Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BackInBlack
    15. Ožujak 2019. 18:22

Ema1987

BackInBlack

Hvala cure na odgovorima.
    Vadila sam jos TSH i on mi je 0,641, a granice su (0,35-4,94) i prolaktin koji mi je 178, a granice su 102-496. Jel to ok?

Koliki ti je ft4? Tsh ti je na donjoj granici

Nisam vadila t4, samo tsh :-/

38+6

• Gelica
    15. Ožujak 2019. 18:35

BackInBlack

Ema1987

BackInBlack

Hvala cure na odgovorima.
    Vadila sam jos TSH i on mi je 0,641, a granice su (0,35-4,94) i prolaktin koji mi je 178, a granice su 102-496. Jel to ok?

Koliki ti je ft4? Tsh ti je na donjoj granici

Nisam vadila t4, samo tsh :-/

Backinblack meni je tsh 0.45 i biologica mi rekla da je to još uvijek nisko za kvalitetne stanice. Idealno je oko 1,5. A meni inače i je toliko ali sam se predozirala jodom pa mi se jako snizio, na 0.006 i sad se polako stitnjaca sama rješava viska joda, kako su mi rekli na nuklearnoj, inače mi je zdrava stitnjaca i negativna antitijela . Tako da mi je biologija prerporucila ne ulaziti u novi postupak dok ne dodje na 1.  A doktor Škvorc rekao da nema veze, pa sad ti znaj 😀

4 sreća
    15. Ožujak 2019. 18:58

Kengurica

Nova srecati i ja smo se pratile s postupcima i skupa tugovale. Nadam se da cemo se uskoro skupa pratiti s trudnocom. Da se moja odrzi, a tvoja sto proje dodje.
    Nemasikirancijesranje. Uzasno mi je zao. Mrzim to razocaranje i tu tugu koja slijedi par dana iza. Kad budes spremna za dalje pisi pa da skupa svi smisljamo ratni plan.
    Maja ja dosad nikad nisam pozitivnu betu vidjela pa osobno nemam iskustva, ali znam situacije gdje jedan plod odustane i njegova beta krene padati. Obicno se takva beta ne dupla, ne smanjuje se jos, ali svejedno ti zelim da je to tvoj slucaj. Ne znam da li bi bila pametnija da sutra izvadis krv. Sunce do 10 radi za vadjenje krvi. S tim da bolje ranije doci da ti sigurno nalaz bude isti dan. 135kn je beta hcg. Sretno! Znam da ti je pokvarilo vikend i da se neces moci smiriti.

Da draga pratile smo se i nadam se da ce mo se i dalje pratiti sve ovdje koje smo al u trudnickim mukama da bude.Kengudice imam pitanje za tebe,sta si koristila sve sada ju ovom postupku?Ja u utorak idem na konzultacije sa doktoricom za 4 pokusaj pa sta da trazim od nje koje pretrage sve.sad se vatam baš za slamku svaku

Lemon
    15. Ožujak 2019. 19:15

I kendural C tablete nekih 150kn su, su dobre za željezo. Meni je feritin bio 4 jedno vrijeme i s njima sam ga digla, sad mi opet fali željeza ali pijem heferol za sad.. Ako ne pomogne opet ću kendural kupiti 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

DeeSB
    15. Ožujak 2019. 19:24

Pozdrav svima...bila sam vec na ovom forumu ali mislim da mi je ovo prvi put u ovoj grupi. 
    Moja prica je ovakva: imam 31 god, u braku sam vec 6 god od kojih sigurno 4-5 radimo na bebi. Prosle god samo uspjeli u prvom klomifenskom ciklusu ali je bila vanmatericna i odstranjen mi je lijevi jajovod. Nakon male pauze krenuli smo ponovo, izvadili nove nalaze i mislila sam 100 posto da cu opet dobiti klomifen i to je to, jer je prosle god odmah uspjelo. Medjutim, kad je dr. vidio nove nalaze kaze da mi AMH nizak (12,93) i s obzirom na prosli ishod boji se da mi ni drugi jajovod nije dobar i preporuka je da idemo odmah na IVF.

Zanima me koje jos poliklinike osim Skvorca imaju ugovor sa HZZO-om? Imate li kakvih preporuka? Bilo bi mi zgodnije neka bas u zg...

L 💛

• Kengurica
    15. Ožujak 2019. 20:12

Nova sreca prije postupka sam vitamin D jer sam ga vadila i nizak je bio, folat i inositol (inofolic). Da ti pravo kazem ne znam jel mi trebao taj inositol, ali kako sam znala imati secer ujutro visi od 5.1 sam si sama to dala. Postupak puregon 225, kasnije orgalutran i stoperica brevactid, ali nije mi reakcija bila bajna. Imala 12 folikula, 7 stanica, samo 4 zrele. No ja sam ti uvjerena da je kod nas najveca promjena bila oko spermija. Potrudili su se izvaditi mu vise puta i kaze biolog da je na kraju bilo dosta pa je uspio sve 4 oploditi ICSI-em. Mislim da dosad nismo imali tako dobro odradjen posao u laboratoriju. Vadila sam svasta ono za teombofiliju i neke IGg Igm ana i homocistein i pojma nemam sta, sve je uredno i jos mi je rekao doktor da on ni ne misli da je kod mene takav problem, drugim rijecima mogla sam i bez tog vadjenja (al to ipak nikad ne znas). 

• Babylove
    15. Ožujak 2019. 20:17

Grizli

Meni pak imunitet prije bio bas banana niakkav svaki vrag me hvatao i onda sam morala ojacat imunitet jer sam imala dosta zdravstvenih problema. Od onda imunitet super malo koja prehlada i jedino sto sam imala od onda je trovanje hranom. 😒
    Babylove folikulici sporo rastu do 15mm onda ubrzaju na svaki dan 2mm prosjcno pa mozda zato, al sve ti izgleda dobro pa se nadam da ce bit uspjesno. Super da mozes kod kumceta bez obzira na kozice 👍… A po nalazu si homozigot zato ce ti i uvesti pikice nakon plusa.
    BackInBlack vitamin D najbolje je u spreju uzimat i to mozes slobodno bar mjeaec dana dozu od 3000 jedinica. Ima u ljekarnama za kupiti, a dobar je jer kroz slinovnice odmah ulazi u krvotok.

Malo me i prpa bas zbog toga jer brze rastu nakon 15 mm. Prosli put mi je punkcija bila 11 dan ciklusa pod ovom terapijom.. a sad tek trebam doc na drugi uzv... a opet u prvoj stimulaciji koja je bila drugacija punkcija je bila 13 dan i bilo je svakakvih folikula i puno nezrelih stanica... joj valjda ce bit ok.. i jos zamisli zaigrala sam se sa kumcetom i zaboravila dati pikice u 17 h.. sjetila se u 18 i 30 kad sam si ih i dala.. i sad sam luda.. trazim po netu moze li sada sta krivo poci i ne mogu nac... jooojjj nadam se da nisam ovime zaje**** stvar... stvarno ne mogu vjerovati da sam zaboravila.. tako me probada doljene znam dali je prepona ili jajnik..valjda nije zbog zakasnjele doze.. 

Grizli
    15. Ožujak 2019. 20:54

Ema mozda bolje da ga podignes prvo Fe je jako vazno za trudnocuni dobar iahod.
    Babylove koju si zaboravila dati. Idealno je svakih 24, al koliko znam one druze nesto duze. Za stimulaciju pogotovo nije takva frka koliko znam, moze biti problem samo sa supresijom.
    Cure pitanje ja glupaca zaboravila da me ceka FET u pon i popodne bili u gostima i ja popila malu pivu. A nisam ju pila mjesecima valjda. 😬😬 Jel ima to kakve veze sa time sto stavljam crinone. Trazila al nisam nasla nigdje da utjece na progesteron ili na fet. 

• Babylove
    15. Ožujak 2019. 21:01

Grizli

Ema mozda bolje da ga podignes prvo Fe je jako vazno za trudnocuni dobar iahod.
    Babylove koju si zaboravila dati. Idealno je svakih 24, al koliko znam one druze nesto duze. Za stimulaciju pogotovo nije takva frka koliko znam, moze biti problem samo sa supresijom.
    Cure pitanje ja glupaca zaboravila da me ceka FET u pon i popodne bili u gostima i ja popila malu pivu. A nisam ju pila mjesecima valjda. 😬😬 Jel ima to kakve veze sa time sto stavljam crinone. Trazila al nisam nasla nigdje da utjece na progesteron ili na fet.

Bemfolu 150 si pikam i od danas sam citrotide dobila... a valjda ce biti ok.. sto je tu je promijenit ne mogu.. a ako cu glavu razbijat bit ce mi jos gore.. tako da cu pokusat zaboravit da sam zakasnila... 
    A sto se tice jedne pive.. mislim da to nije problem bez obzira sto koristis crinone... ipak je pivo prehrambeni proizvod... 

johan
    15. Ožujak 2019. 21:02

drage moje evo mene opet nakon mj dana krenulo opet s postupkom,danas bila i dobila ovaleap pen pikam se do četvrtka pa opet na pregled,dal je tko pikao si taj ovaleap ?dal ima tko iskustva s tim?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.