Opća brbljaonica - za mame kad uhvate vremena

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lonny
    13. Svibanj 2015. 10:01

Curke za drugi dio porodiljnog (tzv roditeljski dopust) vam treba samo kopija osobne, vaša i od muža/zaručnika/dečka (oca djeteta, jelte) i kopija rodnog lista djeteta. Na HZZO-u dobijete papir koji treba popuniti i na koji se otac djeteta treba potpisati da se slaže da vi koristite drugih 6 mjeseci porodiljnog (budući i on ima pravo to koristiti).
    E sad tu kod mene u Karlovcu vam taj papir daju za doma da ga popunite i da se partner potpiše (bila sam prije cca tri tjedna pa mi je još friško), a znam da sam čitala da u nekim gradovima traže da muž dođe s vama u HZZO i tamo potpiše (valjda da ne bi krivotvorili njegov potpis, a on si baš želi koristiti porodiljni, kaj ja znam)
    I to je cijela mudrost, nikakvi vam papiri drugi ne trebaju! Riješenje da je odobreno vam šalju na kućnu adresu nakon par tjedana.
    Dakle ako ste u mogućnosti oboje ići to je najpametnije, odmah sa sobom uzeti te kopije, tamo popuniti zahtjev pa da ne trebate ići dva puta!

lonny
    13. Svibanj 2015. 10:04

Mmama ja oćito onda nekako krivo stavljam pelene jer mi skoro svaki put procuri Možda bi trebala one krajeve pelene oko nogice (ja to zovem leptirići) pogurati prema unutra, onda bi možda zadržali kakicu? I uvijek procuri samo s jedne strane što mi je skroz čudno budući se obićno uspije pokakati kad je ili na meni ili u ljuljačci u nekom poluležećem položaju i ne mrda se na stranu!

Nixie
    13. Svibanj 2015. 11:11

lonny

Mmama ja oćito onda nekako krivo stavljam pelene jer mi skoro svaki put procuri Možda bi trebala one krajeve pelene oko nogice (ja to zovem leptirići) pogurati prema unutra, onda bi možda zadržali kakicu? I uvijek procuri samo s jedne strane što mi je skroz čudno budući se obićno uspije pokakati kad je ili na meni ili u ljuljačci u nekom poluležećem položaju i ne mrda se na stranu!

I meni nešt često procuri u zadnje vrijeme. Al nije ni čudo koliko toga ima. Moj kaka i po 5-6 puta dnevno  Hoće li se to ikad smanjiti?

kimito
    13. Svibanj 2015. 13:10

Hoce, kad krene dohrana.. i nama je prije cesto procurilo sve van, najcesce prema ledjima..otkad papa krutu hranu svelo se na svega dva ili tri puta dnevno i manje je toga i ima crvscu teksturu! 

mmama2
    13. Svibanj 2015. 14:49

meni je procurilo ako je pelena bila prestisnuta, znači treba mjesta u njoj jer zbog pritiska se sve istisne van, pogotovo ako je beba vezana među nogicama onim remenčićem od kolica ili sjedalice ili ljuljačke, već di vam jesu limači.. ne trebaš nikaj na peleni savijat ( probaj naravno ) ali mislim da ti nije do toga. Nixie smanjilo bude se naravno, kod isključivo dojenih beba to je sve normalno..

url=https://lilypie.com]

lonny
    13. Svibanj 2015. 21:09

Vidiš, vidiš, a ja pak mislila da će procuriti ako premalo stisnem. A moguće i da je do remenčića ili moje ruke kad ju držim jer sigurno nisu točno na sredini pelene. Evo danas se pokakala dok je bila u baby gymu i to dosta i ništa nije procurilo

Nixie
    13. Svibanj 2015. 21:53

Jučer sam imala tri pelene za redom koje su bile samo popišane pa sam skoro proslavu organizirala 
    Nikad prije nisam vidjela samo popišanu pelenu 

ribica11
    14. Svibanj 2015. 06:36

Mamice, pratim vas pa sam se odlucila pridruziti 

renata6
    14. Svibanj 2015. 07:00

ribica

Mamice, pratim vas pa sam se odlucila pridruziti 

Dobrodošla k nama!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI