Motorički razvoj djeteta kroz mjesece

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    koala123
    25. Travanj 2015. 09:42

mame, moja curka ima 7 mjeseci i pocela se od nedavno sama posjedati. al me moja mama zabrinula jer mala dok sjedi ima ispruzene nogice.. nikak da malo skupi noge prema sebi. i dok lezi na ledjima ih stalno tak ispruzene drzi al to je zato jer dize glavu. kad joj dam igracku u ruke se malo opusti. spomenut cu to pedijatrici al jel to ok?

MarijaŠ
    27. Travanj 2015. 09:19

Nas terapeutica uči samo da našem K pokazujemo da se na nešto mora osloniti. Dakle, kad ti se tako posjedne, stavi mu rukicu između nogu ili sa strane da skuži da se mora osloniti da ne krene na nos ili na stranu...

Krešimir 19.08.2014. <3

pinkich
    29. Travanj 2015. 23:07

Imam pitanje. Beba ce sada 10 mj i posjedne se sama jedino ako se ima za nesto cvrsto uhvatiti. Npr ako lezi u kolicima onda se odmah digne sjesti jer ne zeli lezati, ali ako samo lezi na podu uopce se ne posjeda. Pokusava kao trbusnjak raditi i digne se do pola i to je to. Sta vi mislite o tome? Jel se trebam brinuti? 
    Ustaje se na noge stajati vec nekih mjesec dana, ali ovo me brine.

mirka4
    30. Travanj 2015. 09:10

A kako je ostalo? Jel puže?

pinkich
    30. Travanj 2015. 13:04

Ne puže, a ustane na noge kad sjedne i to kad se ima za nešto uhvatiti. Ili ako sjedi meni u krilu, uhvati se za mene i ustane. Ja sam do sada nju puštala da mi sjedi u krilu jer sam mislila da kad se uhvati i posjedne da je to ok posjedanje, ali su mi sad nedavno skrenuli pažnju da se to ne računa.  Ako ju i stavim u krilu u polusjedeći ili poluležeći položa ona se uhvati za moje ruke i sjedne. Ne znam više ni sama. Za tjedan dana imamo zakazan pregled kod pedijatrice pa se informiram da znam trebam li tražiti da ju pregleda fizijatar. Do sada je na pregledima sve bilo ok i nije bilo razloga za brigu. Zadnji pregled je bio sa 7 mj i onda je pedijatrica rekla da ima još vremena za posjedanje i da su neka djeca jednostavno sporija.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.