Rodila sam u rujnu prošle godine, ležala 10 nepotrebnih dana prije poroda jer nije bilo mog doktora pa kao za svaki slučaj. Sobe su užasne, plahte nisu promijenjene ni jednom u tih 10 dana, a ni duže s obzirom na iskustvo cure do mene, koja je ležala dva mjeseca. U kupaonici nije bilo tople vode, i konstantno je smrdilo po urinu jer su trudnice tu ostavljale svoje boce s urinom. Inducirali su me, i iako sam tražila epiduralnu, nisam je dobila jer nisu mogli naći anesteziologa?! Rađala sam sama, u dva navrata su ulazili stažisti, koji su tek ostali kad je moje dijete počelo izlaziti. Nakon poroda morala sam moliti da mi nahrane dijete jer mi u ta tri dana mlijeko nije došlo, niti su pomogle s tehnikom dojenja, kupaonice su barem bolje na tom odjelu. Moram napomenuti da nisam nosila poklone osoblju ni doktorima, vjerujem tj. vidjela sam da to čini veliku razliku.
Pozdrav buduce mame i one koje su to vec postale :)
Ja sam se isto odlucila za porod u bolnici sv Duh pa me zanima ako netko moze preporuciti kod koga da se narucim na pregled. Trenutno sam 35+4 i jucer sam bila na zadnjem pregledu kod svoje doktorice. Dakle sad trebam zvati sv. Duh i naruciti se kod njih? Zanima me mogu li izabrati kod koga bi se narucila ili te oni stave kako imaju slobodnih termina? I ako mi netko moze reci za koje sve preglede se trebam naruciti,koliko sam skuzila da ne dolazim dva puta mogu sve odjednom obaviti, s obzirom da sam u Samoboru ne da mi se bas vozikat se ako nije potreba...
Inace sam prvorotkinja pa nisam bas upoznata sa doktorima, protokolom pregleda i svega ostalog
Hvalaa
Ja sam čula za doktoricu Akšamiju i za doktora Blagaića da su odlični. Naručila sam se preko obrasca za naručivanje i pofotkala uputnicu (odgovorili su idući dan), bilo mi je svejedno kod koga, samo da budem prva taj dan da ne čekam satima. Ljudi po forumima i grupama kažu da možeš tražiti kod kod želiš, samo je sad pitanje jel rade jer je vrijeme godišnjih odmora. Treba ti uputnica D1, a koliko sam ja shvatila, ona pokriva sve preglede do kraja trudnoće (i sve vrste pregleda koje ti trebaju). Imaš nekoliko dijelova pregleda - vaginalni pregled, uzv, mjerenje tjelesne težine i tlaka te ctg (otkucaji srca i mjerenje jačine trudova). Imam prvi pregled sutra pa ne znam kojim redom to ide, oni te tamo upute kad dođeš. Ponekad ne rade sve, a ctg uvijek. Nešto radiš sa sestrama, a nešto kod doktora. Naručuju prvi put u pravilu kad si između 37. i 38. tjedna i zatim svakih tjedan dana. Ima i nekih informacija na fejs grupi 'Iskustva mama u HR rodilistima' pa si tam pogledaj.
Evo me s pregleda. Dodjes u prizemlje u trudnicku ambulantu, das uputnicu sestrama, one te imaju vec na popisu. Izmjere ti tezinu i tlak i daju casicu i test trakicu za urin. Odes na wc, vratis im trakicu. Daju ti uputnicu za uzv koju odneses prek puta u istoj cekaonici, samo je to ginekoloska ambulanta. Pozove te druga sestra, ides u kabinu i cekas da te doktor pozove. Meni je danas bio mladi specijalizant Matak i sve je lijepo objasnio sto vidi, stvarno ti posveti vrijeme. Vratis se sestrama u trudnicku ambulantu, kazes da si obavila uzv i cekas da ti kazu da mozes u kabinu kod doktorice u trudnickoj ambulanti. Danas je bila dr. Bekavac (općenito je petkom skupa s jos jednom doktoricom koja je kasnije). Smirena, ugodna, rekla je da pitam stogod me zanima i pitala hocu li vaginalni pregled. Htjela sam, bilo je kratko i bezbolno. Danas mi na kraju nisu radili ctg, to ak rade rade prije pregleda kod doktorice. Sve je trajalo 2 sata, dosta je trudnica. Ponesi si nekaj slatko za pojesti jer su zenama koje su isle na ctg to rekli da naprave.
Hvala na odgovorima. Mene je moja M iznenadila 3 i pol tjedna ranije tako da smo preskocili uputnice,preglede i sve ostalo :)
Evo odmah mogu i podijeliti svoje iskustvo na Sv Duhu.
S obzirom da je sve bilo tako iznenada, u sred noci, nepripremljena psihicki, torba je bila spremna taman koji dan prije pa barem tu nije bilo frke :).
Dakle,u 1 u noci mi je krenula plodna voda, malo je onako curilo pa smo se odmah uputili u bolnicu da pregledaju i naravno nema kuci, tako sam ja ostala u bolnici i lezala iducih 15 sati bez trudova u nadi da ce se nesto pokrenuti. Nije bilo nikakvih znakova trudova, nakon cega su doktori odlucili probati sa dripom, medjutim na moju mrvicu drip nije dobro djelovao i svaki put su joj padali otkucaji kad bi pustili nekoliko kapi. Nakon dva tri pokusaja s dripom odmah su odlucili da tako nece ici i da mi jedino preostaje carski rez. Odmah sam pristala, nakon 5 min sam doslovno bila na stolu i nakon niti pola sata upoznala svoju malu curicu,zasili me i spustili u sobu.
Doktori su me tijekom cijelog mog boravka obilazili, pregledavali, objasnili mi sto se dogada i odgovarali na moja pitanja. Stvarno bi svakom preporucila Sv. Duh jer sam se osjecala ugodno, bolova nakon carskog nije bilo previse. Iduci dan sam vec lagano hodala, a nakon mjesec dana sam kao nova.
Prvi mi je porod i da svaki bude ovakav odmah bi potpisala! :D
U zivotu nikad ne znas sto te ceka, planirala sam prirodni porod, racunala imam jos skoro 4 tjedna a na kraju nasa mrvica stigla kao iznenadenje, bez mucenja meni i njoj, prekrasno iskustvo i sjecanje na cijeli porod.
Da ne zaboravim, zloglasni odjel babinjaca mi je isto bio jako pristupacan, voljan pomoci i odgovoriti na sva pitanja.
Da ih nisam ne znam koliko puta zvala i trazila da mi pokazu hvat dojenja,polozaj i da mi ju nisu namjestili jedno 10/15 puta ne znam dal bi uspjeli ovako lako to dojenje, bez bolova,krvavih bradavica, upaljnih dojki i ostalog sto ne bi nikom pozeljela.
Tako da sveukupan dojam na osoblje je i vise nego zadovoljavajuc :)
O samoj bolnici, sobama, krevetima i prenapucenosti pacijenata, manjka posteljine, jastucnica,spavacica necu govoriti jer vidim da se o tome vec pisalo pa je opce poznato da tu imaju minus. Al kad su doktori i sestre na nivou, sve ostalo se moze progledati kroz prste. :)
Raspored doktora u TA Sveti Duh:
PON: dr.Milan Pavlović (8-16h)
UTO: dr.Lana Zlodi Hršak (8-12h)
dr. Oliver Vasilj (12-16h)
SRI: dr.Matija Prka (8-12h)
dr. Damir Zudenigo (12-16h)
ČET: dr. Edina Berberović (8-16h)
PET: dr. Ivanka Bekavac Vlatković (8-12h)
dr. Ana Tikvica Luetić (12-16h)
Rodila sam djecaka 25.07.2012. Sveti Duh . Grozno iskustvo. Stigla sam u pola 1 u noci. Ocekivala sam baby boom ali bila sam jedina u predradaoni. Dosla sam sa trudovima na svake dvije minute ali otvorena samo 3 prsta. Ludacki me boljelo, a stvarno imam visok prag tolerancije na bol inace. Nista mi nisu htjeli dat. Spojili su me na ctg i cekali jutro.ispovracala sam se po sebi od bolova, zazivala sestre, nitko nije htio doci ili su se pravile da ne cuju. A ja sam njih cula kako vode tracerske razgovore u prostoriji do. Ustala sam jedva sa kreveta i krenula na wc. Nastavila sam tamo povracati i to cu ocito cule. Tad su skocile njih 2( jako mlade cure) i rekle da zasto ih nisam zvala. 😟 Smjestili su me u box i rekoh super znaci jos malo smo gotovi. Sipak. Lezala sam u boxu sama samcata bez ikoga dok nisam rodila tek u 12.17 popodne. Tek oko 7 ujutro su dosla sva stariia jako fina striceka anesteziologa, pomazili me po glavi i pitali jel zelim epiduralnu. Pristala sam jer vise nisam mogla ni tiskat(da sam trebala a trebala bi) koliko sam bila umorna od bolova.
Tu sam osjetila olaksanje. Do samog izgona su mi jos 3x pojacali epiduralnu . Oko 10 je dosla doktorica i rekla 5 prstiju tek. Dali su mi drip. Epiduralna je popustala oni su je opet pojacali. Oko 12 se stvorilo njih 8..Dr Blagajic, babica, sestre i neki studenti. I poceo je porod. Bila sam mrtva umorna i dezorjentirana. Vise nisam osjecala trudove a oni kad bi ih procitali na ctg rekli bi ( povuci rucke, brada na prsa i tiskaj) ja vise nisam znala gdje sam a kamoli da to sve uradim. Blagajic mi je sjeo na trbuh i moj djecak je izasao van. Bol neopivisa kad je to uradio. Znam da sam strasno krvarila. Busili su mi vodenjak i malom su izreckali glavicu malo. Sve su radili ofrlje. Ti studenti su me šivali jer sam bila i rezana i to su se ucili na meni tako da ih je babica ispravljala cijelo vrijeme. Blagajic se bez cestitam pokupio iz radaone. Samo babica je bila punja ljubavi i njeznosti sto mi je barem malo i trebalo tih 12i pol h na tom stolu. Muza nisu pustili meni neznam zasto a donijeli smo potvrdu sa tecaja. Tad nisam bila svjesna nicega a kasniie sam shvatila koliko gresaka su imali.6 h lezat sam u boxu nezelim ni pomislit sto se bebi ili meni moglo desiti a apsolutno nitko nas nije obisao, ocito smo bili zaboravljeni.. Odjel babinjaca je bio ok. Hrana tipično po hrv standardima bolnice. Otpust nakon 3 dana. Oporavak od savova mjesec dana. Sad sam trudna 6 godina nakon ali nisam u hrvatskoj vise i nadam se da ce ovdje porod bit puno bolji.
I na zadnjoj kontroli pred porod me doktor(tadasnji ravnatelj klinike) izvrijedao maltene nanpas mater, da su moja usta nabila te kile da sta ja jedem. Ostala sam trudna sa 68kg na visinu 177cm. Isla rodit sa 102kg. Otpustena sa 73kg. Beba je bila 3760,52cm.bila sam sva otecena puna vode. Nisam se mogla skinut sama a crocsice su mi postale najbolji prijatelj to ljeto. Taj stari djed je odmah otisao u mirovinu te godine, zao mi je sto me nije vidio odmah nakon poroda, trbuh ni malo nije ostao napuhan kao kod nekih kad rode a te rijeci njegove sjeku u psihu i osjecas se sugavo a znas da nisi kriv, pogotovo pred porod kad je zena vec i ovako ocajna i izgubljena. Rekao je vidimo se za 6 dana neces ti jos, a morat ces i na carski mozda jer vidi kolka si. Plasili su me i da je beba preko 5kg.a ja sam istu noc dobila trudove. I rodila kazem djecaka od 3760. Nek je on meni ziv i zdrav a sveti duh me nikad vise ( ne daj boze) nece vidjeti
Tina zao mi je radi loseg iskustava, ali to je bilo 2012, znaci prije 6 godina, a u meduvremenu se puno toga promijenilo, ja sam rodila gore 2014. i 2016. i imala 2 predivna iskustva te sad trece idem roditi tamo.
Znam da je tebi sve to tesko palo jer bi svakoj trudnici, samo zelim napomenuti da je mnogo stvari otad drugacije.
Sortiraj odgovore
Najstariji