Porodaj i vode je tr.na merkuru

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    17. Svibanj 2020. 17:12

Valkris odlično nam je bilo, evo putujemo upravo za ZG, vrijeme divno, malom umočili nogice premda kak sam i ja ušla u vodu i držala ga bome nije još zagrijalo a već je bilo kupaca 🙊 možda ja nisam mjerodavna jer ti ja voli 26+ more 😂😂😂😂
    Zel dobrodošla, evo moje iskustvo je bilo bolje pa bi ja ostala pri Merkuru za drugi porod. Od početka sam tamo vodila trudnoću isto visokorizicna i pregledu su bili odlicni i temeljiti, mana je čekanje no to je u svim bolnicama prisutno osim u privatnim praksama pa ne zamjeram. Na patologiji sam bila jedan dan jer sam došla sa pripremnim trudovima 40+1 i rodila iduće jutro, sobe su nove, kupaonice novo napravljene iako je odabir boja bio ono 😂 (narančaste pločice) no to je nevažno, imali smo TV veliki i po troje je u sobi, lopta za pilates Itd. Meni je bilo super, odjel babinjaca nema TV-a ali ni ne stigneš gledat jer bebica je s tobom, imaju Room in pa eto, isto ih je po troje u sobi. Meni je na Babinjacama bilo mrak, rodila sam u 10 ujutro i bila sa sinčićem skin to skin do pol 1 i kak je prošlo vrijeme ručka svejedno je sestra otišla u kuhinju da mi se donese obrok, ja nisam imala nikakvih problema, samo dva sava hvala Bogu, mogla sam odmah sjest, sisanje uspostavili od prve pa mi nitko nije ni trebao, sala sam malog prvu noć k njim oko 1 ujutro na spavanje bez ikakve drame, meni je bas bas bilo super. Dal bo sto mijenjala? Bi, noćnu smjenu na patologiji koja je bila malo je reci lijena i neobazriva no cjelokupni dojam mi nisu uspjeli pokvariti.

Zel
    17. Svibanj 2020. 22:31

Hvala cure :-) Ja ću vjerojatno i u ovoj trudnoći pred kraj morati u bolnicu- tako mi je bilo i prošli put: zbog visokog tlaka sam 10 dana pred porod bila na PT i tako dočekala finale :-)  Moram priznati da sam zaboravila većinu detalja, a u sjećanju mi ostao jako dobar cjelokupni dojam i lijepa uspomena na 1.porod..pa se veselim reprizi! Za Merkur me malo strah jer ne znam nikoga tko je prošao bez epiziotomije, a u Petrovoj su napustili tu praksu - eto, ja prošla bez ikakvog rezanja, sve su dobro napravili pa sam već isti dan najnormalnije sjedila i kretala se bez tih bolova koje opisujete. Jel  moguće u Merkuru inzistirati da porod prođe bez rezanja? Mislim i ak se popuca, da je to bolje nego rezanja kroz tkivo?

Julie
    17. Svibanj 2020. 22:38

Merkur ima pilot projekt prijatelj majke i dijeteta i ti naravno možeš napisati plan poroda između ostalog i da ne želim epiziotomiju. Zašto bi rade popucala nego da se napravi mali rez? Naravno ovo nije kritika već čisto želim čuti mišljenje 😊

Zel
    18. Svibanj 2020. 02:15

Uglavnom je rezanje potpuno nepotrebno (ima svega par slučajeva kad je medicinski opravdano, više se ne sjećam svih, npr. Kad se beba zaglavi u porođajnom kanalu). Koža je elastična i može se rastegnuti i bez rezanja okolnih mišića. Barem sam ja imala takvo iskustvo kao prvorotka i htjela bih i sada izbjeći epi, a ne da se to radi po defaultu. Ak baš treba napuknuti, biram radije to... Čitala sam i o onom primjeru s tkaninom i malom rupicom koju ak rastegneš neće baš sama puknut, ali ako napraviš samo mali rez, lako pukne skroz do kraja... Uvijek mi je to u glavi kad netko spomene epi. Ne znam što da više kažem, ali tak je kod mene a niš, vidjet ćemo 

Valkris
    18. Svibanj 2020. 08:03

Zasto mijenjati bolnicu ako ti je bilo dobro u Petrovoj?
    Ja sam cula da imas manje savova i manje boli epiziotomija nego da sama nepravilno popucas 🤷‍♀️

Valkris
    18. Svibanj 2020. 08:28

Julie

Valkris odlično nam je bilo, evo putujemo upravo za ZG, vrijeme divno, malom umočili nogice premda kak sam i ja ušla u vodu i držala ga bome nije još zagrijalo a već je bilo kupaca 🙊 možda ja nisam mjerodavna jer ti ja voli 26+ more 😂😂😂😂

Jel plakao kad si mu noge umocila? Joj ja isto volim da je +26 hahah
    Jel prerano da idemo sa 4 mjeseca na more? 

Zel
    18. Svibanj 2020. 09:38

Valkeis, ma gin me šalje na Merkur (navodno se Petrova još nije skroz posložila od potresa i primaju samo hitne slučajeve na PT... tako mi je rekla, možda se iz nekog razloga i zlagala ali zašto bi, kakve ona ima koristi od toga da me šalje baš u tu i tu bolnicu?) Već imam D1 uputnicu pa sad prvo skupljam informacije, jer nisam ni razmišljala o Merkuru. Pitala sam mogu li ja promijeniti bolnicu bilo kad, veli mi da mogu...vidjet ćemo dal me se samo htjela riješiti. A što se epija ili pucanja tiče, ja mantram da prođe bez i jednog... Jer ako je moglo prvi put bez i jednog šava, sad bi samo trebalo biti bolje (ako je sve ok, ofcourse)... Iako znam da je sve individualno i svaki porod zaseban, ipak me zanima jel postoji žena koja je u Merkuru prošla bez šavova (u Petrovoj postoji - evo ja ). To bi mi  npr. bio jedan od razloga da INZISTIRAM na promjeni bolnice u koju me šalju. 

Valkris
    18. Svibanj 2020. 10:03

Sto se epiziotomije tice, meni je babica masirala medicu i stavili su dianatal, i krenuli smo bez epi i pred izgon je druga babica pocela vikati da nece ici i da mora rezati da stanemo sa svime.. Tak da mi se cini kao da nije to planirano niti pod "obavezno*

Julie
    18. Svibanj 2020. 11:50

Ako inzistiraš na Petrovoj onda te nitko ne može prisiliti na drugu bolnicu, kad dobiješ trudove ti lijepo odi u Petrovu, to je tvoje apsolutno pravo i nema drame.
    Sto se tiče pucanja i epiziotomije, sigurna sam da je po defaultu rade još uvijek mnogi i to nije do bolnice nego do tima, ko te zapadne. Ja sam rezana i drago mi je da jesam jer tkivo kad popuca ne puca ravnomjerno i onda šivati to ne znam koliko može biti urednije da tako kažem kad se siva ravna linija ili kad bi posto pričaš o tkanini eto potrgalo majicu recimo, to nikako ne možegu biti ravne linije. Meni su tokom trudnoće govorili da mi beba ima veću glavicu sto naravno nije indikacija za ista već eto čisto informativno, kod poroda mi je bas onako malo zapeo i recnuli su da lakše dijete izađe van i ja eto nisam imala nikakvih problema. Mi svi možda imamo malo krivu predodžbu o tome, neće nas rasporiti,  ne svi 🤪 ali opet toga vjeruj ima i u Petrovoj, ti naravno možeš tražiti da želiš popucati i nemaju oni tebi šta protiv tvoje volje naravno ako nije nešto urgentno ili njihova stručna procjena. E da, istina je to za potres no svejedno ti ako dođeš u trudovima zaprima te koja god bolnica, neće te sigurno slati u Merkur. Evo nedugo mi je prijateljica rodila na Merkuru, dok je druga u Petrovoj, ova u Petrovoj je rezana a za ovu iz Merkura ne znam, nije mi to rekla i nisam ju se sjetila niti pitati. 🤪 

Julie
    18. Svibanj 2020. 11:51

Zaboravila sam napisati da je i meni masirala medica no eto recnuli su jer se moralo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.