Ja vam upadam malo kao padobranac, ali imam jedno pitanje..naime trebala sam ovaj ciklus imati trecu inseminaciju, ali mi je otkazana zbog endometrija od 3mm, na terapiji sam letrozolom, i znaci menstruacija koja je dosla nakon druge neuspješne inseminacije mi traje jos i danas 21. dc, nije obilno kao prve dane, ali nije ni zanemarivo. Na pregledu 14. dc doktorica nije vidjela nista zabrinjavajuce i rekla je da ce stati, ali evo nikako..da li se kome dogodilo slicno i kako se razvijala situacija? Za tjedan dana ocekujem novu menstruaciju...zbunjena sam, dosad su mi ciklusi bili savrseni..
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Koja je po Vasem misljenju najbolja privatna klinika za neplodnost u hrv?
Ja sam isla do sad u Cito Split ali posto sam iz Austrije voljela bi dalje ic u Zg jer mi je blize... da li je to sve isto ili da ostanem i dalje u Splitu? :)
Nikita ako ne jedes mesno onda ti moze faliti karnitina. Karnitin je cure jako vazan. On utjece na spolne hormone, gonadotropin, kvalitetu spolnih stanica i muskih i zenskih jer im je sastavni dio, mogucnost dijeljenja spolnih stanica, pozitivan utjecaj ima na endometriozu, pcos, bolne menstruacije, na brzinu spermija i smanjuje broj abnormalnih spermija. On je bas vazan za plodnost. To je jedino sto mm uzima stalno i onda mu spermiogram je ostao konstantan, osim zadnji put kad mu je bio prilicno bolji od inace. Bez toga vrijednosti su samo opadale kod progresivnih spermija.
Grizli svaka cast na ovome :)! Kod MM je pokretljivost slabija. Pije profertil al nije se znacajno poboljsalo..samo malo. Jel bolje l karnitin taj ili maticna mlijec da mu uzmem?
Htjela sam pitat vezano za jajne stanice. Ja pijem eutyrox radi hashimota, novalac prenatale i d vitamin. Dali uz to smijem joa nesto vezano za jajne?
Nikita ti mozda imas problem sa metabolizmom mesa. Koja si krvna grupa ti? Jer znam da krvna grupa A lose "preradjuje" crveno meso, tako da i kad ga konzumira zapravo ne uzima hranjive tvari iz njega.
Nemasekirancije ja sam uvijek prije za prirodne stvari pa tako i maticnu mlijec jer ako nju uzima imat c dosta aminokiselina da uz obicnu normalnu prehranu koja ukljucuje i meso i mlijeko ce sintetizirat u tijelu dosta karnitina. Sto se tice tvojih lijekova ja ne bi uzimala vitamin D uz novalac. U njemu ga ima 100% dnevnih potreba, a vit.D ako se gomila u tijelu je opasan jer dolazi do gomilanja kalcija. Da ai pretjerala sam vit.d prvo ces primjetiti stalnu zeđ. A neki jos od simptoma su aritmija, gubitak teka, dok duze vrijeme pod vecim dozama moze dovest do bubreznog kamenca, oajetljivost na urinarne infekcije... Koliko vitamina D uneses tom 1 tabletom koju uzimas? Za kvalitetu je dobar mioinozitol ili isto probat sa maticnom mlijeci.
Nama isto tj mm fertil up nije donesao ništa vau poboljšanje. Poslije toga smo bućkali sve i svašta i nalaz je bio punoo bolji.
Grizli ne znam sto kažeš na l carnitine od solgara, ja sam ga naručivala sa i herba jer mislim da je čak možda i duplo jeftiniji od ljekarne..
Jesu to tablete ili tekuci? Koliko u 1 dozi ima l-carnitina. Mm kupuje carni x liquid 40.000 ima u 1 dozi 1.000 mg, to mu je dovoljno za 40 puta, a dodje 135 kn i lako mu je popiti. Moj ne moze progutat tabletu nikako a ovo je ko sokic i ukusno. U pocetku je uzimao onog jaceg od 100.000 pa po dozi imao 2.500mg ta je nesto skuplji mislim oko 200 kn. Sad je presao na malo slabije. A moram priznat da je napokon poceo i kile gubiti sta prije nije nikako uspjevao a stalno se bavi sportom nije neki sjedeci tip, al njemu je metabolizam banana. Mislim od solgara su svi preparati dobri samo budu dosta skupi i bitno je da ima velik sadrzaj karnitina unutra.
Nikita ti mozda imas problem sa metabolizmom mesa. Koja si krvna grupa ti? Jer znam da krvna grupa A lose "preradjuje" crveno meso, tako da i kad ga konzumira zapravo ne uzima hranjive tvari iz njega.
Nemasekirancije ja sam uvijek prije za prirodne stvari pa tako i maticnu mlijec jer ako nju uzima imat c dosta aminokiselina da uz obicnu normalnu prehranu koja ukljucuje i meso i mlijeko ce sintetizirat u tijelu dosta karnitina. Sto se tice tvojih lijekova ja ne bi uzimala vitamin D uz novalac. U njemu ga ima 100% dnevnih potreba, a vit.D ako se gomila u tijelu je opasan jer dolazi do gomilanja kalcija. Da ai pretjerala sam vit.d prvo ces primjetiti stalnu zeđ. A neki jos od simptoma su aritmija, gubitak teka, dok duze vrijeme pod vecim dozama moze dovest do bubreznog kamenca, oajetljivost na urinarne infekcije… Koliko vitamina D uneses tom 1 tabletom koju uzimas? Za kvalitetu je dobar mioinozitol ili isto probat sa maticnom mlijeci.
Kolilo se uzima te maticne mlijeci dnevno? 1 zlicica?
Kakva je preporuka?
Isuse jel ti mozes vjerovati da mi to nitko nije rekao. Dapace mpo gin i moja gin su mi rekle da nastavim pit vit d nakon sto mi se podigao nivo jer je bio ekstremno nizak. Za sad nemam nista od ovoga pa je valjda ok. Uzimala sam onaj u spreju, 1000 jedinica u jednom spreju.
U dobitnom 5 postupku pila sam L-karnitin iz DM-a... smiješno košta, mozda nekih 20-tak kn.....
5 ICSI 09/2014 - rodio se princ 23.06.15.
U borbi za bracu ili seku
07/2020 stigla princeza
Oligoasthenoteratozoospermia, sekundarna amenoreja
Pozdrav cure,pratim vas koliko stignem i sad čitam malo unatrag....bome ste me i uplašile malo da nisam pretjerala sa vitaminima itd. Idem ubrzo na postupak a pila sve i svašta cca 2,3 mj . Novalac, vitamin d 400, vitamin e 200, matična sa vitaminom c , ovabost a poslije infolic , i L-arginin 1000. Jedino sam primijetila da imam više energije i zadnja ovulacija mi je bila malo i bolna. Pretjerala sam ,zar ne ?
Ah sad što je tu je, vidjet ćemo kakav će biti rezultat. Moramo se nadati :-)
muž-sve ok, ja- odstranjeni jajovodi,niski amh
1.) polustim.gonal - 1 js ,beta 0
2. ) prirodni 0 js
3. ) elonva 2 js , 2 vraćena,beta 0
4. ) elonva 4 js, sve došle do 3d,ali 5d=1 bl, beta 0
5. ) puregon , 0 js
6. ) prirodni 0 js
Nemasekirancije ja sam uvijek prije za prirodne stvari pa tako i maticnu mlijec jer ako nju uzima imat c dosta aminokiselina da uz obicnu normalnu prehranu koja ukljucuje i meso i mlijeko ce sintetizirat u tijelu dosta karnitina. Sto se tice tvojih lijekova ja ne bi uzimala vitamin D uz novalac. U njemu ga ima 100% dnevnih potreba, a vit.D ako se gomila u tijelu je opasan jer dolazi do gomilanja kalcija. Da ai pretjerala sam vit.d prvo ces primjetiti stalnu zeđ. A neki jos od simptoma su aritmija, gubitak teka, dok duze vrijeme pod vecim dozama moze dovest do bubreznog kamenca, oajetljivost na urinarne infekcije… Koliko vitamina D uneses tom 1 tabletom koju uzimas? Za kvalitetu je dobar mioinozitol ili isto probat sa maticnom mlijeci.
Kolilo se uzima te maticne mlijeci dnevno? 1 zlicica?
Kakva je preporuka?
Isuse jel ti mozes vjerovati da mi to nitko nije rekao. Dapace mpo gin i moja gin su mi rekle da nastavim pit vit d nakon sto mi se podigao nivo jer je bio ekstremno nizak. Za sad nemam nista od ovoga pa je valjda ok. Uzimala sam onaj u spreju, 1000 jedinica u jednom spreju.
Maticna mljec se koristi svako jutro nataste jedna zlicica plasticna(dobijes uz nju,a ako ne ona iz kafica plasticna),pod jezik 3min onda progutas i 15min nesmijes pit ni jest.Meni su rekli tri mj koristenja pa tri mj pauze
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Sortiraj odgovore
Najstariji