Mame, sad sam se sjetila...jjucer na fejsu u rodinoj grupi za dojenje objavili su pricu o mami Ani koja doji i daje ad uz dojenje. tolko su popljuvali komentarima i nju i portal klokanicu da nisam mogla vjerovat. Uglavom to da klokanica promovira umjetna mlijeka. Nisam htjela nis komentirat al mi je bilo bas jako krivo. Pogotovo sto podrzavam mamu Anu jer je najbitnije da beba bude zadovoljna, a i mama, jer kad je mama pod stresom i beba osjeeti...
Ja nisam to na fejsu vidjela al da napadaju na rodi napadaju...i to za sve...
Istina, ne samo na rodi nego na svim stranicama gdje mame mogu postavljat pitanja.
jedna iznimka, uclanih se u grupu moderne platnene pelene. Kako su zene drage, iznenadila sam se. Sve zajedno piju kave i razmjenjuju iskustva, nema napadanja, samo dobrih savjeta...
Ako smo čitale istu objavu na Rodinoj stranici na FB, a pretpostavljam da jesmo, onda moram reci da ju ja nisam doživjela kao napad na majku koja daje svome djetetu AD, u ovom slučaju Anu, u nekom drugom slučaju Mariju, Katu, Ivanu... Cini mi se da je problem bio u tome sto je naslovom implicirano da se dijete smiruje uvođenjem adaptiranog mlijeka, sto nije točno. I kao takvo nije dobra poruka mladim roditeljima, a koliko znam nije dozvoljeno ni takvo reklamiranje AD.
Krešimir 19.08.2014. <3
Bas sam danas htjela napisati da smo mi sve tu fakat super i fine cak i kad dodje do nekih sukoba. Jer pojedine zene na rodinom forumu stvarno vrijedjaju zlonamjerne su i samo bi se svadile. Ne velim za ovaj slucaj. Za ovo mislim da je Ana samo napisala svoje iskustvo onako kako ga je ona dozivjela. A naravno da ce njeno iskustvo svatko opet shvatit na svoj nacin.
Smatram da će ova vrsta članaka uvijek podizati tenzije, jer bez obzira koliko mi govorimo o onom ili ovome dođe do nesuglasica i razlike u mišljenju. Ružno se pričalo i na jednoj strani i na drugoj, priča se o teroru, lošim majkama, da ih treba u zatvor i ne znam što već ne...mislim da su to nebuloze, jer ni jedna majka koja doji neće zlonamjerno nekoga tjerati da isto učini, jer samo je ona majka svome djetetu i može odlučiti kako, što i gdje. Ja sam uvijek za istinu, podršku i razumijevanje i uopće mi je svejedno tko s čime i kako dijete hrani, ali da zagovornica dojenja jesam, poticat ću žene na dojenje, i pomoći ću na bilo koji mogući način da se to ostvari i da se mami olakša ali mama je ta koja odlučuje da li to želi ili ne. Smatram da je članak trebao biti intimna verzija i predstavljanje Ane i njezine kćer kad dio ove klokanice a ne razglabanje o njezinim cicama, ženama koje nemaju veze s njom i prehranom njezinog djeteta.
Super su meni te mame s Rode...one su Majke, ne mame,a non-stop komentiraju objave, prate vijesti drugih portala, na fb "vise" iskreno im se divim kak sve to stignu i još stignu biti tako posvećene svojoj dječici. Ne napadam nikoga, razmišljam na glas...
A što se dojenja tiče..Za mene je to jedino i samo izbor majke!
Sortiraj odgovore
Najstariji