:) mi se možemo grupirat pošteno znači.... kolkanice novinarke :P ma da...novinrstvo je krvav posao ako imaš obitelj.... meni su prvi božić i nova gpodina bili slobodni kad sam prestala s novinarstvom... a da vam ne pričam da mi je dragi snimatelj na tv... pa si možete zamislit kak bi nam bilo super da smo obadvoje još uvijek u istoj branši
Cure,jel ide netko u Aquaeduca s bebom ili zna nekog?Upisala bih malu,pa me zanima kak je tamo?
Curke....dajte me malko utješite.... curka mi je u noći sa subote na nedjelju bila nervozna...budila se svaka dva sata,kenjkala i ujutro oko 7 povratila....jučer je tijekom dana bila tak tak...malo ok...malo kenjkava...da bi navečer oko 8 imala temperaturu 38.2....jutros je imala 37.1 da bi oko podne imala 37.8.... zvala pedicu,otišli k njoj....uho,grlo i pluća su ok...dr veli da ako joj temperatura bude rasla do 38 da uzmem urin i odnesem na analizu ujutro....ja sad čitam po netu (glupa sam i znam da ne bi trebala al jbg) i vidim da bebe ako je urinarna infekcija u pitanju ostave u bolnici jer im antibiotik daju intravenozno....jel to fakat tak?pa ja ću umrijet ak će ona bit u bolnici :/ 😦
Cloudy nadam se da nije ništa strašno i da je samo neka prolazna prehladica u pitanju, ali koliko znam ti isključivo dojiš i ako se, ne daj Bože dogodi da curka mora ostati u bolnici, zahtijevaj da ostaneš sa njom, makar na stolici uz nju. Majke beba do 6 mjeseci starosti koje su isključivo dojene imaju pravo biti s bebom 24 sata!
Znam da...to me jedino i tješi....ma ja se naa da su zubići jer su joj prsti stalno u ustima...i sve gura u usta....i dosta slini....jedino me ono šta je povratila muči...al opet,možda je povratila jer je previše pojela....jer tu mi je noć sisala svakih sat i pol.... inace je vesela,a kad piški ne plače jer mi se i sinoć i jutros popiškila kad sam maknula pelenu.... sad se samo nadam da temperatura neće ić do 38 jer ako ide moramo urin analizirat.....
Znam da...to me jedino i tješi....ma ja se naa da su zubići jer su joj prsti stalno u ustima...i sve gura u usta....i dosta slini....jedino me ono šta je povratila muči...al opet,možda je povratila jer je previše pojela....jer tu mi je noć sisala svakih sat i pol.... inace je vesela,a kad piški ne plače jer mi se i sinoć i jutros popiškila kad sam maknula pelenu.... sad se samo nadam da temperatura neće ić do 38 jer ako ide moramo urin analizirat.....
cloudy, samo nemoj panicariti. vjerujem da ti nije lako. tak je i moja tak nekak prije tri mjeseca pocela povracati, temperaturica ju zezala. al bas je ono letilo iz nje. prepala sam se. nisam znala di mi je dupe a di glava. uzas kak sam bila nesabrana. uglavnom naravno da nije bilo nista. ujutro je bila kao nova. eto njih to zna uhvatiti malo ali dok god se temp.ne penje a ti to pratis jer si dobra mama;), sve je ok. pogotovo ak je kak velis dobrog raspolozenja. samo pozitiva draga. i javi se ujutro naravno. ali cak i ako u najgorem slucaju je infekcija to se lako rjesava i mozda je bolje da ti je u bolnici pod kontrolom. al velim to se ne bude dogodilo
Nemam pojma koji su simptomi urinarne infekcije, ali bi mi bilo logićno da ju peće dok piški, a sigurno bi onda pokazala nervozu. Što se cicanja cijelu noć tiče, možda je u takvoj fazi, ako se ne varam njoj je sad negdje oko 4 mjeseca i sitno? Meni je Hana prije nego je navršila 4 mj. spavala super po noći uz dva buđenja za cicanje, a od tad se budi vakih sat, sat i pol, a ako imam sreće onda odspava dva sata u komadu. I to traje sad već nekih mjesec i pol. Pročitaj si malo o sleep regression (valjda sam dobro napisala), to im se javlja tako oko 4. mjeseca pa je možda i u tom problem!
Kako mjeriš temperaturu, ako mjeriš rektalno znaš da moraš oduzeti oko pola stupnja?
I tp jedno povračanje stvarno ne mora ništa značiti, ako si je jako gurala rukice u usta možda se samo iziritirala. Ali naravno, prati ju i dalje, temperaturu, ali i opće raspoloženje!
Bit će sve ok, sigurna sam!
Rektalno digitalnim mjerim i oduzmem tipa ak je 37 sa 6 onda je 37 sa 5.... ma ja isto mislim da bi ju moralno peć kad piški jer svuda piše da plaču kad piške.... a ona ništa :) jedino je kenjava ponekad...al opet kažem to su možda i zubi jer joj je dosta neotečeno zubno meso i vidi se onak bijelo na donjem dijelu donjeg zubnog mesa...jedino me muči ta sinoćnja temperaturica...budemo vidjele kasnije kakvo je stanje kad ju budem za spavanje spremala
Sortiraj odgovore
Najstariji