Cure, imam pitanje. Radila sam u jednoj skoli do 24.4.2018., nakon toga bila nezaposlena do 1.9.2018. kada sam pocela raditi u drugoj skoli gdje sam i dalje zaposlena. S 14.1.2019. otvaram komplikacije. E sad, trebam donijeti na HZZO potvrdu o placi za posljednjih 6.mj, znaci li to da nosim samo potvrdu od 1.9. do 31.12.2018. iz ove skole u kojoj sam sad a za 8. i 7. mj se vodim ko nezaposlena pa mi samim time bude i naknada manja, ili moram donijeti i potvrdu o placi za 4. i 3. mj 2018. iz prethodne skole da bude sveukupno place za 6.mj?? Totalno sam zbunjena, na HZZO-u tvrde jedno, racunovotkinja iz prethodne skole drugo, pa da pitam ovdje. I samo da napomenem, imam dovoljno mjeseci staza i za komplikacije i za porodiljnu naknadu.
Cure, imam pitanje. Radila sam u jednoj skoli do 24.4.2018., nakon toga bila nezaposlena do 1.9.2018. kada sam pocela raditi u drugoj skoli gdje sam i dalje zaposlena. S 14.1.2019. otvaram komplikacije. E sad, trebam donijeti na HZZO potvrdu o placi za posljednjih 6.mj, znaci li to da nosim samo potvrdu od 1.9. do 31.12.2018. iz ove skole u kojoj sam sad a za 8. i 7. mj se vodim ko nezaposlena pa mi samim time bude i naknada manja, ili moram donijeti i potvrdu o placi za 4. i 3. mj 2018. iz prethodne skole da bude sveukupno place za 6.mj?? Totalno sam zbunjena, na HZZO-u tvrde jedno, racunovotkinja iz prethodne skole drugo, pa da pitam ovdje. I samo da napomenem, imam dovoljno mjeseci staza i za komplikacije i za porodiljnu naknadu.
Koliko znam trebas ukupno imati potvrdu od 6 zadnjih placa.Ja bi slusala ove na HZZO-u na tvome mjestu.
Jer meni je poslodavac prvi put bio zeznuo tu potvrdu(krive mjesece su mi stavili,pa je samim time ispala i manja naknada).Ovi na HZZO-u su to odmah skuzili i poslali po novu potvrdu.Iako su ovi iz firme i dalje tvrdili svoje ispalo je da je HZZO u pravu i tako su i napravili.
Ma i hoću napraviti po tome kak HZZO kaže, ali mi računovotkinja iz prijašnje škole tvrdi da pošto sam bila kod njih do 24.4.2018. da oni ne bi trebali izdavati tu potvrdu za preostala dva mjeseca. Ali budem tražila, njoj tak i tak to ni iz džepa ni u džep, samo treba popuniti i potvrditi i to je to. Ah, samo komplikacije...
Hvala Bulbi
Curke trebam pomoć danas mi je otvoreno bolovanje tj. komplikacije u trudnoci i danas sam zadnji dan na poslu bila i poslodavac me trazi doznake a ginekologica mi nije ništa dala osim papira za hzzo sto moram donijeti papir o privremenoj nesposobnosti za rad…da li ja sad moram opet kod ginekologice traziti te doznake ili sto…molim vas pomoc 😳😳😳
Doznake se izdaju od 20tog u mjesecu, mozes nazvat pitat al mislim da ti nece dat, on ko poslodavac mora znat da doznake idu krajem mjeseca, prvo se daje potvrda o bolovanju i onda doznake
Tj kako mislis zadnji dan na poslu? Dala/dobila otkaz ili
Danas mi je ginekologica otvorila bolovanje i sad me poslodavac pita za doznake...vec sada
Nisam ni dala niti dobila otkaz...samo sam otisla na bolovanje sa komplikacijama
Doznake se izdaju od 20tog u mjesecu, mozes nazvat pitat al mislim da ti nece dat, on ko poslodavac mora znat da doznake idu krajem mjeseca, prvo se daje potvrda o bolovanju i onda doznake
Okej...hvala puno ☺
Onaj papir sta si dobila od ginelologice za priv.nesp.za rad to dajes poslodavcu, ne na hhzo, za hzzo ti treba papir isplate place zadnjih 6mj od poslodavca da ti mogu isplacivat komplikacije, a na kraju mjeseca znaci poslje 20tog ti daju doznake, koje nosis u hzzo i poslodavcu i tako svaki mjesec dok si ne otvoris porodiljni dopust
Onaj papir sta si dobila od ginelologice za priv.nesp.za rad to dajes poslodavcu, ne na hhzo, za hzzo ti treba papir isplate place zadnjih 6mj od poslodavca da ti mogu isplacivat komplikacije, a na kraju mjeseca znaci poslje 20tog ti daju doznake, koje nosis u hzzo i poslodavcu i tako svaki mjesec dok si ne otvoris porodiljni dopust
Hvala puno na pomoci 😊😊😊
Sortiraj odgovore
Najstariji