Kod mene je išlo ovako. Ginekolog mi je izdao potvrdu o bolovanju koju sam odnijela na posao. Na kraju mjeseca mi je izdao 2 doznake, jednu sam odnijela na posao, drugu sam odnijela na hzzo. Na hzzo sam uz doznaku priložila kopiju tekućeg računa na koji da mi isplacuju bolovanje. Na poslu su mi dali izvadak zadnjih 6 mjeseci placa i to sam također priložila jer su me tražili. I svaki mjesec do kraja bolovanja tj. do otvaranja porodiljnog sam nosila jednu doznaku na hzzo, a drugu na posao.
Lijep pozdrav :)
Dakle,vi ste odnjeli doznaku poslodavcu npr.u 11mj i niste radili taj mjesec nego tek na kraju mjeseca odnijeli to na hzzo tj najkasnije do 5.u mjesecu( 12.mj) za taj prethodni 11.mj kako bi vec dobili naknadu otprilike 20.-25.12 nemogu nikako razumijeti te doznake i naknade kako funk..Hvalaaa:)))
Pozdrav svima, moze li mi netko objasniti kako funkcioniraju komplikacije? Predala sam u HZZO sve potrebno, no zanima me kako određuju iznos od 4257, 28 kn? Moja plaća je veća od tog iznosa, a to je maksimalan iznos koji isplaćuju? I koliko dugo se isplaćuje taj iznos? Kreće li se sa isplatom tog iznosa od prvog mjeseca komplikacija ili?
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Pozdrav svima, moze li mi netko objasniti kako funkcioniraju komplikacije? Predala sam u HZZO sve potrebno, no zanima me kako određuju iznos od 4257, 28 kn? Moja plaća je veća od tog iznosa, a to je maksimalan iznos koji isplaćuju? I koliko dugo se isplaćuje taj iznos? Kreće li se sa isplatom tog iznosa od prvog mjeseca komplikacija ili?
Koliko sam ih razumijela, to je maksimalni iznos koji se isplaćuje za komplikacije, unatoč tome koliko jw veća vasa placa, i da krece se od prvog mjeseca komplikacija i traje do otvaranja porodiljnog.
Bila jucer na HZZO. Nije mi dala da predam papire za porodiljni jer starta od 2.11, nego da dodjem 15.11. A za komplikacije treba ispis 6 placi, kopija ugovora o radu, preslik osobne i bank.racuna i doznake.
url=https://lilypie.com]
Bila jucer na HZZO. Nije mi dala da predam papire za porodiljni jer starta od 2.11, nego da dodjem 15.11. A za komplikacije treba ispis 6 placi, kopija ugovora o radu, preslik osobne i bank.racuna i doznake.
A zasto vam nije dala da predate papire za porodiljni ako starta od 2.11.kada je subota, a tada ne rade?...
Ja sam isto tako isla 2 puta radi objašnjenja razlika u placi, da bi mi na sluzbeni upit odgovorili da eventualna objasnjenja traze direktno od poslodavca..
Cure molim pomoć u vezi porodiljne naknade!
Da li netko zna kako se to računa?
Predala sam papire na HZZO!
Sa 30.10. Su mi zatvorene komplikacije, a s 31.10. mi je otvoren porodiljni! Potvrdu o plaći za zadnjih 6 mjeseci imam od 16.8., nisu me tražili novi obrazac,muče mi ti iznosi isplaćenih placa? Da li neto isplate od tih 6 placa dijelim sa 6 pa onda dobijem iznos porodiljne ili kako to ide?
Plizzz help
Pozdrav. Evo citam komentare ali i dalje neznam kako ide. Ja sam zbog mucnina ostala na bolovanju 21.10. Dobila sam dvije doznake, medutim ginekologica mi nije rekla da jedan ide na hzzo a jedan poslodavcu. Sefica mi je rekla da njoj trebaju dvije doznake da posalje u firmu. Ugl veca je firma pa se dokumentacija salje. I ja sam joj dala oba dvije. I sad dosla je placa ful losa a radila sam vise od posla mjeseca. Pa sad neznam dal cu dobit jos jednu uplatu od hzzo za tih 10 dana. Dali firma njima preda papire ili moram ici ja. I dali mora biti pun mjeseca da dobijem od hzzo. Tj sad kad dobijem doznake za 11.mj odnese u hzzo. Prva mi je trudnoca pa sam malo zbunjena. Hvala :)
Ja sam dobila dvije doznake, jednu sam nosila poslodavcu, a drugu na hzzo s ostalom dokumentacijom. I na kraju svakog mjeseca printaju dvije i ponavljas postupak, jednu poslodavcu, jednu na hzzo. Ne znam zasto tvoj poslodavac trazi dvije?!
Sto se tice iznosa, dobijes prosjek zadnjih 6 isplacenih placa. Ja dobijem 4260 iako mi je placa skoro duplo veca jer je to najvise sto daju, a isplacuje se do porodiljnog odnosno do 40 dana pred porod, tada pocinjes primati svoju placu (odnosno osnovicu) koju primas do 6mj djetetova zivota. Drugih 6mj dobiva se oko 3900, za sad. Vidjet cemo hoce li to povecati kao sto pricaju.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Drage cure,ja sam nedavno presla u novom poslu,a isla na umjetnu oplodnju ,ja radim aamo tri sada dnevno tjedno 20sati,imam platu Bruto 1897kn ,uplata mi je na racunu 1500kn koliko ja onda bi dobivala novac za komplikacije??ako bi osla na komplikacije?
https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji