Baby94 viste u BIH? U HR parovi imaju pravo na postupke i sve pretrage u sklopu dijagnoze “neplodnost”, sve na teret HZZO. Ako nema u njihovom gradu, onda imaju pravo na bolnicu gdje rade te pretrage i plaćene putne troškove. Jesi sigurna da možda i kod vas nije tako?
Da, mi smo u BiH, a ova klinika je u RS. Kod nas nema jos niti jedan postupak da je besplatan, sve sami placamo. To sam pitala e sad sto Se tice druge stvari npr u nekim kantonima imaju pravo da vraca je pola para od strane fonda stim da moras imati sve racune a kod nas u mom kantonu cisto sumnjam da to ima.
Tako je Baby i ja sam iz BIH i nazalost u nas nema besplatnih postupaka. Ali nije mi jasno da bolnica nema da odradi neke od tih stvari tipa hormone i sl.
Ma kakvi, isla sam u nasu bolnicu juce, da bass pitam sta mogu tu uraditi posto imam osiguranje i bilo bi mi besplatno, a ovima na klinici ne igra ulogu gdje cu sta raditi,samo hoce da imaju papir. I pricala sam sa nasim ovdje ginekologom koji mi kaze da mi tu moze uraditi citoloski bris papa i to je ugl to. I on mi kaze kao zasto idete privatno raditi oplodnju, kao ima kod nas u Federaciji nisi se raspitala rekoh nema, i daje on meni broj od klinike balic, ja ih kontaktiram da pitam ko snosi troskove i naravno kaze jos kod nas nije usvojen taj zakon , naravno da ja sve placam . I kako sam racuna la danas kad sam zvala Lab dalje, samo od muza spermokultura i ostalo sta mora odraditi kosta oko 300 km, a gdje sam ja, imam vise raditi nego on.
Tako su meni spominjali kao nisam se dobro raspitala i da ima u nas u federaciji i rekoh raspitala sam se i nema u nas jos to a dok docekam posijedit cu . Naravno neke nalaze sam radila i placala privatno a neke sam u bolnici pa zato sam se bas zatekla da ta bolnica nema bas nista. I kad placam odlucila sam se i postupak radila u HR
Baby94 viste u BIH? U HR parovi imaju pravo na postupke i sve pretrage u sklopu dijagnoze “neplodnost”, sve na teret HZZO. Ako nema u njihovom gradu, onda imaju pravo na bolnicu gdje rade te pretrage i plaćene putne troškove. Jesi sigurna da možda i kod vas nije tako?
Da, mi smo u BiH, a ova klinika je u RS. Kod nas nema jos niti jedan postupak da je besplatan, sve sami placamo. To sam pitala e sad sto Se tice druge stvari npr u nekim kantonima imaju pravo da vraca je pola para od strane fonda stim da moras imati sve racune a kod nas u mom kantonu cisto sumnjam da to ima.
Tako je Baby i ja sam iz BIH i nazalost u nas nema besplatnih postupaka. Ali nije mi jasno da bolnica nema da odradi neke od tih stvari tipa hormone i sl.
Ma kakvi, isla sam u nasu bolnicu juce, da bass pitam sta mogu tu uraditi posto imam osiguranje i bilo bi mi besplatno, a ovima na klinici ne igra ulogu gdje cu sta raditi,samo hoce da imaju papir. I pricala sam sa nasim ovdje ginekologom koji mi kaze da mi tu moze uraditi citoloski bris papa i to je ugl to. I on mi kaze kao zasto idete privatno raditi oplodnju, kao ima kod nas u Federaciji nisi se raspitala rekoh nema, i daje on meni broj od klinike balic, ja ih kontaktiram da pitam ko snosi troskove i naravno kaze jos kod nas nije usvojen taj zakon , naravno da ja sve placam . I kako sam racuna la danas kad sam zvala Lab dalje, samo od muza spermokultura i ostalo sta mora odraditi kosta oko 300 km, a gdje sam ja, imam vise raditi nego on.
Tako su meni spominjali kao nisam se dobro raspitala i da ima u nas u federaciji i rekoh raspitala sam se i nema u nas jos to a dok docekam posijedit cu . Naravno neke nalaze sam radila i placala privatno a neke sam u bolnici pa zato sam se bas zatekla da ta bolnica nema bas nista. I kad placam odlucila sam se i postupak radila u HR
Ma moje djete nema cijene, i ja cu dati koliko treba .. Samo eto ruzno je to da nista ne daju parovima koji se bore da dobiju bebu. Mala garava, a sta je u tebe problem ?
Bok,
evo nova sam na forumu.
Imam endometriozu, skinila sam polip s maternice i napravila propuhivanje jajnika (hcg uvz). I ovaj mjesec pila sam letrozol 2.-6.dan ciklusa i jucer isla na folikulometriju (2 folikula, 19 mm) na 9.dan ciklusa.
Sinoc sam primila stopericu i ginek mi je rekao da idemo na spolni odnos 36 sati nakon stoperice.
Muz ima uredan spermiogram.
Danas osjecam bol kao da je ovulacija danas, a on mi je rekao spolni odnos tek sutra, zanima me jeli mozemo imat ga i danas? Bojim se da nebi "pobjegle" jajne stanice.. 😂
Posto ti muz ima uredan spermiogram mislim da ti ne igra ulogu dali danas il sutra,doktor ti je tako rekao samo da budete sto blize ovulaciji,uglavnom sretno
Mislila sam da mozda trebe proci neko vrijeme od primitka stoperice??
Aha.. ok. A kako komentirate 2 folikula, 19 mm. Jeli to ok? Meni je to sve jos strano.. 😑
Gle vecini folikuli ne puknu prije 36 sati od stoperice iako ima slucajeva,bez brige koji god dan da pokrili,s muzevim nalazom ti spermici prezive i do 72 sata,a 2 folikula je uobicajeno na letrozolu il klomifenu
Baby i ja kazem to borimo se vec 5 i kusur godina i nema stajanja . Mi koji smo god nalaz vadili svaki nam je nalaz odlican ali eto do trudnoce nije dolazilo. Inseminacije nam nisu bile uspjesne. I uradimo sad u 9 mj mpo i uspjelo nam iz prve ostala trudna i nakon 2ipo mjeseca srce stalo kucat pa sam isla na inducirani pobacaj. Pa za koji mjesec cu ic opet jer imamo smrznute embrije. Nema na druge nego se borit koliko je god u nasoj moci. Nema nazad samo naprijed. Sta je kod vas ?
Baby i ja kazem to borimo se vec 5 i kusur godina i nema stajanja . Mi koji smo god nalaz vadili svaki nam je nalaz odlican ali eto do trudnoce nije dolazilo. Inseminacije nam nisu bile uspjesne. I uradimo sad u 9 mj mpo i uspjelo nam iz prve ostala trudna i nakon 2ipo mjeseca srce stalo kucat pa sam isla na inducirani pobacaj. Pa za koji mjesec cu ic opet jer imamo smrznute embrije. Nema na druge nego se borit koliko je god u nasoj moci. Nema nazad samo naprijed. Sta je kod vas ?
Mi se borimo vise nego vi.. Kod nas je, msm kod mm teska oligoastenospermija ka azospermiji.. Al pise na nalazu kao 2 spm NA vvp pojma nemam sta to znaci :D al rekla nam je doktorica da postoje sanse i ovako, al da ce biti jos bolje nakon pregleda i vjerovatno terapije urologa. Niti jednom nije doslo do trudnoce. Al bice aBd ja se nadam . A sto se mene tice kod mene pol jajnici. Kao.. Al kao to nije prepreka ugl kad odradimo ovih brdo nalaza, znacemo.
Eto ja cu se Jos raspitati dal postoji mogućnost plaćanja na rate kod ovih u Medico s pisala sam direktoru na mejl, jer sestre tu nisu kao upucune u to, al dale su mi njegovu adresu da mu se javim. Ma da meni ovo uspije ako Bog da, da bebica dodje, da to bude sve pozitivno pa bice i para. I naravno ne samo meni, nego svima vama koji zelite bebicu.
U bahceci klinici postoji mogućnost dizanja kredita bez kamata, bas za sam postupak. U klinici New life postoji isto tako cini mi se mogucnost placanja na rate. Msm ovo vjerujem da znaju cure koje su iz BiH.
Babylove super ti je nalaz, bit će čini mi se dobrih jajnih stanica. Neka te ne brine anestezija, i ja sam sklona mučninama, ali sam je super podnijela, čudo! Ako si kod dr. L, koliko znam tamo je lokalna, a ne opća, vjerujem da se možda i lakše podnese?
Rokas treba 7 dana da izađe, najbolje ti je čekat betu, do tad će ishlapit.
Maja555 i ja imam endo, welcome endo sisterice. Želim ti da ostvarite trudnoću putem ciljanih odnosa. 2 folikula su super rezultat na tako blagoj stimulaciji. Samo se vi seksajte i danas i sutra. 😂
Ja se nadam da ce biti.. 🤞🤞 u vinogradskoj sam ja 😊
Pozdrav svima, i starima i novima 😉
Cure koje ste koristile maticnu mlijec, od koga ste kupovale i po kojoj cijeni? Moze preporuka?Cula sam da je to dobro koristiti pa eto da probam. Ako je problem napisati na forumu moze i u inbox.
38+6
Sortiraj odgovore
Najstariji