Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hrabrica
    05. Prosinac 2018. 13:38

Nikitta

Hrabrica što je novo kod tebe draga?

A nista 🙄 i dalje jednako stanje 🙄 cekamo petak za test al evo iskreno ne znam.. Jedan tren se nadam a drugi me baci u bed pa se onda malo okupiram i tako u krug.. Vidjet cemo 💓 Kako si ti? U kojoj si fazi? 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

AAAARI
    05. Prosinac 2018. 13:48

Cure pomoc. 
    Dosao je spermiogram s vuk vrhovca. Nigdje ne pise dijagnoza ili ja ne vidim ? 
    Zna koja detalje

Grizli
    05. Prosinac 2018. 13:59

Aneri slilaj makar spermiogram pa stavi tu da vidimo. Cudno da ne pise dijagnoza ili barem uredan nalaz. 

Bubaaa15
    05. Prosinac 2018. 14:10

Nikitta

Bubaaa15 sretno! Gdje planirate privatno? I zašto si nezadovoljna tretmanom u VV, jesi već potrošila tamo koji postupak?

planiram ići kod dr.Škvorc dobila sam samo preporuke za njih.
    nezadovoljna sam gore njima , tj jednom doktoricom koja je bila jako neljubazna, hladna i čak bezobrazna da sam nakon konzultacija izašla plačući koliko mi je došlo muka nakon njenih riječi. po njoj sam ja trebala studirati humanu reprodukciju i znati šta je IVF, HSG i AMH i tako sve te njihove kratice za preglede/hormone.. niti malo ljudskosti i razumijevanja. osjećala sam se kao da sam sama u svemu tome. da mi nitko od dr.nije mogao napomenuti i objasniti HSG postupak, došla sam totalno nepripremljena (jer nisam niti željela čitati o tom postupku, kako me gin.savjetovala) onesvijestila se od bolova , jer eto nedaj bože da mi je netko rekao da bi bilo dobro popiti tbl protiv bolova. da ne spominjem čekanja po 2-4 sata na pregled. nismo išli dalje u postupak potpomognute, računala sam OK, sad ćemo biti psihički mirni kada znamo da smo "zdravi" ali eto, nikako se primiti... tako da sada idemo u detaljnije pretrage i kod doktora koji će imati vremena i volje sve fino objasniti. Moj novi ginić je potvrdio da na VV nakon što su otišli specijalisti (čitaj: dr. L i dr. A) manje su im uspješne oplodnje.
    zaista, u našem slučaju čini se da je stres glavni okidač nezačeća, ali idemo još jednom potvrditi i tražiti drugo mišljenje...
    znam da smo mladi (29 i 30), ali i više obeshrabreni od pokušavanja

AAAARI
    05. Prosinac 2018. 14:18
    AAAARI
    05. Prosinac 2018. 14:26

Buba mi smo kod Škvorca. Stvarno je super doktor. Sve ti objasni i pomogne maksimalno. Nas je poslao na sve moguće dodatne pretrage, jer nakon 6 transfer ( 2 ivf) i 4 inseminacije ništa se ne događa. 

Bubaaa15
    05. Prosinac 2018. 14:44

Aneri85

Buba mi smo kod Škvorca. Stvarno je super doktor. Sve ti objasni i pomogne maksimalno. Nas je poslao na sve moguće dodatne pretrage, jer nakon 6 transfer ( 2 ivf) i 4 inseminacije ništa se ne događa.

Aneri, a jel vam nađena dijagnoza pa ne uspijevate?  

meni je Škvorca isto preporučila curka koja je iz prvog pokušaja čini mi se inseminacije ostala trudna a imala je dijagnozu smanjene plodnosti kod muža i policistične jajnike. sve se može riješiti ako imaš koga pitati.  ja kada sam htjela pitati dr sa VV, odgovorila je bahato: Evo vam tu knjigica pa si sami pročitajte! (knjigica o neplodnosti,cca 50-ak str)

AAAARI
    05. Prosinac 2018. 14:50

Nemamo dijagnozu. Najgore moguće , ako se mene pita. Tapkamo po mraku. Sad radimo svakakve dodatne pretage. Po svim mogućim bolnicama. A to će trajati još barem 2 mjeseca. 

AAAARI
    05. Prosinac 2018. 14:51

I meni se čini daj sve dobro sa spermiogramom. Svi su do sad bili uredni. Ali čudi me da nigdje ne piše ništa. 

• perla
    05. Prosinac 2018. 14:59

mimicaRI

Perla ja uzimam na dan 200mg coenzym q10 i 1200mg omega. Naručila sam sa Iherb-a, bojala sam se da će mi zbog nižeg AMH stanice biti loše kvalitete. Sad u prvom ivf-u je stanica bila fina zrela i pravilna, dali je do toga ne znam ali nastavljam sa korištenjem. Uzimala sam neko vrijeme i wheatgrass za koji kažu da je dobar za revitalizaciju jajnika, isto nije baš fin ali bi ga pomiješala u soku da mi bude lakše popiti.
    Ajme nisam znala da se maca ne smije uzimati ako je TSH veći od 2! Ja je stalno uzimam ujutro s jogurtom, a na zadnjem vađenju hormona mi je TSH bio 2,4..
    Danas mi je 9dnt, nemam i dalje apsoultno nikakve simptome moguće trudnoće tako da se baš više ni ne nadam uspjehu u ovom ciklusu… Kad bi mogla napraviti test? Dali je sutra prerano? Koristim cijelo vrijeme crinone a neznam ako on može odgoditi menstruaciju?

Meni je amh 21 što nije loše,ali imam puno godina pa pokušavam popraviti malo kvalitetu,ako je to moguće.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.