Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    13. Studeni 2018. 20:05

MojeSve, ne zelim te obeshrabriti, ali vi nemate dijagnozu po onim pretragama koje se rade, a tko zna jos koliko je to podrucje medicinski neistrazeno. Osim toga kod nase ne rade ni one pretrage koje i postoje dok nemas opetovane neuspjehe tako da idiopatska dijagnoz (bez dijagnoze) je ista kao kad imas dijagnozu ili ponekad i gora jer se namaju doktori za sta uloviti. No ti budi skroz pozitivna i vjeruj jer mnogima stvarno uspije odmah iz prve. 

• Kengurica
    13. Studeni 2018. 20:12

I da nadodam, nisam ti ovo napisala jer mislim nesto lose nego zato sto smo mi par kojem je receno da ce s nama lako pa eto nismo ni mi odmah ozbiljno shvatili ni doktori i eto dvije godine proletile bez uspjeha. Postoji hrpa pretraga koje se na pocetku ne rade jer su skupe jer su cesto i nepotrebne, ali nekad kad vec prodjes par ivf bi radije da si ih ranije napravio. Ne znam jel me kuzis, ali npr kariogram kosta par tisuca kn, a lakse je doktorima prvo ispucati koji ivf pa ak je uspjesan nisu trosili novce na kariogram koji je zapravo ‘los’ jako malom broju parova no ako si na kraju ti taj par onda se zivciras sto prvo nisi njega radio.

ladyluu88
    13. Studeni 2018. 20:18

Kengurica

I da nadodam, nisam ti ovo napisala jer mislim nesto lose nego zato sto smo mi par kojem je receno da ce s nama lako pa eto nismo ni mi odmah ozbiljno shvatili ni doktori i eto dvije godine proletile bez uspjeha. Postoji hrpa pretraga koje se na pocetku ne rade jer su skupe jer su cesto i nepotrebne, ali nekad kad vec prodjes par ivf bi radije da si ih ranije napravio. Ne znam jel me kuzis, ali npr kariogram kosta par tisuca kn, a lakse je doktorima prvo ispucati koji ivf pa ak je uspjesan nisu trosili novce na kariogram koji je zapravo ‘los’ jako malom broju parova no ako si na kraju ti taj par onda se zivciras sto prvo nisi njega radio.

Sorry mozda glupo pitanje..jel bas bitan taj kariogram,ja pokusavam 2.5god..i kazu sve ok..a ono nikako ne ode naprijed?meni to nikad ni jedan doktor nije spomenuo.

Mala 1
    13. Studeni 2018. 20:41

Malo ulijecem, al da vas pitam 
    Citala sam sta se desava u maternici nakon transfera blastice, a Luci mi je jucer rekao da ce se primit ili jucer ili danas prijepodne... i to je to kao, nema kod blastice 2-3-5 dan
    Kao nek mirujem ta dva dana a kasnije sve normalno
    Sutra moram na trening, necu vjezbat, vodim treninge, al moram pokazat vjezbu, odradit bar jedno- dva ponavljanja
    Ak mi je sudjeno bit ce

5ICSI - sin
    10/19 3 FET 2blastociste - 1beta 209, 2beta 625, 3beta 1877

• Kengurica
    13. Studeni 2018. 20:51

Ladyluu ja ga nisam radila. Nije bas tako bitan, zna biti uzrok, ali zbilja rijetko. Da li pokusavas spontano zatrudniti 2 godine ili si imala postupke? Obicno se kariogram radi nakon nekoliko spontanih te nekoliko neuspjesnoh transfera.

AAAARI
    13. Studeni 2018. 21:04

Ma ne mislim da su dr u a Petrovoj tolko loši da treba bježati ali eto nama se cjelokupna situacija tamo zamjerila. Prvo dvije godine zavlačenja  i onda tek ivf. Pa sve to tako šalabajzerski odrađeni. Izgubila sam vjeru u njih. Zato otišli dalje. 

• njaknjak
    13. Studeni 2018. 21:05

Koliko ste upucene u Nifty test? Predlozeno nam je da ako zelimo mozemo to napraviti da vidimo hoce nam dijete imati Downov sindrom. Ja ne znam sta bih mislila o tome i koliko su zapravo pouzdani.

• Nika5555
    13. Studeni 2018. 21:07

Blacky89

Nika5555

Evo i mene,nakon laporaskopije jajovod odstranjen,odmah usli u postupak,drugi stimulirani,danas prvi uzv,5 folikula ukupno,cetvrtak drugi uzv,subota vjerovatno punkcija,mi smo sa Vuka presli kod Skvorca i mogu reci da sam jako zadovoljna za sad
    😘 svim curkama

Nika5555 koliko se sjećam ti si rekla da si imala problem sa hydrosalpinxom? Laparaskopski odstranjen? Koliko ti je dug bio oporavak nakon toga? Jesi odmah sljedeći ciklus ušla u protokol? Mene to čeka početkom prosinca.

Da,hydrosalpinx..ma da sam znala da je tako brz oporavak ne bi se prepala uopce..ja sam drugi dan od laporaskopije isla doma,op je trajala 38 min,operirana na Merkuru,divno osoblje i doktori,bila sam na bolovanju 3 tj jer imam stajaci posao pa nisam htjela ranije, iako sam vec nakon tjedan dana osjecala kao da nisam operirana,a u postupak mozes odmah nakon ciklusa,znaci super

Ja 79.godiste, AMH bio7,u dvije godine pao na 2, bez jednog jajovoda,ostalo ok
    Mm 83.godiste,asthenoozoospermia

Pokusavamo 3 god.
    2018 prvi postupak Vuk vrhovec,bez transfera, drugi posupak,beta 0
    Otkriven hydrosalpinx,laporaskpska operacija,uklonjen lijevi jajovod
    2019/2020 poliklinika Skvorc, dva prirodna,dva stimulirana,beta 0
    16.08. Planirana oplodnja doniranom js

ladyluu88
    13. Studeni 2018. 21:08

Kengurica

Ladyluu ja ga nisam radila. Nije bas tako bitan, zna biti uzrok, ali zbilja rijetko. Da li pokusavas spontano zatrudniti 2 godine ili si imala postupke? Obicno se kariogram radi nakon nekoliko spontanih te nekoliko neuspjesnoh transfera.

Pokusavamo vec 2.5 god ali sve prirodno..i eco ovaj mj.samo pokusali na insemenaciji i mislim da nece uspijeti..
    Koliko ti pokusavas i jeste imali ppstupke?

• Kengurica
    13. Studeni 2018. 21:14

Ma ladyluu nemoj jos o tome razmisljati, puno je slucajeva kao ti da vec prvi IVF bude dovoljan za uspjeh. I osobno znam takve slucajeve. Ono sto je jeftinije od testova i pametno izvaditi ako nisi, inzulin i GUK, stirnjacu sigurno jesi. Mi imali tri IVF i jako slaba oplodnja. Tri transfera, nijedan smrzlic. Preci cemo u neku privatnu kliniku cisto da probamo taj pristup gdje imaju malo vise vremena za nas. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.