Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    15. Ožujak 2019. 09:03

Marijaiva hvala za savjet. Iako ne vjerujem da je to kod mene ista izazvalo jer sam ja rh + pa nema veze i ako su bebe koje sam izgubila bile rh-, nego konstatiram da cak ni nakon 4 spontana me nisu slali to vaditi, neko tek kad smo usli u mpo smo isli vaditi kev sta mi je cudno jer mogla je situacija biti i obrnuta. Srecom pa nije al kazem samo da to bas i nije u redu. 
    Ne da pusem na hladno nego ja pusem i na sladoled za svaki slucaj. Nakon toliko izgubljenih trudnoca i 3 neuspjela ET a nalazi su kao sve super naravno da se zapitam jesam li ja ona jedna od mizda milijon kod kojih bas to je neka sitnica koja stvara problem. Meni takva saznanja pomognu da lakse shvatim situaciju i bar donekle mozda jednom saznam uzroke jer najgore je sve skoro super a nista nije. To je taj problem sta se pocnem hvatat za svaku slamku. Trenutno razmisljam da kao je to problem pa pobogu desiti ce se jednom da moj imunoloski sustav ce biti toliko los i snizen da ce ET upaliti ili ce beba imat 0 ko ja i eto nam uspjeha. Muz me sad zeza da najbolje da do ponedjeljka spavam u hladnjaci em ce mi se glava ohladiti od svega em cu se razboliti pa ce mi imunitet bit 0 ko i ja. Budala! 

15. Ožujak 2019. 09:18

Grizli

Marijaiva hvala za savjet. Iako ne vjerujem da je to kod mene ista izazvalo jer sam ja rh + pa nema veze i ako su bebe koje sam izgubila bile rh-, nego konstatiram da cak ni nakon 4 spontana me nisu slali to vaditi, neko tek kad smo usli u mpo smo isli vaditi kev sta mi je cudno jer mogla je situacija biti i obrnuta. Srecom pa nije al kazem samo da to bas i nije u redu.
    Ne da pusem na hladno nego ja pusem i na sladoled za svaki slucaj. Nakon toliko izgubljenih trudnoca i 3 neuspjela ET a nalazi su kao sve super naravno da se zapitam jesam li ja ona jedna od mizda milijon kod kojih bas to je neka sitnica koja stvara problem. Meni takva saznanja pomognu da lakse shvatim situaciju i bar donekle mozda jednom saznam uzroke jer najgore je sve skoro super a nista nije. To je taj problem sta se pocnem hvatat za svaku slamku. Trenutno razmisljam da kao je to problem pa pobogu desiti ce se jednom da moj imunoloski sustav ce biti toliko los i snizen da ce ET upaliti ili ce beba imat 0 ko ja i eto nam uspjeha. Muz me sad zeza da najbolje da do ponedjeljka spavam u hladnjaci em ce mi se glava ohladiti od svega em cu se razboliti pa ce mi imunitet bit 0 ko i ja. Budala!

Pa ako ce te to smiriti napravi indirektni antiglobulinski test..kazem ti radili su ga cak i mom muzu, ja sam minus on plus..
    E sad ne znam moze li  se trudnica sa rh + senzibilizirati ako je muz rh- nakon spontanih...
    Jesi li ikad dobivala decortine nakon teansfera.?.oni su za rusenje imuniteta...
    I kod nas je svee u savrsenom redu i eto, more postupaka od tog 3 spontana..
    A sve je u redu...

Lilypie
    15. Ožujak 2019. 09:28

Evo me cure s transfera. Vraćena dva osmostanicna zametka. Nisu savršeni kaže ali imaju dobar potencijal. Držite mi fige.
    Ostao nam je jedan, njega će puštati da vidi hoce li doći do blastice i onda smrznuti.
    Uglavnom,  pitala sam sto se dogodilo. Kaže da je bio nesporazum u komunikaciji, da su samo 2 bile nezrele 🙄 a za ostale... pa neke su jajne stanice bile loše kvalitete, pa imamo samo 2 mil spermija, treba pronaći dobre, genetika...
    Nadam se da će se ove dvije mrvice držati za mene tako da ne moramo ovo vise prolaziti.

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

• Kengurica
    15. Ožujak 2019. 09:42

Nova sreca ti i ja smo se pratile s postupcima i skupa tugovale. Nadam se da cemo se uskoro skupa pratiti s trudnocom. Da se moja odrzi, a tvoja sto proje dodje.
    Nemasikirancije sranje. Uzasno mi je zao. Mrzim to razocaranje i tu tugu koja slijedi par dana iza. Kad budes spremna za dalje pisi pa da skupa svi smisljamo ratni plan.
    Maja ja dosad nikad nisam pozitivnu betu vidjela pa osobno nemam iskustva, ali znam situacije gdje jedan plod odustane i njegova beta krene padati. Obicno se takva beta ne dupla, ne smanjuje se jos, ali svejedno ti zelim da je to tvoj slucaj. Ne znam da li bi bila pametnija da sutra izvadis krv. Sunce do 10 radi za vadjenje krvi. S tim da bolje ranije doci da ti sigurno nalaz bude isti dan. 135kn je beta hcg. Sretno! Znam da ti je pokvarilo vikend i da se neces moci smiriti.

• maja555
    15. Ožujak 2019. 09:48

Kengurica prvo ti zelim srecu da se tvoja beta pravilno dupla. 
    Zvala sam ginek, kaze da mogu izvadit sutra i da mi sutra beta mora bit ista (375 ili samo nijasnu manja) ako je to slucaj bliznacke trudnoce i da je jedan plod otisao. Tako da sutra cu vaditi betu jer poned mi je predaleko. Nisam nesto optimisticna i strah me vanmaternicne.

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• Kengurica
    15. Ožujak 2019. 09:49

Maja zapravo ne valja u razlicitim labovima vaditi. Bas sam glupa. Gle ovo, prvi post
    http://forum.roda.hr/threads/31868-Beta-pala-a-plod-se-pojavio

• maja555
    15. Ožujak 2019. 10:29

Nikitta vadit cu i sutra u istom labu, vratila sam dva embrija, i sutra cu izvadit u istom labu (poliklinika analiza). Onda sutra kao treba bit ista beta, a kolika bi onda treba bit u ponedjeljak?
    Bas je prestresno ovo s betom. 

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

Grizli
    15. Ožujak 2019. 10:40

Majo posto sam u labosu radila 4 godine doduse nisam radila na uzorcima kod ljudi vec hrane al pristup je isti onda iz mog iskustva mogu rec da ako je labos verificirani a za analize kod ljudi mora biti inace nema dozvolu za rad mogu se javiti odstupanja kod iste metodologije obrade podataka i uređaja za analiziranje do max. 10%. Mozda kod ljudi koji posto manje to nisam bas 100%sigurna al znam da kod hrane, lijekova isl je 10% tzv tolerancija. Kod nas ako bi nam bazderena odstupala od nekih međulabaratorijski umjeravanja nismo smijeli raditi. Naravno da od labosa do labosa postoji vjerojatnost da se koristi druga oprema dovoljno je samo da je npr jedan uredjaj puno stariji od drugog, a faktor je i osoblja pa se i u istom labosu mogu razlikovat vrijednosti. To znaci draga ako ides vaditi drugdje samo uzmi u obzir da je moguca varijacija obicno na svim nalazima pise koja metoda se koristila za odredjivanje to puno moze znaciti ako je razlicita. Medjutim nije sad da ces ti ako je zapravo vrijednost bete ti recimo 400 u labosu di si vadila da bi u istom to uzorku vrijednost u drugom labosu bila 200. Kuzis sto ti hocu rec. Moguca je manja ili vec brojka al tebi ta vrijednost nece biti ogromna razlika. Tako ako bis ti bila mirnije radje odi izvaditi sutra betu i po meni los ishod mozes ocekivat samo ako je nalaz puuuno manji, no ne i ako je nesto manji isto tako moze biti veci a realno da je isti ili mrvu manji. Zato ti je i dr reko da moze biti nesto manji. Od srca ti zelim da beta bude puuuno veca pa da niti ne razbijas glavu oko toga kakav je ishod. 😘
    Nikita reko muz da neda poplon samo jastuk, pa kad se smrznem ko pi*** da cu ostat trudna. 🤣 

• Blacky89
    15. Ožujak 2019. 11:29

Kengurice bas lijepa beta... odmaraj i pazi 🤗
    Majo nadam se da ce sve biti u redu i da je scenarij sa odumrlim jednim embrijem. Joj stalno neki stresovi... nikako mira...
    Nemasekirancije odtuguj i onda u nove pobjede.
    Grizli, nas dvije smo u sličnoj situaciji po pitanju krvnih grupa, samo je moja malo kompliciranija. Isto 0 i imunitet savrsen (nikad bolesna), no sad bih voljela da nemam takav imunitet. Ja cu spavat na balkonu 😂
    Ja se vodim kao 0-, no ustvari sam 0 ali sa slabo izraženim pozitivnim faktorom pa dok mi ne naprave genotipizaciju vode me kao 0-, a suprug je A-. Isto sam čitala da 0 najbrže opadaju rezerve jajnih stanica i da medju prvima ulaze u menopauzu... ajd ti sad znaj, ne vjerujem niti svemu sto pročitam...

• Kengurica
    15. Ožujak 2019. 11:57

A moj imunitet sranje. Na dan transfera dobila antibiotik. Skoro svaki postupak se razbolim. Al dosad nije pomoglo. Mislim do ovog postupka. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.