Moj dragi i ja smo se dog dok nisam bila trudna da ce ici sa mnom..u bolnici kad smo pitali jel moze on sa mnom na porod onak cudno te pogledaju kao naravno da moze,a posjete su od 8 do 22 tak da se nisam ni raspitivala za obiteljsku sobu kad cijeli dan moze bit kod nas..
2410 pa ti ne trebas nis kupovat jer vec imas sve i sve je prakticki novo..osim robice ako bude deckic..ja sam odlucila za tih prvih par mjeseci kupit sve neutralno pa da imam za drugu bebicu..
Mi smo se odmah dogovorili da ce moj muz bit na porodu, pitala sam ga jel zeli i rekao je ko iz topa da zeli i zbog bebe i zbog toga da meni bude podrska jer se on kaze brine kako cu ja to haha
Sto se tice pomoci oko bebe mi nismo sami moj muz ima dosta clanove uze obitelji ovdje ali mi ne zelimo niciju pomoc. Dolazit ce nam babica svaki dan i muz i ja zelimo to vrijeme u pocetku provesti u miru da se zblizimo, upoznamo i priviknemo na zivot sa bebom a ne da mi netko kvoca iza mene sta trebam. Realno sta mi netko moze pomoc, niti moze dat sisat umjesto mene nit nista, pospremat stan i skuhat nesto to ce muz.
2410 kako se ti osjecas? a muz? jel sretan? :D :D
ja sam danas bas vesela, dragom je sutra rodendan pa sam sva u kolacima :D
mamice kad ti ides na pregled? nekako mi se cini koda dugo nesto traje da nisi bila haha
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Mozda smo mi bas naisli na dobar ducan, kupila sam posteljinu sa svime u kompletu za 300kn, meni je to dobra cijena ali higijenske potrepstine i sitnice je ipak bolje kupiti u Njemackoj, imas pravo Pandice za te dude i flasice, velik izbor ima.
Moj muz isto ide samnom na porod. Svekrva se vec narucila za 3 tjedna nakon poroda tako da necemo bit sami.. i ja sam malo dvoumila da je zamolim da dode kasnije da se i mi sami priviknemo na novog clana obitelji i da radimo sve sami prvi put jer cemo kad ona ide opet bit sami..ali evo ona tako zeli a ja cijenim pomoc..
S prehladom je malo bolje, hvala Bogu.
Buduci da cu ja rodit u 5.mj mi smo odlucili pred kraj 6.mj ici za hrv i biti skoro cijelo ljeto tako da sve i da zelim da netko dode nema smisla da se radi dupli trosak puta za tako mali rok. Strpit ce se malo bake i dede :D
Drage moje!
Vidim neke od vas su same kao i mi,a druge imate rodbine ili prijatelja. Dragi i ja smo se odselili u drugi grad blize njegovima jer je eto jadan mislio bit ce podrska,kad ono svekrva kao iz pakla.
Sretnice koje imate nekoga uza sebe,vidjet cete koliko to znaci. Da imas s kim popricati ili da ti netko uzme dijete na 2 sata da se odmoris aki je muz na poslu. Ja to nista nisam imala,dolazila mi je babica svaki dan u pocetku,kasnije pocinje rijede dolaziti,a onda samo po potrebi i moras se snalaziti kako znas.
Moj djecak je dosta nemiran,slabo spava i ako mu se ne posvetis 100% vristi. Nasrecu je zdrav,ali smo mi oboje preumorni,pogotovo dragi koji ujutro ide na posao.
Zahvaljujem Bogu da sam u Njemackoj. Socijalna sluzba mi je poslala zenu koja mi u kuci pomogne,spremi,ocisti i pricuva dijete. Super je sto su to provjerene osobe i jos imas pravo na to besplatno ako je frka.
ne znam jel to samo ja ne vidim posto svoj ili i vi pa cu ponovno pitat.
larimara evo jedna nova informacija za mene. Socijalna ti salje zenu ako si u frci? Kako to ide? Moras ispunjavati neke uvjete odredene ili?
Pandice bila sam na pregledu..prvo sam morala popit ono za secer nije mi bas bilo fino a ni slatko hah..kako sam bila preumorna jer noc prije nisam nikako spavala zab sam uopce pitat kad ce bit nalazi,a gin mi nije nista rekao..vadili su mi 3epruvete krvi..msm da je 1 za secer,a ostale 2 za neke druge pretrage nemam pojma..upalio je uzv na pol minute sam da vidi polozaj bebaca..beba okrenuta prema dole kaze da je to super i da tak treba bit,pa mi je spojio nes drugo da cujemo srceko i to je slusao oko minutu uzivio se covjek haha kaze da odlicno srceko kuca u ritmu..a da cemo sljedeci put raditi veliki uzv kad cemo gledat bebaca i tak to..od zadnjeg pregleda sam se udebljala samo 300grama tak da sam sad na 57.5 neznam dal bi me to trebalo brinuti sto jako slabo kilice idu...
E sad kad smo prije mj dva pricali rekla je svekrva da bi dosla pomoc,a sad hoce li to na kraju tako biti neznam..iskreno voljela bih,al nam je malo zao da zena dolazi tu i muci se jer stalno ide na neke pretrage pa bude po par dana u bolnici i nesmje se previse umarat..al tko zna sto ce se sve izdesavati do tad pa cemo jos vidjeti..
Meni su za OGTT rekli da nazovem odmah drugi dan i kad sam nazvala samo mi je rekla uredu je i to je to. Vadili mi samo jednom krv. A sto se tice kg ako ti gin nije nista rekao onda ne moras brinuti :) ja se evo zadnja dva pregleda tj izmedu pregleda jel udebljam oko kg do kg i po. To mi je super jer se nisam uopce u tijelu udebljala vec samo trbuh pa ce mi bit lakse poslije poroda vratit se u stare hlace, tomu se veselim haha
Muzeva mama je nama isto rekla da ce doc ali ja sam odmah skocila i nema sanse da na to pristanem.
ne znam jel to samo ja ne vidim posto svoj ili i vi pa cu ponovno pitat.
larimara evo jedna nova informacija za mene. Socijalna ti salje zenu ako si u frci? Kako to ide? Moras ispunjavati neke uvjete odredene ili?
Da,draga Pando,moras ispunjavati uvjete. Ne znam kako bih se izrazila...moj djecak poprilicno dugo vremena provodi vristeci bez da se zna pravi razlog. Srecom je zdrav i to je super. Nazalost jako malo spava,danju skoro nista,a neke noci su znale biti jako teske. Ja kronicno umorna gotovo luda,tata takoder. Nije bilo nikakve mogucnosti da dobijem Tagesmutter da me rastereti jer ih je u pravilu uvijek premalo i duge su liste cekanja. Kontaktirala sam razne sluzbe i objasnila da ne mogu vise jer sam premorena,a nemam nikog u blizini.
Kad cuju takve stvari dosta to shvate ozbiljno i brzo ti nadu pomoc jer se boje da ne istreses dijete. Dodu ti kuci da vide situaciju. Poslali su mi zenu za pomoc u kuci i jos neke osobe koje mi isto dolaze u stan i cuvaju bebac dok se ja odmaram ili nesto drugo obavljam.
Sortiraj odgovore
Najstariji