Pandice!
Potpuno si u pravu sto se tice stanovanja. Mi smo morali u ugovru tocno navesti tko sve stanuje u stanu i pisalo je ako jos netko useli,moras obavijestiti gazdu. Jos je pisalo,ako se ustanovi neka lazna tvrdnja da ti se urucuje momentalni otkaz.
Iako je moj decko i otac djeteta Nijemac, a ja u DE zivim vec 15 godina,gazda je cak trazio potvrdu od nasih banki da li smo ikad imali dugove...
Zasto ne probas kupiti kolica preko lokalnog oglasnika E-Bay Kleinanzeigen za tvoju regiju? Ja sam kupila odlicna kolica kao nova i elektricnu pumpu za izdajanje isto skoro novu preko tog oglasnika. Odes kod ljudi,pogledas na licu mjesta vidis,jos ti spuste cijenu. Sve bez obaveza. Skoro nove stvari smo platilimanje od pola.
Ajme ovo za banku jos nisam cula alo ok, ljudi se zele zastitit i imat nekog ko ce placat to mi je ok. Mi smo na jednom oglasu za stan procitali da gazda samo zeli ljude koji znaju njemacki ili su iz njemacke i koji postuju njemacku kulturu haha bilo mi je smijesno ali opet i to razumijem..
Pa iskreno nakon dugo ragovora sa roditeljima i medusobno odlucili smo da posto je prvo dijete da zelimo sve novo i svi su nam dali novce da sredimo sve za bebu roditelji, bake, tete itd tako da kad vec mozemo kupit cemo novo al opet ne zelim bezveve potrosit puno novca ako mogu negdje iz druge zemlje narucit povoljnije.. samo trebam otkrit gdje heheh
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Da,draga to s bankom je i nama bilo novo. Imas ono sto zovu SHUFA Auskunft to hoce svi,ali to ne pokaze tvoje financijsko stanje prije vise od 5 godina unazad. Gazda nam tako urucio papir koji smo morali potpisati i koji banci dozvoljava da nekom trecem daju informacije o tebi sto inace ne daju.
To je naravno zadiranje u tvoj privatni zivot,ali sta ces...svi znamo koliko je tesko naci stan. Nas stan je htjelo 40 ljudi,a sto smo ga upravo mi dobili je kao loto iako mjesecno kosta preko soma eura!
I nama je ovo prvo dijete i u pocetku smo isto htjeli i kupovali sve novo. Toliko sam mu nove robice kupila da nije neke stvari ni 2 puta stigao obuci. To su mi svi i govorili,ali eto ja kupovala. Onda sam shvatila da nema smisla hehehehe!
Ako vec uzmem nesto sto nije novo,onda mora biti jako dobro ocuvano. Nikakve izlizane i izbljedile stvari.
Vidjet ces i sama...
Uff.. puno za stan ali to sto kazes, tesko je naci pa nemamo puno izbora..
Za robicu def necu puno kupovat ma koliko htjela hehe znam da ce prerast i kupit cu samo najosnovnije :)
Cure kako ste danas? Jeste u romanticnom raspolozenju?
2410 ajmeeeee.. cestitam :) kako se osjecas? Sretno? Uzbudeno? :D bas predivna vijest!
Pa zar ste vi sve kod privatnika u stanu?
Mi smo u Hwg-ovim stanovima,dragi je dosao prvi najnormalnije uzeo stan sa ugovorom i platnom listom,ja sam dosla koji mjeeec poslije i samo smo otisli me prijavit na policiju il di vec i to je to..sto kaze 2410 5minuta je trajalo,ok osim tog cekanja u redu...
Pandice jos nisam u romanticnom raspolozenju hah mozda se promijeni do kraja dana hah..kako si ti?
2410 cestitam ti od srcaaaa 😊😊 🤗🤗
kako je malena princezica?
Draga moja bez obzira sto nije planirano mozda je sad bas odlicno vrijeme..bit ce ti super razlika izmedu djece i skupa ce se igrat i sve...sad odmaraj sto vise..i iskreno se nadam da ce te zaobici mucnine i povracanje..
Ajooj ti zubici bas cas zezaju..
Ja sam jos dns slobodna i stra idem radit..tak mi se neda i bas mi je bilo lijepo 4 dana doma haha..trudnoca me uljenila 😂😂 ii napokon je 🌞 doslo 🤗
2410!
Cestitam na plusicu!!!! I ja mu se nadam nakon onog promasaja od nedavno!
Ja sam vam se drage moje ulijenila i odlucila da ne idem raditi za godinu vec sam jucer svoju seficu obavijestila da bih iskoristila ono maksimalno do 3. godine djeteta. U tom razdoblju toplo se nadamo drugom djetetu heehhehe!
Koristim zakon i bas me briga,ne zuri mi se radit.Naradit cu se jos u zivotu,a odrastanje djeteta imam samo sad zar ne?
Odmah sam odlucila bit doma bar do 2god djeteta..jer zelim bit sa bebicom i posvetiti se maksimalno jer bas kao sto kazes naradit cu se u zivotu,a te 2 god ce tako i tako brzo proci...slazem se s tobom u potpunosti...ako mozemo zasto ne iskoristiti 😊
Naravno,zasto ne koristiti ako se moze? Radno mjesto te i dalje ceka,ide ti radni staz kao i da radis...,jedino se financijski moras stisnuti. Dragi je otpocetka bio za tu varjantu,a ja sam tek naknadno odlucila.
Da imam manje godina,cekala bih jos koju godinu s drugim djetetom,ali ovako cemo se malo pozuriti ako ide.
Nadam se eto vise srece u slijedecoj trudnoci. Zasad uzivam u majcunstvu i osijecam se 10 godina mlade:))))
Radimo i planiramo kao da nam je tridesetak!
Sortiraj odgovore
Najstariji