Otvaranje bolovanja radi komplikacija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    annchy17
    27. Rujan 2018. 08:38

mama_19

Pozdrav!
    Zanima me da li netko od vas zna da li se staz stecen tijekom strucnog osposobljavanja uzima kao uvjet staza prilikom izracuna porodiljne naknade? Hvala!

Za komplikacije ti se ne obračunava, ali za porodiljni da. To ti je 100% točna informacija jer ja sam zvala u Zg savjetnika za HZZO u Zagreb i na pismeno mi je napisao. :)

• mama_19
    12. Listopad 2018. 13:43

annchy17

mama_19

Pozdrav!
    Zanima me da li netko od vas zna da li se staz stecen tijekom strucnog osposobljavanja uzima kao uvjet staza prilikom izracuna porodiljne naknade? Hvala!

Za komplikacije ti se ne obračunava, ali za porodiljni da. To ti je 100% točna informacija jer ja sam zvala u Zg savjetnika za HZZO u Zagreb i na pismeno mi je napisao. :)

Hvala puno! U meduvremenu sam dobila potvrdu pravnice regionalnog HZZO-a da se obracunava,takoder napismeno. Ako ne bude tako, svakako im slijedi zalba. 

• Blaza12345
    24. Listopad 2018. 08:46

Pozdav zene 
    Nova sam ovdje pa me zanimaju vasa iskustva u vezi otvaranja bolovanja za vrijeme trudnoce
    Situacija je sljedeca 
    U 10tt sam i u radnom odnosu do 31.10 znaci jos nekoliko dana,pa me zanimaju prava koja imam da bih otvorila komplikacije imam 9 mj.radnog staza u zadnja 24 ali ne u komadu,kod privatnog ginekologa sam pa.me zanima jel moze on otvoriti bolovanje? Jel poslodavcu trebam rec da otvaram bolovanje ? I sto drugih pitanja imam 
    Oprostite na malo.duzem tekstu 😄

Pixii
    24. Listopad 2018. 10:20

Blaza12345

Pozdav zene
    Nova sam ovdje pa me zanimaju vasa iskustva u vezi otvaranja bolovanja za vrijeme trudnoce
    Situacija je sljedeca
    U 10tt sam i u radnom odnosu do 31.10 znaci jos nekoliko dana,pa me zanimaju prava koja imam da bih otvorila komplikacije imam 9 mj.radnog staza u zadnja 24 ali ne u komadu,kod privatnog ginekologa sam pa.me zanima jel moze on otvoriti bolovanje? Jel poslodavcu trebam rec da otvaram bolovanje ? I sto drugih pitanja imam

Za steci pravo na komplikacije moras imati 9.mj staza u komadu ili 12mj. s prekidima unutar 2g. Ako nemas uvijet staza dobijas onaj minimum koji je propisan zakonom, nekad je to bilo 831,50 kn ne znam koliko je sada. S time da komplikacije moras otvoriti dok ti jos traje ugovor, a poslodavcu to ne moras najaviti. Samo doneses doznake koje ti izda ginekolog. Komplikacije moze otvoriti samo socijalni ginekolog, privatni ne moze

• Blaza12345
    24. Listopad 2018. 10:43

Pixii

Blaza12345

Pozdav zene
    Situacija je sljedeca

Za steci pravo na komplikacije moras imati 9.mj staza u komadu ili 12mj. s prekidima unutar 2g. Ako nemas uvijet staza dobijas onaj minimum koji je propisan zakonom, nekad je to bilo 831,50 kn ne znam koliko je sada. S time da komplikacije moras otvoriti dok ti jos traje ugovor, a poslodavcu to ne moras najaviti. Samo doneses doznake koje ti izda ginekolog. Komplikacije moze otvoriti samo socijalni ginekolog, privatni ne moze

Hvala puno na brzom odgovoru 😁
    Znaci poslodavac nema nikakve obaveze prema.meni nakon isteka ugovora?i kasnije doznake samo nosim gdje?

Pixii
    24. Listopad 2018. 12:10

Mislim da poslodavac nema nikakve obveze, doznake nosis svaki mjesec na hzzo. Najbolje da odes na hzzo da ti sve tocno objasne

• Blaza12345
    24. Listopad 2018. 13:10

Hvala puno  Pixii 

Kad rijesim sve javim kako je proslo 

• Cvjetic
    25. Listopad 2018. 19:08

Pozdrav cure,moze mala pomoc ako koja zna.znaci imala sam otvoreno bolovanje i od danas do kraja mj mi je dr otvorio komplikacije jer sam krvarila malo.ali ja mislim od 5.11 uzet godisnji.da li za tih par dana moram nosit te komplikacije u firmu ili na hzzo?

• Vekyca
    15. Studeni 2018. 16:51

Pozdrav svima!
    Trudna sam 7+4, jučer sam bila na pregledu. Sve je ok s bebom, međutim, imam problem s poslodavcem. Naime, kada sam saznala da sam trudna, nazvala sam ginekologici i ona mi je rekla da odmah počnem koristiti godišnji odmor. Inače radim u dječjem vrtiću, u jaslicama. Jučer na pregledu mi je rekla da trebam krenuti raditi danas i odraditi još mjesec dana jer su postrožili kontrole bolovanja, a s trudnoćom je sve ok. Inače mi je jako muka po cijele dane i noći, ne povraćam svaki dan, ali zbilja se ni ne osjećam dobro. Danas kada sam se vratila na posao dočekala me ravnateljica i vrlo ružno samnom razgovarala, govorila mi je da je ona sad već našla osobu koja će me mijenjati, da ju ja koštam deset tisuća kuna mjesečno... Ne znam što da radim, što da o ovom mislim? Ginekologica mi je rekla otvoriti komplikacije 12.12. 

None

Pixii
    15. Studeni 2018. 17:21

Vekyca

Pozdrav svima!
    Trudna sam 7+4, jučer sam bila na pregledu. Sve je ok s bebom, međutim, imam problem s poslodavcem. Naime, kada sam saznala da sam trudna, nazvala sam ginekologici i ona mi je rekla da odmah počnem koristiti godišnji odmor. Inače radim u dječjem vrtiću, u jaslicama. Jučer na pregledu mi je rekla da trebam krenuti raditi danas i odraditi još mjesec dana jer su postrožili kontrole bolovanja, a s trudnoćom je sve ok. Inače mi je jako muka po cijele dane i noći, ne povraćam svaki dan, ali zbilja se ni ne osjećam dobro. Danas kada sam se vratila na posao dočekala me ravnateljica i vrlo ružno samnom razgovarala, govorila mi je da je ona sad već našla osobu koja će me mijenjati, da ju ja koštam deset tisuća kuna mjesečno… Ne znam što da radim, što da o ovom mislim? Ginekologica mi je rekla otvoriti komplikacije 12.12.

Ako imas ugovor na neodredeno ti ne moze nista, morati ces raditi do 12.12 ili potrositi jos koji dan godisnjeg ako ti je ostalo. Za troskove se ne moras brinuti nju kostas toliko, ali si na poslu i radis zaradila si svoju placu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.