Nikita ti mozda imas problem sa metabolizmom mesa. Koja si krvna grupa ti? Jer znam da krvna grupa A lose "preradjuje" crveno meso, tako da i kad ga konzumira zapravo ne uzima hranjive tvari iz njega.
Nemasekirancije ja sam uvijek prije za prirodne stvari pa tako i maticnu mlijec jer ako nju uzima imat c dosta aminokiselina da uz obicnu normalnu prehranu koja ukljucuje i meso i mlijeko ce sintetizirat u tijelu dosta karnitina. Sto se tice tvojih lijekova ja ne bi uzimala vitamin D uz novalac. U njemu ga ima 100% dnevnih potreba, a vit.D ako se gomila u tijelu je opasan jer dolazi do gomilanja kalcija. Da ai pretjerala sam vit.d prvo ces primjetiti stalnu zeđ. A neki jos od simptoma su aritmija, gubitak teka, dok duze vrijeme pod vecim dozama moze dovest do bubreznog kamenca, oajetljivost na urinarne infekcije... Koliko vitamina D uneses tom 1 tabletom koju uzimas? Za kvalitetu je dobar mioinozitol ili isto probat sa maticnom mlijeci.

Nama isto tj mm fertil up nije donesao ništa vau poboljšanje. Poslije toga smo bućkali sve i svašta i nalaz je bio punoo bolji.
Grizli ne znam sto kažeš na l carnitine od solgara, ja sam ga naručivala sa i herba jer mislim da je čak možda i duplo jeftiniji od ljekarne..
Jesu to tablete ili tekuci? Koliko u 1 dozi ima l-carnitina. Mm kupuje carni x liquid 40.000 ima u 1 dozi 1.000 mg, to mu je dovoljno za 40 puta, a dodje 135 kn i lako mu je popiti. Moj ne moze progutat tabletu nikako a ovo je ko sokic i ukusno. U pocetku je uzimao onog jaceg od 100.000 pa po dozi imao 2.500mg ta je nesto skuplji mislim oko 200 kn. Sad je presao na malo slabije. A moram priznat da je napokon poceo i kile gubiti sta prije nije nikako uspjevao a stalno se bavi sportom nije neki sjedeci tip, al njemu je metabolizam banana. Mislim od solgara su svi preparati dobri samo budu dosta skupi i bitno je da ima velik sadrzaj karnitina unutra.

Nikita ti mozda imas problem sa metabolizmom mesa. Koja si krvna grupa ti? Jer znam da krvna grupa A lose "preradjuje" crveno meso, tako da i kad ga konzumira zapravo ne uzima hranjive tvari iz njega.
Nemasekirancije ja sam uvijek prije za prirodne stvari pa tako i maticnu mlijec jer ako nju uzima imat c dosta aminokiselina da uz obicnu normalnu prehranu koja ukljucuje i meso i mlijeko ce sintetizirat u tijelu dosta karnitina. Sto se tice tvojih lijekova ja ne bi uzimala vitamin D uz novalac. U njemu ga ima 100% dnevnih potreba, a vit.D ako se gomila u tijelu je opasan jer dolazi do gomilanja kalcija. Da ai pretjerala sam vit.d prvo ces primjetiti stalnu zeđ. A neki jos od simptoma su aritmija, gubitak teka, dok duze vrijeme pod vecim dozama moze dovest do bubreznog kamenca, oajetljivost na urinarne infekcije… Koliko vitamina D uneses tom 1 tabletom koju uzimas? Za kvalitetu je dobar mioinozitol ili isto probat sa maticnom mlijeci.
Kolilo se uzima te maticne mlijeci dnevno? 1 zlicica?
Kakva je preporuka?
Isuse jel ti mozes vjerovati da mi to nitko nije rekao. Dapace mpo gin i moja gin su mi rekle da nastavim pit vit d nakon sto mi se podigao nivo jer je bio ekstremno nizak. Za sad nemam nista od ovoga pa je valjda ok. Uzimala sam onaj u spreju, 1000 jedinica u jednom spreju.
U dobitnom 5 postupku pila sam L-karnitin iz DM-a... smiješno košta, mozda nekih 20-tak kn.....
5 ICSI 09/2014 - rodio se princ 23.06.15.
U borbi za bracu ili seku
07/2020 stigla princeza
Oligoasthenoteratozoospermia, sekundarna amenoreja
Pozdrav cure,pratim vas koliko stignem i sad čitam malo unatrag....bome ste me i uplašile malo da nisam pretjerala sa vitaminima itd. Idem ubrzo na postupak a pila sve i svašta cca 2,3 mj . Novalac, vitamin d 400, vitamin e 200, matična sa vitaminom c , ovabost a poslije infolic , i L-arginin 1000. Jedino sam primijetila da imam više energije i zadnja ovulacija mi je bila malo i bolna. Pretjerala sam ,zar ne ?
Ah sad što je tu je, vidjet ćemo kakav će biti rezultat. Moramo se nadati :-)
muž-sve ok, ja- odstranjeni jajovodi,niski amh
1.) polustim.gonal - 1 js ,beta 0
2. ) prirodni 0 js
3. ) elonva 2 js , 2 vraćena,beta 0
4. ) elonva 4 js, sve došle do 3d,ali 5d=1 bl, beta 0
5. ) puregon , 0 js
6. ) prirodni 0 js
Nemasekirancije ja sam uvijek prije za prirodne stvari pa tako i maticnu mlijec jer ako nju uzima imat c dosta aminokiselina da uz obicnu normalnu prehranu koja ukljucuje i meso i mlijeko ce sintetizirat u tijelu dosta karnitina. Sto se tice tvojih lijekova ja ne bi uzimala vitamin D uz novalac. U njemu ga ima 100% dnevnih potreba, a vit.D ako se gomila u tijelu je opasan jer dolazi do gomilanja kalcija. Da ai pretjerala sam vit.d prvo ces primjetiti stalnu zeđ. A neki jos od simptoma su aritmija, gubitak teka, dok duze vrijeme pod vecim dozama moze dovest do bubreznog kamenca, oajetljivost na urinarne infekcije… Koliko vitamina D uneses tom 1 tabletom koju uzimas? Za kvalitetu je dobar mioinozitol ili isto probat sa maticnom mlijeci.
Kolilo se uzima te maticne mlijeci dnevno? 1 zlicica?
Kakva je preporuka?
Isuse jel ti mozes vjerovati da mi to nitko nije rekao. Dapace mpo gin i moja gin su mi rekle da nastavim pit vit d nakon sto mi se podigao nivo jer je bio ekstremno nizak. Za sad nemam nista od ovoga pa je valjda ok. Uzimala sam onaj u spreju, 1000 jedinica u jednom spreju.
Maticna mljec se koristi svako jutro nataste jedna zlicica plasticna(dobijes uz nju,a ako ne ona iz kafica plasticna),pod jezik 3min onda progutas i 15min nesmijes pit ni jest.Meni su rekli tri mj koristenja pa tri mj pauze
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Ja sam 0+, kakti “mesožder grupa”, tako da bih ja trebala umirat za mesom 😂 Uzimam matičnu miječ od neki dan, nadam se da je ova od Medexa ok, ima vitamin D uz to, ako to ne valja, javite mi da znam kupit neku bolju? Ne znam osobno nijednog domaćeg proizvođača matične mliječi. Možda da uzmem i taj karnitin, ne znam. Bem ti život kad moram doktorirat i sama se snalazit i educirati ovako po forumima da si pomognem. 🧐😂
Najbolja je prirodna maticna mljec imas na int narucit pcelarstvo Radošević Zg,jedna bocica ti je 750kuna,a za tri mj koristenja ti trebaju dvije.Jer jedna je dovoljna za mj i pol dana koristenja.
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Jutros svi simtopi pms-a,imam osjecaj da nista od ovog puta.cice me bole i trbuh od jutros ko da stize vjestica,uf.
Cvjetic simptomi mogu biti isti i u ranoj trudnoci. Drzim fige da su to ti trudnicki.
Nemasekirancije ako si imala manjak onda je to dobro uzimat tako dok se ne normalizira njegov nivo. Tada treba dnevno od 1.500-2.000 jedinica sto si ti onda i uzimala. Problem nastaje kad se sugo vremena to uzima, nece sad to odjednom u mjesec dva se desiti predoziranje. Dnevno koristimo oko 200-600 jedinica ovisno o zdravstvenom stanju, dobi itd.,Vitamin D tijelo nase samo proizvodi kad smo na suncu i ako jedemo zitarice, meso, jaja, tunu itd. Problem nastaje kad se u tijelu naakumulira 40.000 jedinica vitamina D. Zato bi ti ja savjetovala da recimo napravis pauzu sa sprejem, osim ako malo boravis na suncu. Ma makar kombiniras recimo jedan dan uzmes ga pa 2 ne i tako. Ja znam i tako raditi sa tim vitaminima jer bitno je da ga u tijelu ima dovoljno a ne maximalna kolicina.
Nonina ti si ga bogami se nakrcala svega. Vitamin d 400 ug pretpostavljam ili jedinica. 10ug = 400 jedinica. Vitamin e isto mozes pretjerat ako unosis dugi period vise od 15 mg dnevno a ondaimas vrtoglavice, proljev, mucnine i slicno. No to se rijetko javi. A ti si draga uzimala i maticnu mlijec koja je krcata vitaminima i mineralima, aminokiselinama. Osobno ako uzimam maticnu mlijec ne uzimam vise nista drugo ona ima dovoljno svega i vise od svih tih preparata. Mozda da sad probas malo do postupka smanjiti sve to. Uzimat samo prenatale ili maticnu mlijec. Ne znam ja ososno bi tako napravila jer u svakom slucaju zaliha vitamina i svega imas.
Rokas dobar je i taj iz DM, 1 tableta ima oko 400 mg ako se ne varam, a muski koji imaju spore spermije bi trebali uzimat barem 1.200 pa je mom to bilo uzasno za gutat, al kao pomoc svakako super stvar za nadograditi malo ako fali. A i nije skup uopce.
Nikita ja sam isto 0+ a meso mi zadnje na pameti inace. Po krvnoj grupi bis trebala dobro podnositi i probavljat meso. A karnitin je svakako dobro uzimat. Maticnu mlijec ne znam koga bi preporucila jer ja to nazicam kumu da mi pusti njen tata ima pcele al toga bude jako malo pa ja to tako nabavljam.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji