Baš sam se danas sjetila tvog posta i išla pogledat,ajde super 😊
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Drage forumašice,trebala bih savjet ako je netko bio u sličnoj situaciji.
Na komplikacijama sam kroz 12./2021. i ako bude sve u redu na pregledu, s novom godinom bi se vratila na posao. Porod je u lipnju. Ni sama ne znam kakva će mi situacija biti s trudnocom kasnije, želim vjerovati da ce sve biti u najboljem redu. Nisam tip koji bi bio na komplikacijama ako za tim nema potrebe. Naknada na komplikacijama mi je 4200, što je dostq manje od moje prave plaće.
Znate li, koliko minimalno moram raditi ponovnim povratkom s komplikacija ukoliko ih budem primorana opet otvarati prije poroda i onog zakonskog roka od 28-45 dana da mi moja plaća na porodiljnom ne bi pala s moje trenutne (mislim na prvih 6.mj)?
Pozdrav svima,
Od 01.01.bi trebala biti na komplikacijama zbog trudnoce. Nabavila sam Potvrdu o placi od Poslodavca. Kad se javljam u Hzzo, moze li se obavljati online i sto sve trebam jos ponijet? Hvala
Xoxo, na rodiljnom dopustu, prvih 6 mj, gleda ti se potvrda o placi za zadnjih 6 mj. Buduci da se rodiljni otvara 28 dana prije poroda, uci ce ti i komplikacije u tu potvrdu tako da ce ti naknasa bit nesto manja od place.
Katarina, doznaka, potvrda o placi i kartica tekuceg racuna.
pozdrav, ne znam jeli se netko susreo sa ovakvom situacijom. s obzirom da za porodiljni ili komplikacije treba potvrda o plaći u zadnjih 6mj, kakva je situacija ako zadnjih 6 mjeseci poslodavac nije uplaćivao uredno plaću,tj. uplatio je jednu ili dvije, ali doprinose je plaćao?
Mislim da su dvije isplate dovoljne za prosjek ali zvrcnite hzzo, oni ce znati vise i obicno su ljubazni.
A za poslodavca… ne znam kako ce vam izdati potvrdu ( radili ste a niste placeni 😬)
Dvojajcane blizanke 🍒
Mislim da su dvije isplate dovoljne za prosjek ali zvrcnite hzzo, oni ce znati vise i obicno su ljubazni.
A za poslodavca… ne znam kako ce vam izdati potvrdu ( radili ste a niste placeni 😬)
pokušat ću ih zvati... a poslodavac kaže da će uplatiti kad bude mogao 🤷♀️ Sad je već malo pretjerao s neplaćanjem, a sada mi nije pametno davati otkaz,drugi posao ću teško naći... Realno najlakše bi mi bilo tražiti komplikacije ako mi doktor bude želio dati, i ako ću uopće primati išta zbog ovih neisplata plaće 🤷♀️
Poz evo ovako
Nisam radila zadnja 4 mjeseca a sad sam saznala da sam trudna
Zelim se sad zaposlit al ne znam kolko mi je to pametno ali barem bi ako odem na komplikacije dobivala nesto novca a ovako kao nezaposlena nemam nista
Pa me zanima do kojeg tt moram reci poslodavcu da sam trudna i kad mogu uopće na komplikacije s obzirom da nisam radila prije toga .iako mi je cilj raditi naravno dokle god mogu
U 2 godine imam vise od 12 mjeseci staza ukoliko je to važno hvala!!
Ako netko ima odgovor na ovo pitanje...naime mislim ic sad na komplikacije ukoliko bude sad na pregledu sve u redu... no s obzirom da bi ja trebala roditi u 12 mj... a poslije toga imam još 6 plus 6 što je opet do 12 mj ....2023 god... tad ću koristiti još godisnji od 22 dana od 2023 godine jer ću već ulazit u 2024 godine i zanima me što je sa godišnjim iz 2022 godine ....tj ove...ja taj godišnji po zakonu u 2024 godini neću moć koristiti već samo ovaj iz 2023 a oni mi ga ne mogu isplatiti ako ću biti na komplikacijama a imam pravo na njega ... no kad imam pravo ...da li mogu godišnji za ovu godinu koristiti već sad ili ne... tj da li mi ga možda mogu isplatiti...
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Mare - po zakonu ga trebas iskoristiti ranije (dakle ovaj iz 2022. do kraja 2023.), ali to ovisi o poslodvacu. Meni su dali da koristim pa sam prekinula porodiljni mjesec dana prije zavrsetka i bila na godisnjem. Moj ti je savjet da si iskoristis taj godisnji prije komplikacija jer imas fino punu placu i sve i onda na komplikacije...
Sortiraj odgovore
Najstariji