Prazna gestacijska vrećica?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    renata6
    14. Veljača 2015. 09:02

ProZac dobrodošao! Divno je vidjeti da si tako uključen u sve i lijepe i loše strane začetka i trudnoće. Nemam ti puno što savjetovati što se ove teme tiče, nego vam želim svu sreću svijeta i da sve dobro završi te da nam se kroz par tjedana javiš sa dobrom vijestima!Držim fige da sve prođe odlično!

Nixie
    14. Veljača 2015. 14:45

Dobro došao ProZac! Držim palčeve da sve bude ok!
    Mislim da nije mala GV. Ja sam na prvom pregledu bila s 5+5 i bila je 7 do 8 mm i još se nije vidio plod, a to je praktički 2 tjedna duža trudnoća. Sa 6+5 je mališan bio od tjemena do trtice 3,9 mm i kucalo mu je srčeko. Nemam iskustva što se drugih stvari koje te zanimaju tiče pa neću nagađati, ali eto nije svima GV sa pet tjedana veća od centimetra 

Nixie
    16. Veljača 2015. 08:27

Tako treba, samo pozitivno i javi kako je prošlo 

kosee
    16. Veljača 2015. 09:51

Vjerujem da će vam se sa 6+0 već vidjeti plod, možda čak čuti i srce iako će možda biti mrvicu prerano za to. Ima dosta cura kojima se srčeko čulo na 6+1, a to je sve tu negdje.
    Bebice (pa i gestacijska vrećica) jako brzo rastu u tom početnom razdoblju. Sjećam se da je jedna napisala da je sa 6+1 imala plod 4mm (i radilo je srce), a ja sam sa 7+1 imala plod 10mm (i isto srce).

Nisam sigurna da ŽV ima neko značenje, ona hrani bebu u prvom razdoblju, ali pretpostavljam da je moguće da se pojavi i ako nema ploda.

No sigurna sam da će ovoga puta biti sve u redu, samo mirno, nemojte puno strepiti nego se pazite i mazite ova dva tjedna pa će se sigurno i bebica pojaviti! Sretno!

• ProZac
    16. Veljača 2015. 12:18

Hvala vam svima!!! 

Eto ja bi bio sretan da se na tom pregledu pa barem i plod vidi, a srceko kasnije, cisto da ne bude prazno kao prosli put...
    Javit cu vam sigurno sta se zbiva i nadam se da cu vas "udaviti" stotinama pitanja u slijedecih 8 mjeseci 

• ProZac
    27. Veljača 2015. 17:58

Kao sto sam obecao pisem vam update:
    Kao sto sam si zazelio tocno na rodjendan sam dobio najljepsi moguci poklon,vidjeli smo srceko kako kuca sa tocno 6+0 i sad smo happy ko mala djeca, supruga doduse mora slijedeca 3 tjedna bas strogo mirovati jer je imala neke bolove i malo krvarenja prije pregleda, ali su joj rekli da ne panicarimo, da je sve OK, samo je potrebno mirovanje jos neko vrijeme uz pojacane doze Utrogestana zbog toga i zbog nekog malog hematoma u blizini gestacijskog mjehura, ali vec nam je sad sve lakse nakon sto smo napredovali od proslogodisnjeg blighted ovuma do prvih otkucaja

Uglavnom nalaz je slijedeci:

Gestacijska dob: 6+0
    Gestacijski mjehur: 20 mm, gestacijski prsten 28 mm  (ispred gestacijskog prstena iu hematom 8 x 6 mm)
    Zumanjcana vreca: 3 mm
    KCS: Pozitivni, 128/min
    CRL: 4 mm, za 6 + 0/7

Sto se tog hematoma tice, kakva su vasa iskustva s tim, ima li razloga za zabrinutost?

kimito
    27. Veljača 2015. 18:34

Bravo! Cestitke! Bas mi je drago da je sve ok i zelim vam puno srece dalje! Ja sam imala hematom puno kasnije..oko 12. tjedna i bio je jako velik, morala sam strogo mirovat i povukao se. Sad kraj mene lezi cura od skoro cetiri mjeseca! Samo nek lezi, odmara, uzima utrogestane i bit ce sve ok! Hematom se obicno ragradi u krvotok ili izadje van u obliku smedjeg iscjedka.

kimito
    27. Veljača 2015. 18:35

I sretan rodjendan!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.