Opća brbljaonica - za mame kad uhvate vremena

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    koala123
    14. Svibanj 2015. 08:57

mi imamo klimu u kuhinji i jednoj spavacoj sobi. jucer je bilo bas jako toplo i sparno pa da smo svi manje nervozni sam upalila malo u kuhinji. al na nekih 20-ak minuta tek tolko da malo rashladi. ujutro i pred spavanje. i bas je bilo fino. klima je ok. samo naravno redoviti servis i da nije prevelika razlika u temperaturi unutra i vani i da ne puse direkt po nama.

lonny
    14. Svibanj 2015. 09:34

Ribice dobro došla među mamice!

Nixie

Dea, mi još nismo na dohrani, ali stolica nam je isto dosta rijetka i svijetla i čujem joj crijeva kako rade. Koliko sam se ja informirala to je sve ok. Crijeva je normalno da se čuju (pa i moja često rade tako da mi zna biti neugodno koliko se čuje!), a što se stolice tiče bitno je da nije skroz tvrda ili pak skroz tekuća. A tekuća stolica (proljev) ti znači da na peleni nema ništa, tj da pelena upije stolicu kao i mokraču, samo po boji skužiš da je kakala. Ako stolica nirmalno ostaje na peleni onda je sve ok, bar je nama tako pedijatar objasnio.

Nalah mi smo se uselili prije par mjeseci u stan na zadnjem katu zgrade i nismo instalirali klimu ove godine najviše zbog curke. Mislim da kad su tako mali da je bolje ne paliti klimu, a ako je baš nepodnošljivo vruče onda bi ju ja upalila na kratko da malo rashladi, ali bi s curkom bila u drugoj sobi u to vrijeme. Možda sam ja paranoična, ali i odrasli se lako prehlade zbog klime, a kako ne bi mala bebica. I nekako se vodim tim da smo svi mi odrasli bez klima i u autima i u stanu i to nam je bilo normalno. Sljedeće godine, kad bude ipak malo veća ćemo i mi vjerojatno staviti klimicu, ali ove godine ćemo rađe malo pretrpiti vručinu!

Nalah
    15. Svibanj 2015. 08:38

Vidjet ću što ću s klimom,tko zna kakvo će biti ljeto na kraju

cloudy...sveki je sigurno oduševljena s haljinom

cloudy
    15. Svibanj 2015. 09:24

Nije ju još vidjela :D  moš si mislit oduševljenja...svekar je jučer dragom išao srat,da tak moram reći,zašto se nećemo u crkvi vjenčat da su to gluposti samo kod matičara bla bla...a lik ide samo na badnjak u crkvu....i da kak će nam bebi biti nekrštena...a oni dragog sa sedam godina krstili.....ma što god mi kažemo il odlučimo on mora prigovarat....sad što više razmišljam divim se dragom kak je preživio s njim...jer moji starci recimo meni nisu nikad prigovaralo za išta....a.njegovi užas....da su moji takvi bili ja bi se propucala...il bi otišla s 18 godina.... zato dragi veli da curki nikad nećemo ništa prigovarat i krojit joj život ko šta su njegovi njemu....a i još uvijek bi volili... :/

koala123
    15. Svibanj 2015. 09:53

cloudy, uvijek svoja. svaka cast:)) pikni koju slikicu ako ces htjeti:) evo mi krstimo malenu sad za tjedan dana. i isto smo mislili ozeniti se u crkvi kad i nju krstimo jer smo kod maticara samo otisli. uglavnom zupnik nam nije dao. naletila sam na jednog starijeg  zupnika koji je rekao da nas jednostavno nece ozeniti. da bude malu krstil i nista vise. a eto. mozda da je bio neki mladji svecenik. uglavnom bas mi krivo bilo. nije da mi je sad to od zivotne vaznosti udaja u crkvi al sam htjela..

cloudy
    15. Svibanj 2015. 10:20

ček...a zašto nije htio? ja bi prije rekla da bi odbili krstit bebicu ako niste u crkvi vjenčani nego da vas odbije :/ i ti svečenici isto pretjerano seruckaju.... 
    budem stavila sliku naravno :D sad sam se nakon sto godina spojila preko kompa inače sam na mobu, al normalno da ću slikice objavit :D

lonny
    15. Svibanj 2015. 10:40

Koala ni meni nije baš jasno zašto vas nije htio vjenčati, to mi je baš čudno i nema mi smisla, kak Cloudy kaže logićnije bi bilo da je malu odbio krstiti makar ni to ne bi smjeli!.
    Mi smo je isto vjenčali kod matičara, dragi je pravoslavne vjere, ja sam katoličke i ni jedan ni drugi nismo željeli tražiti od onog drugog da odbaci svoju vjeru. Planiramo kroz neko vrijeme probati organizirati vjenčanje u crkvi uz prisutstvo oba svečenika, ali ne još sad. Uostalom ja zaista vjerujem da je najvažnije kakva je tko osoba, a ne koje sakramente ima.
    Curku ćemo krstiti u katoličkoj crkvi, možda sad na jesen, ali vjerojatnije sljedeće proljeće jer nam malo financije trenutno štekaju a htjeli bi organizirati malu feštu za obitelj nakon krštenja budući je vjenčanje bilo doslovce samo kod matičara i nakon toga cuga i kolači u jednom kafiću s tim da je pola familije bilo na moru tada. Pa da to malo nadoknadimo.

koala123
    15. Svibanj 2015. 11:05

cure ne znam kaj da vam velim.. nisam mu se dopala cim sam usla. prvo mi je rekao da izgledam balavo i da s koliko sam rodila. mislim halo? a ja koza umjesto da sam se odmah digla i otisla sam ostala jer sam bas htjela da mala bude krstena tamo gdje i ja. al stvarno je pretjeral. i pitala sam ga da zasto ne. i onda jekrenul da trebamo proci zarucnicki tecaj da to nije samo tako. da on osjeti da ja nisam spremna za ozenit se u crkvi. joj. i mislim si kaj je meni toga trebalo. a zna da ne smije odbit krstiti malu. samo se nadam da na krstitkama nece bas on biti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.