mame zanima me vaše mišljenje, moja cura će za tjedan dana 4 mj.jako jako je živahna i žilava, sa mj i pol je već počela držati glavicu, sa dva mj i par dana se dva puta okrenula s leđa na trbuh poslije toga to nije radila dva tjedna i onda opet a dok se trbuh- leđa jpš ne okreće ni danas. čim je stavim na malo povišen položaj jer na leđima se dere, odmah diže glavicu, ali to toliko jako da cijeli gornji dio trupa digne, nekad to napravi tako naglo da sjedne na dvije sekunde i onda se samo izvali na nos ili na bok, kad joj pružim ruku da se uz nju po malo diže onda odmah diže guzu od podloge inače je puno aktivnija s nogama nego rukama, shvaćam da sve radi prije nego bi trebala ali me samo strah da ne bi imala posljedice na kralježnice, što vi mislite da joj branim da to radi?
ma ništa nam nije rekla na pregledu ali pregled je bio kada i cijepljenje tako da ona u dvadeset min pogleda valjda 20 beba.. kao na traci a sad opet idemo s pet mj i onda će također biti cijepljenje hrpe dijece.. ma ne dam joj da sjeda ali sam neke stvari probala cisto da vidim kako regira i koliko može izdržati ipak mi je draže da leži i zvače nogice nego da sjedi jer me strah zbog kralježnice, bojim se da joj to nebi bilo opterećenje..
i ništa drugo ti pedijatrica nije rekla? mi idemo tek za mjesec dana i kažem samo me brine da joj za kralježnicu to sve nije pre rano.. danas ju stavim u ljuljačkicu za bebe dok slažem veš i ona se nekako uspije uhvatit za šipke i povuče se i sjedne i sad kad je stavim i svežem urla za poludit a ako ne svežem sjeda, izluduje me..
ma odlučila sam da joj neću braniti ono što sama može napraviti a poticat je neću na ništa jer joj očito poticaj ne treba, jučer me mama malo uplašila.. rekla sam joj da vjerujem da će se sama posjedat s 5 mj jer sutra će tek 4 napunit, a ona mi kaže da je to pre rano i da joj bar do 6 mj ne dam da sjedi.. ali opet mislim ako se sama posjeda pa nema smisla da joj branim... a možda neće, možda malo uspori s tim pa se posjedne malo kasnije... vidjet ćemo!
Ja gledam na to sve da nije svako dijete isto. Evo npr moja susjeda ima bebca sad ce 8 mj a moja za par dana 5 mj. Sta se tice motorickog razvoja cini mi se da su tu negdje. Mali joj jos ne puza, ne sjedi, ne hoda. Jedino ima bolje pokrete ruku od moje curke...tako da smatram da ne mozemo cekat da dijete navrsi 6 mjeseci i stavit ga da sjedi, isto kao i sa kasicama, hodalicom i takvim stvarima...dijete je individua a ne robot :)
Sortiraj odgovore
Najstariji