Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    johan
    15. Ožujak 2019. 23:03

Kengurica

Cure nekome isti lijek u istoj dozi super bude nekom nikakav. Nemojte po tome gledati. Inace, puregon, bemfola, gonal, elonva to je sve FSH cisti samo razliciti proizvodjac i dobro, Elonva je skroz razlicita jer se drugacije absorbira pa ju piknes jednom, a ne svaki dan.

Da slažem se svatko  drugacije reagira

Grizli
    15. Ožujak 2019. 23:12

Mislim nije da sam bocu sljive popila al kad mi je doslo u glavu da mozda bolje da nisam. Al sad kad kazete onda mislim da me panika bezveze oprala. Vodit cu se Marijaiva tvojim pivce za zivce. Eto sto ti je kod mene opusti se i ne nerviraj se. A ovaj put mi je bas sve zbrda zdola.. 😂
    Slazem se sa Kenguricom ne dijeluje svaki lijek ni svaka doza isto na svaku od nas. Zato ej individualan pristup najbolji. 

• Babylove
    15. Ožujak 2019. 23:16

Kengurica

Babylove ne brini. Ja sam to ovu stimulaciju svaki dan za cca 2 sata pomicala pikanje jer mi je bolje pasalo 17-18, a prvi dan me u klinici piknuli u 11 i uz njihov blagoslov sam to pomicala.
    Grizli, ja sam pila alkohol prije transfera, gemišt i to ne jedan (dva tri). Jedna piva zbilja nije nista.

Joj odmah mi je lakse kada mi to kazete... al svejedno sam si danas navinila alarm da nebi zaboravila i ovih dana 😂😂

• maringa
    16. Ožujak 2019. 10:51

DeeSB

Pozdrav svima…bila sam vec na ovom forumu ali mislim da mi je ovo prvi put u ovoj grupi.
    Moja prica je ovakva: imam 31 god, u braku sam vec 6 god od kojih sigurno 4-5 radimo na bebi. Prosle god samo uspjeli u prvom klomifenskom ciklusu ali je bila vanmatericna i odstranjen mi je lijevi jajovod. Nakon male pauze krenuli smo ponovo, izvadili nove nalaze i mislila sam 100 posto da cu opet dobiti klomifen i to je to, jer je prosle god odmah uspjelo. Medjutim, kad je dr. vidio nove nalaze kaze da mi AMH nizak (12,93) i s obzirom na prosli ishod boji se da mi ni drugi jajovod nije dobar i preporuka je da idemo odmah na IVF.

Zanima me koje jos poliklinike osim Skvorca imaju ugovor sa HZZO-om? Imate li kakvih preporuka? Bilo bi mi zgodnije neka bas u zg…

Moja preporuka svakako Beta+ u Zg, strucni, ljubazni, bez minute cekanja...sve naj. Samo mislim da dobiju malo postupaka preko HZZO-a i tesko je upasti bez placanja, mislim da se to sve ispuca brzo pocetkom godine

• maringa
    16. Ožujak 2019. 10:58

Grizli

Ema mozda bolje da ga podignes prvo Fe je jako vazno za trudnocuni dobar iahod.
    Babylove koju si zaboravila dati. Idealno je svakih 24, al koliko znam one druze nesto duze. Za stimulaciju pogotovo nije takva frka koliko znam, moze biti problem samo sa supresijom.
    Cure pitanje ja glupaca zaboravila da me ceka FET u pon i popodne bili u gostima i ja popila malu pivu. A nisam ju pila mjesecima valjda. 😬😬 Jel ima to kakve veze sa time sto stavljam crinone. Trazila al nisam nasla nigdje da utjece na progesteron ili na fet.

Ja mislim da ne utjece, vec da cak i pomaze🤣 ja sam za vrijeme stimulacije igrom slucaja ne razmisljajuci popila jedan vocni liker, a nakon transfera pojela kutiju Griotta, i onda se lupala po glavi😓 i na kraju svega dosla ziva i zdrava 👶 koja se upravo budi za svoju papicu😁

• Hani
    16. Ožujak 2019. 11:39

Gelica

BackInBlack

Ema1987

BackInBlack

Hvala cure na odgovorima.
    Vadila sam jos TSH i on mi je 0,641, a granice su (0,35-4,94) i prolaktin koji mi je 178, a granice su 102-496. Jel to ok?

Koliki ti je ft4? Tsh ti je na donjoj granici

Nisam vadila t4, samo tsh :-/

Backinblack meni je tsh 0.45 i biologica mi rekla da je to još uvijek nisko za kvalitetne stanice. Idealno je oko 1,5. A meni inače i je toliko ali sam se predozirala jodom pa mi se jako snizio, na 0.006 i sad se polako stitnjaca sama rješava viska joda, kako su mi rekli na nuklearnoj, inače mi je zdrava stitnjaca i negativna antitijela . Tako da mi je biologija prerporucila ne ulaziti u novi postupak dok ne dodje na 1. A doktor Škvorc rekao da nema veze, pa sad ti znaj 😀

I mene najvise zanimaju informacije o kvaliteti jajne stanice. Endokrinolog kaze da tsh ne utjece na kvalitetu, nego na implantaciju. 
    Mpo dr kaze da nista ne moze popravit kvalitetu js, one su "kakve ih dobijes rodenjem". A embriologica mi je u proslom stimuliranom savjetovala pocet koristit sve one stvari koje spominjete tu na forumu.
    Ima li to uopce smisla, sta vam se cini?

16. Ožujak 2019. 11:51

Hani

Gelica

BackInBlack

Ema1987

BackInBlack

Hvala cure na odgovorima.
    Vadila sam jos TSH i on mi je 0,641, a granice su (0,35-4,94) i prolaktin koji mi je 178, a granice su 102-496. Jel to ok?

Koliki ti je ft4? Tsh ti je na donjoj granici

Nisam vadila t4, samo tsh :-/

Backinblack meni je tsh 0.45 i biologica mi rekla da je to još uvijek nisko za kvalitetne stanice. Idealno je oko 1,5. A meni inače i je toliko ali sam se predozirala jodom pa mi se jako snizio, na 0.006 i sad se polako stitnjaca sama rješava viska joda, kako su mi rekli na nuklearnoj, inače mi je zdrava stitnjaca i negativna antitijela . Tako da mi je biologija prerporucila ne ulaziti u novi postupak dok ne dodje na 1. A doktor Škvorc rekao da nema veze, pa sad ti znaj 😀

I mene najvise zanimaju informacije o kvaliteti jajne stanice. Endokrinolog kaze da tsh ne utjece na kvalitetu, nego na implantaciju.
    Mpo dr kaze da nista ne moze popravit kvalitetu js, one su "kakve ih dobijes rodenjem". A embriologica mi je u proslom stimuliranom savjetovala pocet koristit sve one stvari koje spominjete tu na forumu.
    Ima li to uopce smisla, sta vam se cini?

Ja iskreno mislim da to nist nema smisla...
    Ispicetka nisam nist koristila..
    Onda sam citajuci sve i svasta nema sta nisam kupila i pila...ajme dakle strasno saku vitamina dosataka plus smokve u maslinovom ulju jer i ti kakti pomaze😯
    Isti rezultatbi stanica i embrija sam imala i dik sam gutala to sve i dok nisam.
    Dok sam isla privatno doktor mi je cak rekao da je bitno samo kvalitetno jesti da on nikakve umjetne kemije tj.dodatke ne preporuca cak ni folnu..nek jedem vise blitve bolje😀😀😀

• Kengurica
    16. Ožujak 2019. 12:44

Nikitta Elonva je isto cisti FSH, ali je kao depot injekcija, piknes jednom i ona svaki dan otpusta istu dozu. Razlika od drugih je sto kad ju piknes nema povratka, doza je takva kakva je i zato se ne daje bas zenama s visokim AMh ili PcOS jer ostale FSH injekcije mozes smanjivati dozu po potrebi. Npr ja sam gonala 3 dana primala 225, a onda 150. (Ovo mi je doktor tako objasnio i rekao da ne bi ipak kod mene isao s Elonvom - visok AMH). Mada na kraju ja uopce ne reagiram nista posebno na taj FSH pa smo kasnije znali da nema kod mene straha od hipera. 

• Kengurica
    16. Ožujak 2019. 12:50

https://betaplus.hr/protokoli-stimulacije-ovulacije/
    Ovdje ima svasta objasnjeno. Nekad sam kod njih nalazila i popis FSH lijekova pa oni koji su i LH itd, al ne mogu na i.
    Cure danaz beta 436. :)

• Ema1987
    16. Ožujak 2019. 12:57

Kengurica wiiii, čestitam, to je to!!! 😊 ❤ ❤

Nikitta,, znači misliš da nema smisla odgađati postupak zbog feritina? Što ti je Dr rekao na taj nalaz?

Maja, čekamo te... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.