Otvaranje bolovanja radi komplikacija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mareeeee3112
    07. Travanj 2022. 23:13

Pipin

Mare - po zakonu ga trebas iskoristiti ranije (dakle ovaj iz 2022. do kraja 2023.), ali to ovisi o poslodvacu. Meni su dali da koristim pa sam prekinula porodiljni mjesec dana prije zavrsetka i bila na godisnjem. Moj ti je savjet da si iskoristis taj godisnji prije komplikacija jer imas fino punu placu i sve i onda na komplikacije…

Da ali je problem što navodno mora proc u ovoj godini 6 mj da imam pravo na puni godišnji....taj dio mi nije jasan bez obzira što sam na neodređeno.... tako da sutra zovem ove za radno pravo  pa ću vidjet 

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Pipin
    08. Travanj 2022. 06:33

To je istina da, ne mozes sad potrositi 20 dana godisnjeg vec sukladno tome koliko je mjeseci proslo! 

Mareeeee3112
    08. Travanj 2022. 21:13

proljetnica

Po zakonu, nakon sto se vratiš s porodiljnog imaš pravo koristiti sve zaostale godišnje odmore. Dakle 2023 možeš koristiti ovaj iz 2022, i da se vratiš 2024 opet imaš pravo koristiti ovaj iz 2022. Pročitajte zakone, sve pise

Dakle, ukoliko se radnica nakon korištenja prava na rodiljni/roditeljski dopust na rad vraća u 2019. godini, godišnji odmor za 2017. godinu, te godine kojoj joj prethode više neće moći iskoristiti.

Takva radnica moći će iskoristiti samo godišnji odmor za 2018. godinu, te joj je poslodavac dužan omogućiti korištenje neiskorištenog dijela godišnjeg odmora, do 31. 12. 2019. godine, prema rasporedu koji sam odredi.

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Mareeeee3112
    08. Travanj 2022. 21:14

Mislim da sam ih procitala već 100 puta u 2 dana i svugdje piše jednako

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Norules
    08. Travanj 2022. 22:15

Radije si prekines mjesec dana prije porodiljnog ako treba,malo ti je rizično ispucavati godišnji u ranoj trudnoci a i ionako se vise ne moze cijeli ispucat prije 6 mjeseci, prije se moglo bar u mojoj firmi, mislim da su se i zakoni mijenjali oko tog godisnjeg od onda

Mareeeee3112
    08. Travanj 2022. 23:36

Norules

Radije si prekines mjesec dana prije porodiljnog ako treba,malo ti je rizično ispucavati godišnji u ranoj trudnoci a i ionako se vise ne moze cijeli ispucat prije 6 mjeseci, prije se moglo bar u mojoj firmi, mislim da su se i zakoni mijenjali oko tog godisnjeg od onda

Da nažalost jesu sad jako puno godisnjeg propada jer ako tipa rodim u 12 mj i imam porodiljnji do 12 mj 2023 ulazim u 2024 i više nemam pravo koristit iz 2022🤣strava...a nedaju  ti ga da ga sad iskoristiš....onda kad da ga iskoristim....🤣ako mi neće dat skinuti ću se s porodiljnog u 12 mj i biti im na teret cijeli mj 🤣🤣🤣baš me briga

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• EvaEva
    09. Travanj 2022. 01:30

Mare3112

Norules

Da nažalost jesu sad jako puno godisnjeg propada jer ako tipa rodim u 12 mj i imam porodiljnji do 12 mj 2023 ulazim u 2024 i više nemam pravo koristit iz 2022🤣strava…a nedaju ti ga da ga sad iskoristiš….onda kad da ga iskoristim….🤣ako mi neće dat skinuti ću se s porodiljnog u 12 mj i biti im na teret cijeli mj 🤣🤣🤣baš me briga

Ja bi u takvoj situaciji iskoristila 11 mjeseci porodiljnog/rodiljnog, npr do kraja 11.2023., pa onda iskoristila GO za 2022., pa GO za 2023. I onda još jedan mjesec rodiljnog što ti je ostao... To mi zvuči idealno, nisam sigurna 100% jel ostvarivo... Nek se javi netko ako je imao takvo iskustvo

👰34,
    🤵37,
    2 x vanmaternička,
    3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
    FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
    8.8. UZV ❤️ i manji hematom
    Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...

Mareeeee3112
    09. Travanj 2022. 06:19

EvaEva

Mare3112

Norules

Da nažalost jesu sad jako puno godisnjeg propada jer ako tipa rodim u 12 mj i imam porodiljnji do 12 mj 2023 ulazim u 2024 i više nemam pravo koristit iz 2022🤣strava…a nedaju ti ga da ga sad iskoristiš….onda kad da ga iskoristim….🤣ako mi neće dat skinuti ću se s porodiljnog u 12 mj i biti im na teret cijeli mj 🤣🤣🤣baš me briga

Ja bi u takvoj situaciji iskoristila 11 mjeseci porodiljnog/rodiljnog, npr do kraja 11.2023., pa onda iskoristila GO za 2022., pa GO za 2023. I onda još jedan mjesec rodiljnog što ti je ostao… To mi zvuči idealno, nisam sigurna 100% jel ostvarivo… Nek se javi netko ako je imao takvo iskustvo

Pa šta nije glupo...pa rađe nek mi da sad dio a imam na to pravo nema veze u utorak ako vidim da je sve u redu... ode ja puno ranije na komplikacije.... 

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Norules
    09. Travanj 2022. 09:22

Siri 🐾

Mareti trebaš roditi negdje početkom 12mj? Dakle tebi će porodiljni isteći par dana prije prvog bebinog rođendana. Obzirom da se po zakonu kod trudnica GO “zamrzava’’ odmah po isteku porodiljnog iduće godine ćeš imati pravo na drugu polovicu godišnjeg odmora ove godine,odnosno ona 2 tjedna obvezna za ljetni GO. Ovaj parcijalni dio do sada Iskoristi do komplikacija. Ne znam koliko ti je propisano dana godišnjeg ugovorom,ali to za jedan mjesec ispada cca 2 dana. Dakle sada kada prode 15.4 ti je 8 dana GO za tekuću godinu,ako ti je ostalo od prošle nešto dana,tvoje je pravo do 30.6 to sve iskoristiti. Dakle ja bi na tvom mjestu prvo koristila dane prošle godine,spojila sa danima tekuće godine i onda otvorila komplikacije,a kada se završi porodiljni,iskoristila bi pravo 2 tjedna godišnjeg 2022,a onda odmah ispucala i cijeli godišnji za 2023 kroz koji si bila na porodiljnom i to ti ispadne taman da se vraćaš negdje sredinom 1 ili početkom 2mj 2024 raditi. Samo moraš po redu iskorištavati godišnji za navedenu godinu. Moja seka je imala 55 dana godišnjeg nakon porodiljnog koje je zamrznula jer se morala vratiti na posao pošto je zagužvalo i iskoristila je prvo dane u godini kada je ostala trudna i bila na komplikacijama (2020) pa je odmah nakon rođendana koristila tih preostalih 20 dana,a sada koristi dane dok je bila na porodiljnom (2021) i nakon njih ponovno otvara komplikacije. Može se to iskoristiti samo sve po redu i ne dozvoliti da te se kao trudnicu pokrade za dane na koje zakonski imaš pravo.

Sve ovisi u firmi u kojoj rade, svi se oni drže zakona a imaju svoja pravila pogotovo privatnici
    Mare provjeri ti u firmi sa poslodavcem i administracijom kako bi ti dali, najsigurnije, a pravo za 8 dana godišnjeg imaš vec sada sigurno jer si ih zaradila

Mareeeee3112
    09. Travanj 2022. 14:26

Siri 🐾

Mareti trebaš roditi negdje početkom 12mj? Dakle tebi će porodiljni isteći par dana prije prvog bebinog rođendana. Obzirom da se po zakonu kod trudnica GO “zamrzava’’ odmah po isteku porodiljnog iduće godine ćeš imati pravo na drugu polovicu godišnjeg odmora ove godine,odnosno ona 2 tjedna obvezna za ljetni GO. Ovaj parcijalni dio do sada Iskoristi do komplikacija. Ne znam koliko ti je propisano dana godišnjeg ugovorom,ali to za jedan mjesec ispada cca 2 dana. Dakle sada kada prode 15.4 ti je 8 dana GO za tekuću godinu,ako ti je ostalo od prošle nešto dana,tvoje je pravo do 30.6 to sve iskoristiti. Dakle ja bi na tvom mjestu prvo koristila dane prošle godine,spojila sa danima tekuće godine i onda otvorila komplikacije,a kada se završi porodiljni,iskoristila bi pravo 2 tjedna godišnjeg 2022,a onda odmah ispucala i cijeli godišnji za 2023 kroz koji si bila na porodiljnom i to ti ispadne taman da se vraćaš negdje sredinom 1 ili početkom 2mj 2024 raditi. Samo moraš po redu iskorištavati godišnji za navedenu godinu. Moja seka je imala 55 dana godišnjeg nakon porodiljnog koje je zamrznula jer se morala vratiti na posao pošto je zagužvalo i iskoristila je prvo dane u godini kada je ostala trudna i bila na komplikacijama (2020) pa je odmah nakon rođendana koristila tih preostalih 20 dana,a sada koristi dane dok je bila na porodiljnom (2021) i nakon njih ponovno otvara komplikacije. Može se to iskoristiti samo sve po redu i ne dozvoliti da te se kao trudnicu pokrade za dane na koje zakonski imaš pravo.

Ma od prošle god imamo svi sve iskorišteno  ..tako nam je politika  svi smo morali sve iskoristiti tako da sad imamo novi GO...
    Mislila sam ih zamoliti tj javit će mi voditelj dal mi mogu dat 2 tj ljetnog godišnjeg sad .... pa da si spojim to do 1.5...i onda sam mislila na komplikacije ....
    Naravno uz sve to da bude sve ok u utorak...

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.