Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivaanaaa
    13. Veljača 2018. 16:16

Cure gdje bi mogla kupit jastuk za novorodence...onaj za nositi bebu tvrdi koji moze bit i podloga... kako se to i kaze njemacki..

Marijana12345
    13. Veljača 2018. 20:16

Slavica Franjic nije mislila "mirovina zla" nego je napisala krivo... "zna li koja...". I da, evo mm mi veli da se s petero djece dobije kindergeld oko 2000€ i da se ostvaruje neka mirovina. Ne zna covjek jel to dobro ili ne, zato i ima puno razlicitih nacija, samo se treba doseliti u DE. 😨😨😨

Marijana12345
    13. Veljača 2018. 20:18

Mm veli da je gledao na TV neku emisiju bas o tome

• Narica123
    13. Veljača 2018. 22:11

Stillkissen? Iskustva? Cini mi se da bi meni dobro dosao. Posto ionako muku mucimo oko dojenja sa sesiricima, tesko mi je da ga drzim samo u ruci. Koristim obicni deblji jastuk kao prvu pomoc. Nisam nikad probala pa ne znam koji bi mi jastuk za dojenje odgovarao, da li imate neka iskustva ili preporuke? Ovako nam dobro ide, ali ne znam kako cu ovu jastucinu da nosam sa sobom gdje god krenemo  Sa sesiricima je muka takva da beba uhvati dojku i vuce mlijeko, ali se brzo umori i brzo opet zeli jesti, ne sastavi niti sat vremena pa nije to jos efikasno, a kada je bas gladan onda ne zeli nikako bez sesirica :/ No, necemo odustati. Probam povremeno, babica kaze da sacekamo jos sedmicu barem. Optimisticna je jer ovaj moj hvata sve sto mu das, ruku, nos, dojku, sesiric, bocu. Jedino eto sto ne zna kako to da uradi... Ja i nisam optimisticna jer je navikao na onako kako mu je najlakse, sesiric i boca su slicni, a oko dojke se valja namuciti  

larimara
    13. Veljača 2018. 22:20

Znamo da nije mislila na "mirovinu zla",ali se nekako dobro poklopilo. Evo iskreno receno meni se cini da je ova Njemacka raj za ljude koji nemaju namjeru raditi. Kindergeld 2000 Eur? Ima ona tabela : do dvoje djece 194 po djetetu,,3.dijete 200, 4.dijete i vise 225 Eur. Kako god okrenes nije 2000,ali tko zna mozda dobiju neki drugi dodatak.
    Imam sogoricu (Nijemica 100%) koja se u zivotu nije naradila. Sa svojih 39 godina i 4 djece zivi od socijale + sto joj roditelji stalno pomazu. Samohrana majka i naravno razliciti ocevi koji ne placaju (cak i u Njemackoj postoje nacini da se izbjegne alimentacija)... Da se ta penzija tako lako dobije mislim da bi ona sigurno rodila i to 5. dijete. 
    Dok sam radila nocne i ubijala se od posla,ne mogu rec da sa simpatijom gledam na takve.

Marijana12345
    14. Veljača 2018. 09:37

Lagi.

larimara

Znamo da nije mislila na "mirovinu zla",ali se nekako dobro poklopilo. Evo iskreno receno meni se cini da je ova Njemacka raj za ljude koji nemaju namjeru raditi. Kindergeld 2000 Eur? Ima ona tabela : do dvoje djece 194 po djetetu,,3.dijete 200, 4.dijete i vise 225 Eur. Kako god okrenes nije 2000,ali tko zna mozda dobiju neki drugi dodatak.
    Imam sogoricu (Nijemica 100%) koja se u zivotu nije naradila. Sa svojih 39 godina i 4 djece zivi od socijale + sto joj roditelji stalno pomazu. Samohrana majka i naravno razliciti ocevi koji ne placaju (cak i u Njemackoj postoje nacini da se izbjegne alimentacija)… Da se ta penzija tako lako dobije mislim da bi ona sigurno rodila i to 5. dijete.
    Dok sam radila nocne i ubijala se od posla,ne mogu rec da sa simpatijom gledam na takve

Larimara slazem se potpuno s tobom... ali zbog ovakvih stvari sto prakticki ispada da je DE raj na zemlji mozes na cesti vidjeti svih drugih vise nego njemaca. Jedan moj poznanik je jednom rekao: trebao bi se roditi novi Hitler 😨😨😨 kazem, spomenula sam to jucer mm i nije bio iznenadjen, rekao je da je bas gledao emisiju o tome i da je izmedju ostalog i to razlog zasto se dolazi simo kao u obecanu zemlju.
    Narice ja sam u onom ragbi polozaju dojila sa stillkissenom ali sam izvadila dio punjenja posto mi je bio predebel. Ima na netu kupiti bas neki koji se metne oko sebe. Meni je bilo lakse obuci bebi majicu s kapuljacom i stavit mu onda nju na glavu da se ne zulja na moju ruku a i da meni bude lakse. Ti svi jastuci su mi bili nekako vise smetnja nego pomoc. Ako imas prostora, ja bih radje uzela stolac za dojenje, ja sjedila na njemu u stillraum u shoppung centru tu u Stuttgartu i bila sam totalno odusevljena koji super nagib ima, s lakocom sam nadojila malog sjedecki a to mi nije neki omiljeni polozaj zbog ledja i njegovog meskoljenja. A ovaj naslon je malo spusten pa dijete onak mrvicu lezi na tebi dok ga drzis u narucju. Ma super nesta!

• ivaanaaa
    14. Veljača 2018. 10:29
    Mene ovo zanima...
    Mene ovo zanima...

To bi ja htjela.. kod nas u hr veliki izbor a ja zaboravila kupit... a to nije taj stillkisen, on je za dojenje vise i spavanje... prvo dijete sam nosila u ovome i nesto malo dojila i super mi je to...ja sam sa time prezadovoljna... neznam da li se u njemackoj u bolnicama isto prakticiraju ti jastuci ili ne...

larimara
    14. Veljača 2018. 15:38

Ivaanaa i druge cure koje mozda ne znaju....
    Ima ona internetska stranica ETSY. Nisu specijalno za bebe,ali ima dosta stvari za bebe. ETSY prodaje svari koje su ljudi rucno napravili,dizajnirali itd. Od nakita odjece,raznih dekoracija. Ima svega.
    Evo ja sam si dala strikati pulover po mjeri od merino vune. Ne znam nikog tko to zna radit. I dok sam trazila,pogledala sam i stvari za bebe.
    Ima prekrasnih,strikanih,heklanih dekica,igracaka i cak sam vidjela ovako nesto slicno sto trazis.
    Mana je sto je malo nepregledna stranica pa moras nekad dulje pretrazivat.
    moze se i naruciti pa onda ti izrade nesto specijalno samo za tebe u boji kojoj hoces i materijalu...

Marijana, sta ces takva nam je sudbina ovdje u DE...svejedno se ne bih nikad mijenjala s tim ljudima koji zive na racun drugih.Kad samo vidim onu moju sogoricu...dosta mi svega. Ne radi,socijala i roditelji je uzdrzavaju. Cak i vrtic dobije placen,a mama joj ide po malu jer od silnog "posla" madam ne stigne. U HR takva ne bi nikad dobila mjesto u vrticu,a kamoli jos placeno!

• ivaanaaa
    14. Veljača 2018. 16:07

Larimara hvala na savjetu..inace sama heklam pa u principu sto mi se svida napravim pogotovo za bebu.. mene bi zanimalo ako bi znala kako se kaze za takav jastuk.. probala sam razlicite kissen upisivat al nije mi izbacilo nista...

larimara
    14. Veljača 2018. 17:15

Ivaanaa, 
    Evo ovako nesto slicno se zove "Ausfahrsack"

Ausfahrsack
    Ausfahrsack
  • Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.