Porodaj i vode je tr.na merkuru

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Valkris
    11. Svibanj 2020. 16:48

Julie, znas li ti to za autosjedalicu?
    I reci jel si imala neku knjigu po kojoj radis dohranu/kasice ili citas po netu?
    Hocu si unaprijed sve pripremiti, gledam sad i ta kuhala..
    Danas smo rotu uzeli. Cekamo kakanje vise puta hehe sav je neki kenjkav cijeli dan, sad evo spava jedvo ga probudili da odemo u dom zdravlja 🤷‍♀️

Damnarexx 🌺
    12. Svibanj 2020. 16:49

Valkris

Julie, znas li ti to za autosjedalicu?
    I reci jel si imala neku knjigu po kojoj radis dohranu/kasice ili citas po netu?
    Hocu si unaprijed sve pripremiti, gledam sad i ta kuhala..
    Danas smo rotu uzeli. Cekamo kakanje vise puta hehe sav je neki kenjkav cijeli dan, sad evo spava jedvo ga probudili da odemo u dom zdravlja 🤷‍♀️

Kako se rota dobiva? Nema pikanja? Placa se?
    Nama ju nije ponudila🙄🙄 pitat cu ju iduci mj na pregledu.

Valkris
    12. Svibanj 2020. 18:19

Placa se 500kn po dozi, idu dvije doze. Nije ni nama ponudila, mi smo trazili 🤷‍♀️
    I mora se prva doza uzeti do tipa 17 tjedana života il tak nest

Valkris
    12. Svibanj 2020. 19:22

Ide na usta, ko iz sprice tekućina neka

Damnarexx 🌺
    12. Svibanj 2020. 22:24

Valkris

Placa se 500kn po dozi, idu dvije doze. Nije ni nama ponudila, mi smo trazili 🤷‍♀️
    I mora se prva doza uzeti do tipa 17 tjedana života il tak nest

1000kn😱😱 jbt. Bome puno.. ja sam mislila da je oko 400,500kn...
    Oh.

Julie
    13. Svibanj 2020. 12:41

🙋🏼‍♀️ curke
    Tipkala prije tjedan dana možda i ode poruka reko budem i eto me sad 😂
    Valkris super da ste rješili cijepivo 🤞🏼
    Neću označavati nikog jer ste puno pisale 😊
    Ugl as mi smo tek sad maknuli onaj umetak, moj sin ima skoro 9 kg, vidjet ćeš kad mu bide pretijesan, obično tak dok dođu do 9-10 kg pa se mice tak prvi umetak. Mi smo kupili prošli tjedan novu as koja je do 36 kg jer smo ga do sad vozili u jajetu koje smo dobili u kolicima 3u1. 
    Rota je 900 kn, ide u dva cijepiva, prvo ide do 16 tjedna života a drugo do 24. Pije se sto je super jer nema pikanja, kod nje treba paziti jer potiče probavu da se ne dođe u dodir s kakicom je onda virus prenosiš na sebe pa obavezno dobro oprati ruke nakon čišćenja bebe. 
    Sto se knjige tiče ima super knjiga bebe vole papati, paprena je, 300 kn ali zaista recepata milion. Mi nismo kupili, bili smo kod pedijatra privatno pa pričali o dohrani i tako uvodili. Počeli sa tikvicom, mrkvicom, jabučicom pa onda možete u to rižine pahuljice one Lino umiriti koju žličicu čisto da se obrok “pojača” jer su to sve light namirnice i beba se ne najede kasnije od toga. U početku se uvodi namirnica jedna po jedna tipa prvi dan jabukica pa drugi pa treći jabukica mrvica Itd. Početak neka vas ne obeshrabri jer to bide dvije tri žličice. Kasnije će ići sve vise i vise. Uveden obrok se smatra kad nakon toga ne jede mlijeko do tada ponuditi to pa nakon toga mlijeko da pojede/posisa koliko želi. Mi smo počeli s 5,5 mjeseci, mislila sam da ću samo dojiti do 6 mj ali imali smo problema sa opstipacijom pa samo malo ranije i krenuli. Kad se kreće sa dogranom tad se kreće i sa vodom, imate u Mulleru u tetrapaku (ta je najjeftinija) 5,50 kn litra znaci nakon obroka dati koju žličicu i vode a onda mlijeko ili sisu. 
    Kako ste? Evo mi se u petak spremamo na more i malo je reci da sam Uzbuđena 🤩🤩🤩
    Dobili smo treći zubić i sad nam izlazi četvrti tako da smo na donje dvije jedinice i gornjoj jednoj, drugu čekamo, malo je bilo drame oko gornje ali preživjeli smo. 💪🏼
    Marin se počeo dizati na nogice tako da vise nema ni sekunde bez nadzora, ima ga posvuda, puže, divlja 😂🙈 kupit ćemo mu idući tjedan nadam se i vrtić da mogu otići na toalet ili sitno napraviti po kući jer u sobi na podlozi punoj igračaka dok sve preispipa i poigra se kreće van iz sobe ili na komodu pa me strah da se ne udari. Pao nam je s kreveta jednom, nije ništa bilo ali nema vise ostavljanja ni sekunde.

Valkris
    14. Svibanj 2020. 16:38

Cek od cjepiva ja mogu dobit proljev ako ne operem dobro ruke nakon presvlacenja?!
    Ok, Bebe vole papati stavljam na popis ✔️
    Ovo sam si sve screenshotala hahah
    Mi cemo vjerojatno ranije s dohranom jer ne dojim a i pedijatrici je on napredniji po izgledu pa da se opremim.. 
    Cek, zasto voda iz Mullera a ne Jana npr?
    Mi mastamo o moru ali tek cemo za nekih mjesec dana :)
    Eo kenjka kenjkoslav moj, slini jako, grize jako ruke i gricke ko da mh zubi rastu.. 
    dosli kod bake opet na čuvanje, mene leđa ubijaju i mengu dobila opet 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Vec se dize na noge????? Micek 🥰🥰🥰 

Valkris
    14. Svibanj 2020. 16:39

Gdje vi idete na. More? Sry ak si vec rekla..
    Ugl za rotu, mi smo odlucili uzeti jer ce Luka ici u vrtic a van vrtića ce biti u kontaktu s dosta djece pa zlu netrebalo

Julie
    14. Svibanj 2020. 17:27

Da, virus izlazi van iz tijela kroz stolicu pa se možeš komotno i ti zaraziti. Ovo kaj mi koristimo je baby voda u kojoj ima raznih dodataka poput kalcija, magnezija, kalija Itd sto im treba u vidu vitamina i minerala, rađena je bas za njih. Naravno neće mu biti ništa od Jane ali ovo je smiješna cijena za litru, postoji isto tako i voda za bebe od Babylovea (Dm marka) 6,50 kn i ima ju i Hipp 8 kn sve je to isto u principu ali plaćaš vise ako je zvučniji brand. 
    Kakva ti je menga sad? Ne znam jesi imala jače ali nakon poroda budu manje bolne i oskudnije, u mojem slučaju provjereno 💪🏼 nit ju ne osjetim kad dođe ni kad prođe 😂
    A zubeki ima svega, kako kome, nekom s 5 mjeseci izađe prvi nekom s 9 tak da može biti svašta. Za zubiće ima hrpa stvari koje pomažu i lakše se izboriti s tim neko s grčevima. Preporucam gel Dentonix (45kn) po svima najbolje odradi posao, ima i Anaftin gel koji je u tubici i ima četkicu na vrhu, silikonsku i mekanu ali nama se nije pokazala ko pravi izbor, morali je kupiti jer smo ostali vez dentinoxa i uzeli smo taj kao zamjenu dok za dan nismo nabavili debtinox, bio je vikend i čekali u jednoj preko sat vremena u redu pa jbg uzeli taj. Ima i one homeopatske kapi koje imaju za grčeve tako i za zubiće i njih smo probali ali ne koristimo vise jer sa gelom uspijem rješiti bol a kapi su puno skuplje pa sam izabrala ovo jeftinije, naravno da ne možemo samo s gelom kupila bi i dalje kapi i na kraju jantar ogrlica, oko 100 kn u Dm-u. Nosi se kao lančić i navodno pomaze da manje sline ili boli, ja nisam koristila ali je naše kumče i njoj je pomoglo, to bi mi bila krajnja opcija jer se bojim da ga to ne smeta ili se ne zadavi s time premda nosi ju dok je budan jel. Za spavanje ne bi nikad lančiće stavljala. Idemo u Pulu kod kumova sutra u podne pa se vraćamo u nedjelju, na vikend. Nadam se lijepom vremenu i da po prvi put umocimo nogice malom u more 😊😊😊😊

Valkris
    14. Svibanj 2020. 18:59

Uzeli smo taj gel dentonix da i gricku neku koja ide u frizider
    Ne volim ni da ima onu dudu s vezicom da se ne daj boze nest ne desi a kamoli ogrlice... Nene
    E da vidjela sam za kapi da ima da probat cemo i mi prvo sa jeftinijom verzijom gel i gricka hehe
    Ma zanimalo me zasto je 'posebna' ta voda 😃
    Menga... Obilna ko i prije i bolna mrvicu manje nego prije.. Al mi je ovo vec treca il cetvrta a rodila prije 3 mj 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Nadam se da ce vam biti lijepo vrijeme i toplo more 🤞🤞, joooj bit ce smijesna reakcija... A tek kad im guzice male smocimo 😂😂😂 jedva cekam 🥰🥰🥰🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.