Otvaranje bolovanja radi komplikacija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IVA
    16. Studeni 2020. 13:34

Dobar dan
    Nova sam ovdje pa me zanima u vezi komolikacija u trudnoci
    Tek sam pocela raditi, prijavljena sam za stalno 
    I doznala sam da sam trudna.
    Dali mogu otici na komolikacije?

Valkris
    16. Studeni 2020. 14:54

IVA

Dobar dan

Pricekaj da imas 3 place, onda ces dobivati punu naknadu, inace ces dobivati nesto jako malo, tipa 800 kn mjesecno. 

• IVA
    16. Studeni 2020. 23:35

Valkris

IVA

Dobar dan

Pricekaj da imas 3 place, onda ces dobivati punu naknadu, inace ces dobivati nesto jako malo, tipa 800 kn mjesecno.

Ok..hvala  Vam...😊

Ana Donna
    19. Studeni 2020. 16:13

Rekla mi zena na HZZO da je bitno imati 2 isplate na R1 obrascu. Cak ne treba bit za cijeli mjesec, bitno je da szlu 2 isplate  da mogu izracunati satnicu. Znaci da trebas radit najmanje 3 mjeseca, 2 isplate, mjesec prije komplikacija se ne racuna u R1 obrazac. 

• Lucex
    16. Veljača 2021. 14:41

Drage mame, imam pitanje za neku koja je ipak mrvicu upucenina od mene- naime, situacija jest takva da bih, kroz jedno odredjeno vrijeme, otvarala bolovanje na temelju privremene nesposobnosti za rad zbog komplikacija u trudnoci- pa da ukratko napisem pozadinu i sto me zanima, odnosno, muci. Naime, do rujna 2020. godine sam bila na porodiljnom (odnosno, roditeljskom) i u trenutku kad je isti prestao, raskinula sam i ugovor sa, sada vec, bivsim radnim mjestom (od prosinca 2018 radila za stalno). Iza rujna, obzirom na situaciju, freelanceala sam i paralelno bila u potrazi za poslom- srece kakve sam, posao sam nasla- a mjesec dana iza toga saznala da sam trudna. Opet se, kao i prije, radi o poslu gdje obavljam teze fizicke radove i zato mi, kazem, ne gine skoro bolovanje jer je kod mog ginekologa takva praksa- ono sto me zanima, naime, jest koje bih tocno uvjete morala ispuniti kako bih preko HZZO imala pravo na 100% naknadu?! Gleda li se i u ovom slucaju imam li zadovoljen odredjen radni staz u zadnjih 18 (ili koliko vec) mjeseci? Obzirom da sam bila zaposlena za stalno (no na porodiljnom), racuna li se i to u slucajo da je isto potrebno? Isto tako, obzirom da sam maltebe tek zaposlena, voljela bih jos neko vrijeme odraditi, koliko ce mi tijelo (i ginekolog) dopustiti- koliko bih u tom slucaju trebala platnih lista imati kako bi ih predala na uvid za obracunavanje prosjeka place? Isto tako, pretpostsvljam, kako bih zadovoljila uvjet i bez problema koristila bolovanje i kasnije porodiljno, da bih trebala imati zaposlenje za stalno? (jer, u suprotnom, istekon ugovora na odredjeno prekida se i bolovanje?). Uglavnom, toliko "ukratko" od mene, hvala puno na pomoci unaprijed! 

• baMAMA
    17. Veljača 2021. 11:58

Ovo sto si bila na roditeljskom dopustu se racuna kao staz, tako da imas zadovoljen uvijet ostvarivanja pune naknade uz naravno 2 isplacene place koje prethode mjesecu u kojem otvaras bolovanje - to je ukupno 3 mjeseca rada, ali su isplacene 2 platne liste i to je minimum.
    Dakle, ako si pocela raditi u 12.mj imas isplatu u 1. I 2. Mjesecu i sa 1.3. mozes otvoriti bolovanje.

• vm2020
    06. Ožujak 2021. 20:24

Postovane! Je li koja imala situaciju da je zakasnila poslati doznake za komplikacije? Naime, trebala sam poslati jucer(u petak), a ja poslala danas mailom jer tako saljem svaki mjesec, a vidjet ce tek u ponedjeljak kad ce vec biti 8.3.... koje su posljedice? 😰

Sfingaaa
    08. Ožujak 2021. 23:51

vm2020

Postovane! Je li koja imala situaciju da je zakasnila poslati doznake za komplikacije? Naime, trebala sam poslati jucer(u petak), a ja poslala danas mailom jer tako saljem svaki mjesec, a vidjet ce tek u ponedjeljak kad ce vec biti 8.3…. koje su posljedice? 😰

Meni se to dogodilo prošli mjesec jer nisam znala da moram poslati doznake svaki mjesec. Mislila sam da kada jednom otvorim čuvanje trudnoće, da je to to do daljnjeg. Ali nije...
    Dakle, vjerojatno nećeš ovaj mjesec dobiti isplatu novca, jer oni taj obračun rade u prvih par dana svakog mjeseca, već će ti obje isplatiti sljedeći mjesec. Tako su meni rekli kada sam nazvala, da bez panike, da se to događa, da te nitko neće zakinuti za ono što je tvoje 😊

Termin Lipanj 2021 🤰

• Newmom1
    14. Lipanj 2021. 17:33

Pozdrav svima,

Nadam se da mi netko moze odgovoriti.
    Prije nekoliko dana sam nazalost imala missed abortion u 10. tjednu, a zadnjih nekoliko tjedana sam na komplikacijama. Znam da imam pravo na 14 dana bolovanja nakon ovoga. Međutim, ne znam hoće li meni psihičko stanje dozvoliti da se vratim na posao. Otvorila bih bolovanje po obiteljskom lijecniku i potrazila bih pomoc psihijatra. Je li netko imao slicno iskustvo? Treba li se prekidati bolovanje između, ili se samo jedno zatvori i drugo otvori? 

• sabinnna
    16. Srpanj 2021. 22:41

Pozz svima, znaci meni je porodiljni zavrsio 19.6. I trenutno sam trudna 14tj i mislila sam otvoriti komplikacije 1.7. ali sam saznala da bi pala na minimalac cijelo bolovanje i porodiljni od 2300kn tako nesto..ugl sad san zvala hzzo i rekla mi je da moram imati na potvrdi o placi 6mj tj moran imati najmanje 2uplate.Placa mi je 6000kn. Zanima me da li bi dobivala bolovanje 70% i porodiljni 100% ako ostanem prijavljena jos dva mjeseca? Buni me sta negdje pise da se racuna postotak zadnjih 6 placa a ona mi je rekla da su dovoljne 2? Hvala :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.