Opća brbljaonica - za mame kad uhvate vremena

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    cloudy
    18. Svibanj 2015. 09:44

:) mi se možemo grupirat pošteno znači.... kolkanice novinarke :P   ma da...novinrstvo je krvav posao ako imaš obitelj.... meni su prvi božić i nova gpodina bili slobodni kad sam prestala s novinarstvom... a da vam ne pričam da mi je dragi snimatelj na tv... pa si možete zamislit kak bi nam bilo super da smo obadvoje još uvijek u istoj branši

Nalah
    18. Svibanj 2015. 15:46

Cure,jel ide netko u Aquaeduca s bebom ili zna nekog?Upisala bih malu,pa me zanima kak je tamo?

cloudy
    18. Svibanj 2015. 17:33

Curke....dajte me malko utješite.... curka mi je u noći sa subote na nedjelju bila nervozna...budila se svaka dva sata,kenjkala i ujutro oko 7 povratila....jučer je tijekom dana bila tak tak...malo ok...malo kenjkava...da bi navečer oko 8 imala temperaturu 38.2....jutros je imala 37.1 da bi oko podne imala 37.8.... zvala pedicu,otišli k njoj....uho,grlo i pluća su ok...dr veli da ako joj temperatura bude rasla do 38 da uzmem urin i odnesem na analizu ujutro....ja sad čitam po netu (glupa sam i znam da ne bi trebala al jbg) i vidim da bebe ako je urinarna infekcija u pitanju ostave u bolnici jer im antibiotik daju intravenozno....jel to fakat tak?pa ja ću umrijet ak će ona bit u bolnici :/ 😦

lonny
    18. Svibanj 2015. 18:28

Cloudy nadam se da nije ništa strašno i da je samo neka prolazna prehladica u pitanju, ali koliko znam ti isključivo dojiš i ako se, ne daj Bože dogodi da curka mora ostati u bolnici, zahtijevaj da ostaneš sa njom, makar na stolici uz nju. Majke beba do 6 mjeseci starosti koje su isključivo dojene imaju pravo biti s bebom 24 sata!

cloudy
    18. Svibanj 2015. 18:42

Znam da...to me jedino i tješi....ma ja se naa da su zubići jer su joj prsti stalno u ustima...i sve gura u usta....i dosta slini....jedino me ono šta je povratila muči...al opet,možda je povratila jer je previše pojela....jer tu mi je noć sisala svakih sat i pol.... inace je vesela,a kad piški ne plače jer mi se i sinoć i jutros popiškila kad sam maknula pelenu.... sad se samo nadam da temperatura neće ić do 38 jer ako ide moramo urin analizirat.....

cloudy
    18. Svibanj 2015. 18:43

Znam da...to me jedino i tješi....ma ja se naa da su zubići jer su joj prsti stalno u ustima...i sve gura u usta....i dosta slini....jedino me ono šta je povratila muči...al opet,možda je povratila jer je previše pojela....jer tu mi je noć sisala svakih sat i pol.... inace je vesela,a kad piški ne plače jer mi se i sinoć i jutros popiškila kad sam maknula pelenu.... sad se samo nadam da temperatura neće ić do 38 jer ako ide moramo urin analizirat.....

koala123
    18. Svibanj 2015. 19:22

cloudy, samo nemoj panicariti. vjerujem da ti nije lako. tak je i moja tak nekak prije tri mjeseca pocela povracati, temperaturica ju zezala. al bas je ono letilo iz nje. prepala sam se. nisam znala di mi je dupe a di glava. uzas kak sam bila nesabrana. uglavnom naravno da nije bilo nista. ujutro je bila kao nova. eto njih to zna uhvatiti malo ali dok god se temp.ne penje a ti to pratis jer si dobra mama;), sve je ok. pogotovo ak je kak velis dobrog raspolozenja. samo pozitiva draga. i javi se ujutro naravno. ali cak i ako u najgorem slucaju je infekcija to se lako rjesava i mozda je bolje da ti je u bolnici pod kontrolom. al velim to se ne bude dogodilo

lonny
    18. Svibanj 2015. 19:26

Nemam pojma koji su simptomi urinarne infekcije, ali bi mi bilo logićno da ju peće dok piški, a sigurno bi onda pokazala nervozu. Što se cicanja cijelu noć tiče, možda je u takvoj fazi, ako se ne varam njoj je sad negdje oko 4 mjeseca i sitno? Meni je Hana prije nego je navršila 4 mj. spavala super po noći uz dva buđenja za cicanje, a od tad se budi vakih sat, sat i pol, a ako imam sreće onda odspava dva sata u komadu. I to traje sad već nekih mjesec i pol. Pročitaj si malo o sleep regression (valjda sam dobro napisala), to im se javlja tako oko 4. mjeseca pa je možda i u tom problem!
    Kako mjeriš temperaturu, ako mjeriš rektalno znaš da moraš oduzeti oko pola stupnja?

lonny
    18. Svibanj 2015. 19:28

I tp jedno povračanje stvarno ne mora ništa značiti, ako si je jako gurala rukice u usta možda se samo iziritirala. Ali naravno, prati ju i dalje, temperaturu, ali i opće raspoloženje!
    Bit će sve ok, sigurna sam!

cloudy
    18. Svibanj 2015. 19:38

Rektalno digitalnim mjerim i oduzmem tipa ak je 37 sa 6 onda je 37 sa 5.... ma ja isto mislim da bi ju moralno peć kad piški jer svuda piše da plaču kad piške.... a ona ništa :) jedino je kenjava ponekad...al opet kažem to su možda i zubi jer joj je dosta neotečeno zubno meso i vidi se onak bijelo na donjem dijelu donjeg zubnog mesa...jedino me muči ta sinoćnja temperaturica...budemo vidjele kasnije kakvo je stanje kad ju budem za spavanje spremala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.