..😹

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.