Marijana
drzimo ti palceve da ti sve bude s trudnocom OK! dobro je da i imas sogoricu koja ti pomogne.
Jesu li ti samo dali taj papir s pretragama u ruke bez da su ti objasnili koje su vise,a koje manje bitne?
Ne znam kako i koliko inace objasnjavaju pacijentu. Ja sam dosta toga zaobisla jer sam po struci medicinski laborant i neke stvari sam si napravila sama u blonici u kojoj sam radila (sad sam na porodiljnom). Ono sto moj laboratorij nije radio,islo je preko doktora.
Progesteron u trudnoci ovdje moras uvijek platiti jer ga kasa ne pokriva. uzimala sam ga do 12 tjedna. Koliko su tebi rekli?
Upravo je mozda govorna prepreka razlog zasto mi nisu sve objasnili, nije svaki put netko mogao ici sa mnom tko savrseno prica njemacki. doduse na tom papiru uz svaku pretragu pise zasto sluzi, ali ne mogu reci da me netko savjetovao sto je bitno a sto ne, da ne bacam bezveze novac u vjetar. Mozda se pokusam prebaciti toj doktorici Antunovic ako ima mjesta jer ipak mi je vazno apsolutno sve razumijeti obzirom da je sustav drugaciji nego kod nas.
@pandica mogle bismo razmijeniti kontakt mail adresu... ovdje nema inbox jel?
@larimara progesteron sam kupila prije prvog pobacaja ali je bilo prekasno da se trudnoca ocuva. Stavljala sam 1kom vaginalno uvecer. Sada vec 10dana stavljam 2kom vaginalno uvecer. Reci ce mi valjda sve u srijedu na pregledu sto dalje...
Marijana meni je isto bilo vazno da imam naseg gin. Bez obzira sto mi muz zna njemacki ipak zelim sama sve cuti i razumijeti. Ima jedna nasa babica i ona me nije mogla primiti pa sam uzela Njemicu i kad je dosla kod nas non stop je pricala sa muzem i meni je to tak bilo glupo i onda jos kad sam kasniie pitala muza sta kaze on mi od sveg razgovora preveo 2 recenice. Al dobro nek sam ja nju nasla, ostalo cemo lako :)
Da, nazalost vise nema inboxa, mozes mi se javit na mail da ne pisem sad javno svoje cijenjeno ime haha (pandica1510@gmail.com)
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Pozdrav! Evo i ja sam jedna mama u Njemackoj pred porod. Trenutno sam u 34 tjednu. Imam našu Hrvatsku ginekoliginju. I jako mi se sviđa njihov pristup u bolnici. Npr. to sto sam isla razgledavati rađaonu. Na uzv i razgovor sa babicom. I sto kad to sve krene, ja samo dolazim u bolnicu, oni vec znaju sve i upoznati su sa svime, tako da nema stresa oko papirologije.
Lijep pozdrav drage mame. Idem sad procitati sve vase postove od prije
Cure evo napokon sam procitala sve stranice foruma i naisla sam na puno novih stvari koje se nisam bila sjetila, pogotovo vezano za lovu koja se dobije za porodiljni...
☆ nazalost sam sve racune od vitamina i dodataka bacila buduci da sam sve narucila preko Amazona. Koristim Prenatal i magnezij od Twinlaba, a i za kasnije sam narucila Omegu i Dvitamin isto od Twinlaba.
☆ netko je spomenuo putovanje avionom za Uskrs doma, bilo bi dobro da raspitati se i procitati na stranicama aviokompanija jer mnoge ne dopustaju trudnicama od 32-36tj putovanje obzirom da je to vec visoki stupanj trudnoce.
☆ Pandice1510 procitala sam da si zainteresirana za ona kolica iz Poljske za 250€ plus 8€ postarina; moja sestra koja ima termin 1.6 je bila jaaaako zagrijana za njih, ali kad je istrazila (i mislim kod nekog vidjela) veli da nisu bas dobra, da nisu cvrsta niti su 3u1. Narucila je na kraju Bebetto iz Slovenije koja su best buy i imaju sjajne reference za kotace sta je jako bitno.
☆ jos jedna stvar... da li je tko zna da li je ovdje u Njemackoj obavezan ili dobrovoljan tecaj kako bi suprug ili treca osoba bila na samom porodjaju? I ako je, da li bi ta potvrda o zavrsenom tecaju bila priznata u Hrvatskoj - pitam jer cu vjerojatno ja biti sa sestrom u poradjaoni na Sv.Duhu u Zg posto bi se njen muzic vjerojatno onesvijestio 😂😂😂
Pozdrav! Evo i ja sam jedna mama u Njemackoj pred porod. Trenutno sam u 34 tjednu. Imam našu Hrvatsku ginekoliginju. I jako mi se sviđa njihov pristup u bolnici. Npr. to sto sam isla razgledavati rađaonu. Na uzv i razgovor sa babicom. I sto kad to sve krene, ja samo dolazim u bolnicu, oni vec znaju sve i upoznati su sa svime, tako da nema stresa oko papirologije.
Lijep pozdrav drage mame. Idem sad procitati sve vase postove od prije os
Draga Tanjadoma!
Dobro nam dosla! Iako sam rodila prije skoro 7 mjeseci,jos mi je svjeze;))) i ja sam tako isla pogledati radaonu pred porod i popricala sam s babicama. Kad sam stigla u trudovima u 5 ujutro,vidjela sam kolika je prednost kad izbjegnes dio papirologije.
Rodila sam u bolnici u kojoj i sama radim pa mi je dosta lica bilo i od ranije poznato,osjecas se malo udomaceno.
Zabavljaj se malo s nasim postovima i javljaj nam novosti!
Cure evo napokon sam procitala sve stranice foruma i naisla sam na puno novih stvari koje se nisam bila sjetila, pogotovo vezano za lovu koja se dobije za porodiljni…
☆nazalost sam sve racune od vitamina i dodataka bacila buduci da sam sve narucila preko Amazona. Koristim Prenatal i magnezij od Twinlaba, a i za kasnije sam narucila Omegu i Dvitamin isto od Twinlaba.
☆netko je spomenuo putovanje avionom za Uskrs doma, bilo bi dobro da raspitati se i procitati na stranicama aviokompanija jer mnoge ne dopustaju trudnicama od 32-36tj putovanje obzirom da je to vec visoki stupanj trudnoce.
☆ Pandice1510 procitala sam da si zainteresirana za ona kolica iz Poljske za 250€ plus 8€ postarina; moja sestra koja ima termin 1.6 je bila jaaaako zagrijana za njih, ali kad je istrazila (i mislim kod nekog vidjela) veli da nisu bas dobra, da nisu cvrsta niti su 3u1. Narucila je na kraju Bebetto iz Slovenije koja su best buy i imaju sjajne reference za kotace sta je jako bitno.
☆ jos jedna stvar… da li je tko zna da li je ovdje u Njemackoj obavezan ili dobrovoljan tecaj kako bi suprug ili treca osoba bila na samom porodjaju? I ako je, da li bi ta potvrda o zavrsenom tecaju bila priznata u Hrvatskoj - pitam jer cu vjerojatno ja biti sa sestrom u poradjaoni na Sv.Duhu u Zg posto bi se njen muzic vjerojatno onesvijestio 😂😂😂
Bok! Ovdje gdje sam se ja prijavila za porođaj ne treba potvrda ni tečaj za muža. Za neko treće lice ne bih znala. Nama je babica rekla prošle srijede da on može biti cijelo vrijeme u rađaoni. Ili čak prije samog poroda može izaći ako misli da ne može podnijeti.
☺
Evo opet i mene..malo sam bila neaktivna zadnje vrijeme (Mishevi2012) a i cekam porod, vec prosla 4 dana od termina :)..cekamo nas dvoje od brata rodjendan koji je 22...ono sto me odusevljava tu (rodila prvo u Rijeci 4 dana nakon termina) sta te ne cackaju uopce dole..niti gledaju koliko si otvoren..samo provjeravaju otkucaje srca i ultrazvukom koliko ima plodne vode..i nema onih duuugih cekanja u cekaonicama :)..bar ne tu kod nas u mjestu..
❤ Jan ❤ Noah ❤
Mislila da uspjela promjenit potpis al mi nije uspjelo :)
❤ Jan ❤ Noah ❤
Ja sam sebi u glavi zamislila da će mi ovaj drugi porod biti jednostavan, budući da je ovdje sve drugačije, nema stresa, nema čekanja 2 sata kad ideš na pregled. Svi ljubazni. I ja kao da idem u zemlju čokolade a ne u rađaonu.😂 Al ću da se iznenadim kad krenu bolovi! 😁😂
Sortiraj odgovore
Najstariji