Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    12. Srpanj 2018. 17:49

Summer, puno cura je tu vec bilo na inseminacijama. Iskreno nista nam nije svaka cast, nadam se da neces morati na IVF, ali ako ti inseminacije budu neuspjesne vidjet ces da to sve dalje isto nekako ide korak po korak. Puno gore zvuci unaprijed. Barem ja imam takav osjecaj. 
    Rayna, da je steta nakon stimulacije dobiti samo jednu blasticu je, ali ako je to ta koja ce biti tvoja beba, a je :) ma onda je nebitno i bar ne moras razmisljati o embrijima koji su u bolnici. Ja sam bas pozitivna, ta jedna je dosla bez beda do blastice tako da ja mislim da ce i nastaviti tako lijepo. Ja koja sam imala transfer treci dan se stalno zapitkujem jel bi taj embrij uopce dosao do blastice.
    Što se tiče blizanaca, ne čude se doktori nasoj odluci da imamo blizance jer ce nam biti tesko nego znaju koje su statistike teskih trudnoca, nezdrave djece i koje su sve moguce komplikacije. Ja bih voljela imati dvoje djece i naravno da mi se cini da s blizancima se ostvaruje ta zelja, ali kako osobno znam blizance gdje je jedan potpuni invalid nije bas da mogu hladne glave reci ma dajte vracajte dva embrija.

• Kengurica
    12. Srpanj 2018. 18:14

https://www.cdc.gov/art/pdf/patient-resources/Having-Healthy-Babies-handout-2_508tagged.pdf

Beba
    12. Srpanj 2018. 18:20

Kengurice ne razmišljaju tako o svom trodnevnom,uopće nije dokaazano da je veća uspješnost ako se vrati 5. dan naspram 3. Embrij koji treba propast propast će i to je to.Meni je vraćen oba puta 3. dan 5 stanični,prvi put se nije primilo,a drugi put da. Bila sam mirna drugi put,pozitivna,ali sam bila svjesna da to ne izgleda obećavajuće i eto.

url=https://lilypie.com]
    DANTE

• Rayna
    12. Srpanj 2018. 18:22

Kengurica

Summer, puno cura je tu vec bilo na inseminacijama. Iskreno nista nam nije svaka cast, nadam se da neces morati na IVF, ali ako ti inseminacije budu neuspjesne vidjet ces da to sve dalje isto nekako ide korak po korak. Puno gore zvuci unaprijed. Barem ja imam takav osjecaj.
    Rayna, da je steta nakon stimulacije dobiti samo jednu blasticu je, ali ako je to ta koja ce biti tvoja beba, a je :) ma onda je nebitno i bar ne moras razmisljati o embrijima koji su u bolnici. Ja sam bas pozitivna, ta jedna je dosla bez beda do blastice tako da ja mislim da ce i nastaviti tako lijepo. Ja koja sam imala transfer treci dan se stalno zapitkujem jel bi taj embrij uopce dosao do blastice.
    Što se tiče blizanaca, ne čude se doktori nasoj odluci da imamo blizance jer ce nam biti tesko nego znaju koje su statistike teskih trudnoca, nezdrave djece i koje su sve moguce komplikacije. Ja bih voljela imati dvoje djece i naravno da mi se cini da s blizancima se ostvaruje ta zelja, ali kako osobno znam blizance gdje je jedan potpuni invalid nije bas da mogu hladne glave reci ma dajte vracajte dva embrija.

Zao mi je sto je bilo 6 folikula...pa 2 prazna, pa jedan onaj oplođeni odmah eliminiran ...pa 2 stala u razvoju, hoću reci stalno se broj smanjivao i onda na kraju lijepa vjest da je jedan ali vrijedan 😀 nadam se i dobitan. Ali hladne sam glave i stalno zaboravljam da sam jutros bila na transferu i da danas trebam mirovati a od sutra laganini...😉
    i sad onak razmišljam, puno je cura radilo test 5.dan pa se znala pokazati blijeda crtica a ja se borim sama sa sobom u glavi " hocu li praviti test ili ne ..."  neznam ni sama. 
    Nemoj da te pati 3.dan transfera, pitala sam embriologa. Kaže da sve ovisi koliko brzo dijeli i pitala za embryoglue i koriste ga😀 

Beba
    12. Srpanj 2018. 18:25

Šta se tiče blizanaca,čitala sam ,ne sjećam se više di da se u svijetu u mpo klinikama blizanačke trudnoće smatraju neuspjehom baš zbog rizika,ali sve je u životu rizik,ja bi isto voljela imati twinse ,ali me trudnoća brine,a ostalo ,kad se rode ,sve se nekako ishendla,samo da su živi i zdravi.

DANTE

• Rayna
    12. Srpanj 2018. 18:33

Ja imam kumu koja ima blizance, a ima jos 2 klinca prije blizanaca. Ta je sama brinula o njima, drva nosila uz stepenice tjedan dana prije poroda po pune košare 😂😀 bas je bila luda. A nasi doktori su joj rekli sto vise kretanja, ali je ona to preozbiljno shvatila 🙉😂 

• Kengurica
    12. Srpanj 2018. 18:35

Beba petostanicni ti je ovaj u bušici bio? Pa to me i je malo poljuljalo sto je moj treci dan bio sestostanicni, ali po biologici odlican. Sad cu kad sam ovo procitala samo pozitivu nabacit. Rayna ma ta tvoja blastica je zlatna, zaboravi na ovo prije.

Beba
    12. Srpanj 2018. 19:03

Kengurica

Beba petostanicni ti je ovaj u bušici bio? Pa to me i je malo poljuljalo sto je moj treci dan bio sestostanicni, ali po biologici odlican. Sad cu kad sam ovo procitala samo pozitivu nabacit. Rayna ma ta tvoja blastica je zlatna, zaboravi na ovo prije.

Tako je,dobio je ocjenu 3 od 5 ,sve ti je to jedna velika nepoznanica zato ništa ti ne brini kako nešto izgleda vidjet ćeš kroz par dana kakav je bio, pokušaj bit pozitivna ,ja sam imala plan za dalje ,ali sam se svakako nadala.

DANTE

• Kengurica
    12. Srpanj 2018. 19:06

Nadam se i ja jako. Moram si ostaviti mjesta i za los rezultat jer sam takva osoba da volim unaprijed i to lose razmisliti.
    Koji dan ti je ono test bio pozitivan? 8 dnt. Inace, uljepsala si mi dan. :*

• Kengurica
    12. Srpanj 2018. 19:17

I da, nije da se usporedjujem s tobom pa mislim da ako je tebi uspjelo i meni ce nego da znam da i slabiji embrij moze postati beba :) Da ne razbijam jos i s tim glavu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.