Nikita meni je dr opce rekla da je uputnica ako nije na nju napravljena narudzba termina pretrage ili vadjenje krvi ili nekih drugih nalaz 6 mj, a ako sam narucena onda do datuma do kad sam narucena bez obzira dal taj termin cekam 7 ili 12 mjeseci. Znam to jer sam se u 10mj narucivala dermatologu i narucena sam u 5 mj pa sam to pitala. Al posto svaka bolnica ima svoja pravila mozda da provjeris s njima.
Perla da moras kontrolirat dhea-s. Meni je anizen pa mi svi daju manje godina mislim da to nije bas neko mjerilo sve ovisi i koliko mi unosimo vitamin E, kako vodimo brigu o svom tijelu i tipu posla, stresu... Itd itd... Naravno i genetika igra ulogu. No bolje je izgledat mladoliko 👍
Ninna ja isto mislim da bi ti trebali ukljuciti decortin s obzirom na nalaz. Pitaj nazalost cesto mi moramo inicirat neke pretrage.
Nasty ti si na pilulama ili neka druga terapija? Znam da se pilule kad dodje menga prekida terapija. Spolne hormone mozes vaditi izmedju 2-5dc iako ni preferiraju oko 3dc, medjutim meni je moja mpo rekla da do 5dc je sve prihvatljivo i njima od koristi. A za mpo mozda onda bis trebala ih kontaktirati da ti daju prije termin ako ti je ovaj termin 19.3. bio u toku prvih dana ciklusa.
Perla ima za naruciti preko iherb stranice pa je to alternativa posto kod nas ga nema. A to sto piješ prenatale ne znaci previse i ja sam ih uzimala pune 3 godine uz pauze kratke naravno i imala manjak vitamina D iako u tabletama ga ima. Tako da nije na odmet provjeriti iako uzimamo prenatale, jer i sitan nedostatak nama moze stvarat problem. A dosta smo pod opterecenjem unutar svih procesa u tijelu posebno kad imamo vise stanica veca je j potrosnja vitamina i minerala u tijelu. Cek tebi nije ostala niti jedna smrzlica jel da?
Perla ima za naruciti preko iherb stranice pa je to alternativa posto kod nas ga nema. A to sto piješ prenatale ne znaci previse i ja sam ih uzimala pune 3 godine uz pauze kratke naravno i imala manjak vitamina D iako u tabletama ga ima. Tako da nije na odmet provjeriti iako uzimamo prenatale, jer i sitan nedostatak nama moze stvarat problem. A dosta smo pod opterecenjem unutar svih procesa u tijelu posebno kad imamo vise stanica veca je j potrosnja vitamina i minerala u tijelu. Cek tebi nije ostala niti jedna smrzlica jel da?
Ništa smrznuli 😐. Provjerit ću i vit d svakako. Cijeli dan guglam privatne klinike. Mada nemam zaista primjedbe na kbc Ri. Imate koja savjet treba mi netko ko ima iskustva sa starijim pacijenticama? Vuku me Lučinger i Repromed 🤔
Nikita meni je dr opce rekla da je uputnica ako nije na nju napravljena narudzba termina pretrage ili vadjenje krvi ili nekih drugih nalaz 6 mj, a ako sam narucena onda do datuma do kad sam narucena bez obzira dal taj termin cekam 7 ili 12 mjeseci. Znam to jer sam se u 10mj narucivala dermatologu i narucena sam u 5 mj pa sam to pitala. Al posto svaka bolnica ima svoja pravila mozda da provjeris s njima.
Perla da moras kontrolirat dhea-s. Meni je anizen pa mi svi daju manje godina mislim da to nije bas neko mjerilo sve ovisi i koliko mi unosimo vitamin E, kako vodimo brigu o svom tijelu i tipu posla, stresu… Itd itd… Naravno i genetika igra ulogu. No bolje je izgledat mladoliko 👍
Ninna ja isto mislim da bi ti trebali ukljuciti decortin s obzirom na nalaz. Pitaj nazalost cesto mi moramo inicirat neke pretrage.
Nasty ti si na pilulama ili neka druga terapija? Znam da se pilule kad dodje menga prekida terapija. Spolne hormone mozes vaditi izmedju 2-5dc iako ni preferiraju oko 3dc, medjutim meni je moja mpo rekla da do 5dc je sve prihvatljivo i njima od koristi. A za mpo mozda onda bis trebala ih kontaktirati da ti daju prije termin ako ti je ovaj termin 19.3. bio u toku prvih dana ciklusa.
Nisam na pilulama, dobila sam terapiju 28.tableta u kutiji kojom bi trebala povisiti estradiol, sniziti fsh i lh. U sastavu su 14tableta estradiol, a drugih 14tableta estrogen (estradiol) i progesteron (didrogesteron).
A ništa, poslala sam upit liječnicima u Cito za drugo mišljenje sa svim nalazima, a sutra ću pokušat stupiti u kontakt sa mojom mpo doktoricom. Ona mi je spomenula da bi najidealnije bilo 2ili3dc. Ako je ne dobijem ić ću to najvjerojatnije vaditi na svoju ruku ranije, pa kad opet dobijem mengu ponoviti. Pa što bude. Hvala draga na odgovoru.
Grizli hvala ti! Budem svakako provjerila sutra!
Nasty mislim da nema smisla da vadiš spolne hormone dok si pod terapijom hormonalnom. Ili prestani skroz piti, pa izvadi, ili otpij terapiju do kraja, pa s idućom mengom izvadi. Nisam ti pametna, baš te zeza to sad! Najbolje da zoveš mpo liječnika i njega/nju pitaš!
To se i ja dvoumim dali ima smisla dok pijem te vražje tablete vadit hormone. A opet s druge strane mogla sam dobiti i par dana prije kraja terapije pa bi opet vadila 3dc i popila tablete do kraja. Sutra ću sve vidit.. Hvala draga!
Perla ja sam bila kod Lučingera. Bila sam u 3 stimulirana kod njega privatno. Odličan stručnjak, ali nije imao anesteziju, a tri aspiracije na živo su mi bile dovoljne da prestanem ići. Bila sam i u Repromedu, nije mi sjeo dr. Radončić, išla sam nekoliko puta, na konzultacije, pa uzv, u međuvremenu sam sama skinula TSH sa 4 na 2.0 pa mi je kroz podsmijeh rekao da su očito onda prvi lab nalazi bili pogreška laba. Ne vjeruje da se TSH možs regulirati ikako osim lijekovima, a ja sam već 2x tako spustila TSH. Zato mi nije sjeo, jer ne uvažava pacijenta, i ne kontamo se. Tako da se kasnije nisam tamo vraćala. Moj izbor, kad bih opet imala novaca za privatnika, bio bi dr. Alebić u Podobniku ili dr. Dmitrović u BetaPlus. Kod Lučija više ne idem, zanima me samo anestezija opća, a ne lokalna, a to jedino je sad kod njega moguće. Kad sam ja išla, nije bilo ni toga, imam traume i zato se teško njemu ikad vraćam, ali svatko tko bolje trpi aspiracije, posebno ako nema endometriozu kao ja, i kome odgovara lokalna anestezija dolje u rodnicu, onda je Luči super izbor.
Tnx, ta dvojica su mi prevagnula zbog biologa..O Podobniku jako malo piše.U svakom slučaju probat ću se mailom javiti svima poslati dosadašnje nalaze pa ću vidjeti.Mogu tako valjda preko maila . Barem prvi kontakt.
Perla ja sam bas prije tri dana poslala mail u podobnik.I odmah su mi odg.. sve sto me zanimalo.Jos malo nadam se i onda sljedi narudzba kod njih za pregled i dog.Pa cemo vidjet iz prve ruke kakvi su
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Perla ja sam bas prije tri dana poslala mail u podobnik.I odmah su mi odg.. sve sto me zanimalo.Jos malo nadam se i onda sljedi narudzba kod njih za pregled i dog.Pa cemo vidjet iz prve ruke kakvi su
Hvala javi dojmove svakako.
Koliko nakon prestanka crinone bi trebalo dobiti? Sinoć nisam ni stavila.A po kalendaru mi kasni 5 dana.
Sortiraj odgovore
Najstariji