Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    15. Ožujak 2019. 15:05

Babylove

Norules

Babylove

Norules

Babylove

Nemasekiracije bas mi je zao 😔
    Evo da javim.. ima folikula opet more jedno.. i 13 mm su a endo je 7.. danas mi je 7 dc… u utorak opet idem.. malo mi je cudno da toliko razmaka ali ajde s obzirom da je sve ok i terapija kao zadnji put valda ce biti okej 💖
    I sto se tice kozica pitala sam i rekao.mi je s obzirom da smo oboje prebolili da mozemo slobodno ic 🤗🤗
    I pitala sam za nalaz trombofilije i rekao je da cu nakon transfera dobiti aspirin a ako beta bude pozitivna pikat cu se sa heparinom kroz cijelu trudnocu.. i to je to 💪

Kakav ti je nalaz trombofilije da ti treba heparin?

Ne kuzim se bas,al to je mutacija na pai,samo ne znam dal je heterozigot ili homozigot?znam da je homozigot opasnija za spontane,ja imam heterozigot na pai i mthfr pa sam samo na andolu cijelo vrijeme

Mislim da mi je rekao da je homozigot pa cu zato morat heparin koristit..ma kako bude i sta bude bitno da bude sve ok 😊

Ma u svakom slucaju bolje prevenirat ranije,nista nije tesko,sretno dalje i da bude sto vise folikula a time i embrija!

• Gelica
    15. Ožujak 2019. 15:12

mimicaRI

GELICA taj sideral folic je dobar i kod anemije ili? Ja imam malo sniženo željezo pa mi je doktorica prepisala Heferol, ali on mi dosta teško pada na želudac čak i uz vitamin b12 🙄
    Što se tiče uputnice imaš pravo na novu. Ja za svaki postupak donesem novu D1 uputnicu, sestra na humanoj mi je objasnila da ta uputnica vrijedi godinu dana za konzultacije, ev.uzv i sl. ali čim se iskoristi jedan postupak ona prestaje važiti. To je novo od ljetos, dopis od hzzo su dobili i soc.ginići i ne bi ti trebali raditi probleme oko nove uputnice. Donesi im makar kopiju zadnjeg nalaza od Škvorca di piše da je postupak obavljen i traži novu uputnicu.

Da naravno, kod manjka željeza, ali tijelo ti prvo puni rezerve ako su ti snizene ( feritin) pa onda zeljezo. Tako mi dr. rekla. Ne ide na uputnicu, cijena je 150kn ali vrijedfi svake lipe! Da, znam i meni je heferol tesko padao pa sam istrazivala i naisla na to sukrasomialno zeljezo koje zaobilazi zeludac i ubog toga mu je iskoristivost u tijelu puno veća i ne pada teško. :)

15. Ožujak 2019. 15:22

Gelica

mimicaRI

GELICA taj sideral folic je dobar i kod anemije ili? Ja imam malo sniženo željezo pa mi je doktorica prepisala Heferol, ali on mi dosta teško pada na želudac čak i uz vitamin b12 🙄
    Što se tiče uputnice imaš pravo na novu. Ja za svaki postupak donesem novu D1 uputnicu, sestra na humanoj mi je objasnila da ta uputnica vrijedi godinu dana za konzultacije, ev.uzv i sl. ali čim se iskoristi jedan postupak ona prestaje važiti. To je novo od ljetos, dopis od hzzo su dobili i soc.ginići i ne bi ti trebali raditi probleme oko nove uputnice. Donesi im makar kopiju zadnjeg nalaza od Škvorca di piše da je postupak obavljen i traži novu uputnicu.

Da naravno, kod manjka željeza, ali tijelo ti prvo puni rezerve ako su ti snizene ( feritin) pa onda zeljezo. Tako mi dr. rekla. Ne ide na uputnicu, cijena je 150kn ali vrijedfi svake lipe! Da, znam i meni je heferol tesko padao pa sam istrazivala i naisla na to sukrasomialno zeljezo koje zaobilazi zeludac i ubog toga mu je iskoristivost u tijelu puno veća i ne pada teško. :)

Super, hvala ti! Baš ću onda probati 😊

• Kengurica
    15. Ožujak 2019. 16:01

Kod Vrcica ne mozes privatno na mpo samo na konzultacije. I odi u miru, da vidis hoce li ti uopce sjesti. Simunic - tamo sam ja i ja sam zasad prezadovoljna. Dr Maricic je predivan, on mi vodio postupak. Dva super bilologa. Susretljivi su.

• Gelica
    15. Ožujak 2019. 16:23

Kengurica

Kod Vrcica ne mozes privatno na mpo samo na konzultacije. I odi u miru, da vidis hoce li ti uopce sjesti. Simunic - tamo sam ja i ja sam zasad prezadovoljna. Dr Maricic je predivan, on mi vodio postupak. Dva super bilologa. Susretljivi su.

Ali da li se uopće onda isplati na konzultacije kod Vrčića? Brine me to da ako idem u Petrovu,  oni moraju ostati unutra te neke računice pošto su državna i možda neću dobiti ono najbolje za mene. Ne znam da li postoji mogućnost  Petrovoj za nadoplatu lijekova ukoliko je to bolji izbor a hzzo ne pokriva? 
    Šimunić je vrhunski i sa najviše iskustva u tome, i tako da naginje njemu ako idem privatno. Da li su cjenovno privatnici tu negdje ili su neke velike razlike? Nisam mogla naći cjenik na stranici kod Šimunica..

• Kengurica
    15. Ožujak 2019. 16:35

Pa moje dve frendice su kod Vrcica u bolnici uspjele. Nisu puno cekale, al opet ne mogu ti to obecati. Sumnjam da ce skrtariti. Kod Simunica ti je ivf oko 10000kn icsi oko 11000. Meni se lijekova skupilo jedno 5-6 tisuca i mi smo jos imali histeroskopiju koja je 3000, pa punkciju testisa 3000. Nismo imali nista za zalediti m, a to se mozda jos dodatno placa. Ako imas fet to je 4000. Mislim da je najjeftiniji Podobnik, a opet super doktora i biologa imaju.

• BackInBlack
    15. Ožujak 2019. 16:46

Hvala cure na odgovorima.
    Vadila sam jos TSH i on mi je 0,641, a granice su (0,35-4,94) i prolaktin koji mi je 178, a granice su 102-496. Jel to ok?

38+6

• Ema1987
    15. Ožujak 2019. 17:24

BackInBlack

Hvala cure na odgovorima.
    Vadila sam jos TSH i on mi je 0,641, a granice su (0,35-4,94) i prolaktin koji mi je 178, a granice su 102-496. Jel to ok?

Koliki ti je ft4? Tsh ti je na donjoj granici 

• Ema1987
    15. Ožujak 2019. 17:25

Cure, što mislite ima li smisla ići u postupak kad je feritin 15 ili ga bolje prvo dignuti? 

• Gelica
    15. Ožujak 2019. 17:36

Kengurica

Pa moje dve frendice su kod Vrcica u bolnici uspjele. Nisu puno cekale, al opet ne mogu ti to obecati. Sumnjam da ce skrtariti. Kod Simunica ti je ivf oko 10000kn icsi oko 11000. Meni se lijekova skupilo jedno 5-6 tisuca i mi smo jos imali histeroskopiju koja je 3000, pa punkciju testisa 3000. Nismo imali nista za zalediti m, a to se mozda jos dodatno placa. Ako imas fet to je 4000. Mislim da je najjeftiniji Podobnik, a opet super doktora i biologa imaju.

Hvala ti na informacijama :)
    Prije svega, ići ću onda na konzultacije privatno kod Vrčića i vidjeti šta on kaze, pa ćemo vidjeti šta dalje. Nigdje nema garancije  na žalost...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.