Nadam se da je sve ok s lilicom i bebicom....neka se sad svi troje maze i paze :)
Jedva čekam da nam se Lilica javi, valjda je sve u redu! Bas sam nestrpljiva do sutra...
Krešimir 19.08.2014. <3
evo me drage moje
pa, ne znam od kud da pocnem.. dakle jucer pregled, ulazim unutra sva sretna i uzbudena, jedva cekam da mi kazu da je malena narasla i da mozemo kuci. no na ultrazvuku sok! kaze beba je ispod 10. centile, ima maksimalno 1800 grama!! ja pitam kako je to moguce ako je prije 2 tjedna imala 1730 grama, kako je moguce da je sad kad treba najvise dobiti dobila 70 grama u 2 tjedna!!???? doktorica mi nista ne objasnjava, samo ponavlja A CUJTE.. TREBA NADZIRATI. posalje me na odjel gdje ja placem i ne mogu do zraka, moja beba je u opasnosti! trazim glavnu doktoricu da s njom popricam no sestra mi kaze da je na carskom i da ce joj reci poslije da ju trazim. cekam na hodniku za svaki slucaj 3 I POL SATA a onda vec nervozno pitam sestre (vec novu smjenu) gdje je doktorica, zar je jos uvijek na operaciji. one me blijedo gledaju i kazu da je doktorica otisla doma i da ju ujutro potrazim. ja govorim ne, nikakvo jutro, hitno mi je i sad ju trebam. kazu zao nam je, otisla je, strpite se. onda pitam mogu li pricati s doktorom kojeg sam vidjela da je dosao prije sat vremena. odgovor ne, ne mogu jer doktor odmara i rekao je da ga se ne uznemirava, na raspolaganju mi je samo doticna doktorica s pregleda. ja kazem ne zelim nju nego bilo kojeg drugog doktora i to hitno!! ne, njih dvoje su jedini a on odmara. na kraju trazim tu doktoricu, neka ju pozovu, pitat cu i nju nema veze samo da vidim sta se dogada. ali stize mi povratna informacija da doktorica za mene nema vremena i da mi je porucila da joj se obratim navecer u viziti. tad sam pukla i samoinicijativno pokucala doktoru na vrata, probudila ga i rekla da hitno trebam s njim razgovarati. tamo mu objasnjavam da mi je beba dobila 35 grama na tjedan i nek mi odmah daju neku terapiju da joj bude bolje. doktor kaze da nema nikakve terapije i da sigurno nije tako malo dobila, da je ili prosli nalaz bio precijenjen ili je na ovom premalo procijenjeno no da njih tezina ionako ne zanima, jer u vecini slucajeva svi doktori grijese i fulaju tezinu za dosta. njima je, naime, bitno samo da su protoci dobri i ctg (sto je meni vec 2 tjedna sve savrseno) i da se na tome prvo vidi ako je doslo do zastoja. ali govori da je to najrijedi slucaj, a da je puno izglednije u takvim slucajevima da je ili beba konstitucijski manja ili da su oni pogrijesili u procjenama i mjerenjima. kaze da se najcesce to dogada, a samo ponekad zaista zastoj. tako da se ne brinem za tezinu bebe i ostalo dok god su mi protoci dobri. ali naravno, oni bi mene tu drzali do poroda. bez terapije, bez icega. jedino sto mi rade je ctg svako jutro i to je to, svaki tjedan protoke no zar ne mogu ja te protoke i od doma doci napraviti???? srceko radi ko podmazano, niti jedan ctg nije bio los u ovih 14 dana i protoci odlicni. ali oni bi mene nadzirali. e tad sam odlucila potpisati da idem. ja jednostavno ne mogu tamo provesti 5 tjedana bez ikakvog razloga, da mi u bilo koje doba dana daju terapiju ili bilo kakvu pretragu ok, no ja sam tamo eto tako da jesam, a da protoci i zastekaju to ionako mogu saznati tek svakih 7 dana.
tako da sam vam ja doma sad, na vlastitu odgovornost jer mislim da je puno stetnije za nas dvije da smo tamo nego tu doma (kao i kad smo na more otisle i to nam je godilo) a tamo sam vidjela mnoge zene koje su takoder tamo bez nekog prevelikog razloga. mnoge su isto potpisale da idu a one koje su ostale, ne lice mi na osobe nego na hodajuce mrtvace, bez atoma snage u sebi, ponavljajuci da se vise ne osjecaju trudno nego bolesno, a nista im zapravo nije. eto to vam je moja prica, ukratko hehe
Lilice dobro si napravilai za tebe i za bebu je bolje da ste smirene i u kućnoj atmosferi jer kao što kažeš na protoke i ctg možeš i od kuće, a beba neće ništa više rasti samo zato jer ležiš u bolnici. Dobro da si tražila drugog doktora jer kao što smo već zaključile oni nemogu točno izvagati bebicu u trbuhu,to su sve samo procjene. Vjerujem da će sve biti u najboljem redu,ti se sad samo opusti i vidjet ćeš kako će bebolina narasti
Boba
Baš mi je žao draga,nemoj se toliko sekirati škodiš i sebi bebi (makar bih i ja napravila isto),bit će sve ok
draga Lilice samo se odmaraj i puno papaj. a ta doktorica i općenito to osoblje je malo jače. Da ti ne možeš dobiti doktora kad trebaš... prestrašno
Draga Lilice, i ja bih učinila istu stvar kao i ti. Najvažnije je zapravo da si mirna i u okolini koja ti odgovara. Dobro je da si potražila mišljenje drugog liječnika, jer zaista nema smisla da ležiš bez ikakve terapije tamo do poroda. Pazi na se, nemoj se uzrujavati, pa cemo kroz malo vise od mjesec dana (ako se ne varam) proslaviti dolazak tvoje misice! Puno pusa i zagrljaja!
Krešimir 19.08.2014. <3
Draga Lilice super si ucinila i ja bi isto to ucinila,,uzivajte doma papajte i mazite busicu :)
A ovo za doktore PRESTRASNO!!! Naprosto ne mogu vjerovat!!
Cuvajte mi se
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Lilice draga ... kao prvo, ja ne mogu vjerovati da takvi doktori kao ta doktorica postoje (ona nema vremena za tebe) i baš mi je drago da nisi odustala i da si tražila drugo mišljenje (nedaj bože da mi treba ali ja sam uvjek za drugo mišljenje jer dvije su glave pametnije od jedne) i drago mi je da si doma.... ako ti ne rade pretrage stalno i nemaš terapije ja 100% tvrdim (iako nisam doktor ali gledajući po zdravom razumu) bolje je biti doma nego u bolnici...ok da ti rade pretrage, rekla bi ti ostani, probaj se smiriti i tako to, ali ovak... pa bolje ti je doma, s dragim i u svom prostoru nego u bolnici gdje te sama atmosfra a vjerojatno i ljudi oko tebe ubijaju u pojam... ja sam uvjerena da je doktorica fulala (na masu mjesta sam čula da su fulali težinu bebe) tako da se smiri, odmaraj, ljubi i mazi s dragim i prije svega mazite malenu u trbuhu jer joj je to sad najpotrebnije... vidjet ćeš na kraju da će sve ok biti i da je malena uredu :) drži mi se, i znaš da smo tu za tebe (iako se ne zanamo uživo imam feeling da te jako dobro poznajem) i kad nas trebaš javi se da te malo oraspoložimo
Sortiraj odgovore
Najstariji