Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    03. Veljača 2018. 14:46

ivaanaaa

Ja prvo dijete nisam dojila, nadam se uspjehu ovaj put.. al u slucaju da nejde necu se ubijati i sekirat ko prvi put..jos kad se sjetim famoznih RODA dobim alergiju… samo opusteno… iako je mozgu tesko prihvatit nismo nemajke ako nedojimo…nedo Bog veceg zla….

Imas pravo... i mene su izludile bahatoscu kad sam ih jednom zvala. No bitno je sve pokusati ako se zeli. 

Marijana12345
    03. Veljača 2018. 14:53

Narice, makar mom bebacu ovdje u DE babica nicime nije tretirala pupak osim onih nekih alkoholnih maramica, u HR je babica sestri preporucila 3% hidrogen umjesto Octanisepta i prasak Tyrosur (prasila je 3x dnevno). 3% hidrogen se za razliku od Octanisepta, kad se nakapa u pupak, malo zapjeni i necistocu i prethodno stavljen prasak digne na povrsinu pa se tako lakse ocisti.

• ivaanaaa
    03. Veljača 2018. 15:35

Marijana

ivaanaaa

Ja prvo dijete nisam dojila, nadam se uspjehu ovaj put.. al u slucaju da nejde necu se ubijati i sekirat ko prvi put..jos kad se sjetim famoznih RODA dobim alergiju… samo opusteno… iako je mozgu tesko prihvatit nismo nemajke ako nedojimo…nedo Bog veceg zla….

Imas pravo… i mene su izludile bahatoscu kad sam ih jednom zvala. No bitno je sve pokusati ako se zeli.

Pa bas to..znaci pokusas sve moguce jel stvarno zelis, i onda naletis na hrpu " majki" koje umjesto da pomognu ( navodno zato sluze) naletis na losu energiju, bahatost, nerazumjevanje, mogu cak rec i bezobrazluk... a da ne pricam da je to vec pocelo u bolnici ( vinogradska RH) gdje se bas providila neka anketa pa su one bile prisutne i maltretirale sa pitanjima odmah nakon poroda.. ja sam stvarno zagovornik dojenja i uvjek bi to uzela kao opciju broj jedan , ali kaj je pretjerano je pretjerano...

• Narica123
    04. Veljača 2018. 02:59

ivaanaaa

Slazem se svakako. Meni samo zao jer imam mlijeka izgleda dovoljno, bar dosad, pa eto da se malo ne potrudim. Ali recimo ja sam nedojeno dijete, moj suprug takodjer, pa eto, nista nam jos uvijek ne fali. Potrudit se hocu, ali bjezim od osjecaja da sam nemajka, koji mi se vjeruj provlacio kroz glavu bez obzira sto znam savjetovati druge. Desilo se jednom da ga nisam mogla podojiti i muz je dao dohranu, i taj jedanput sam eto preplakala, a on se slatko naspavao 3 i po sata. Ali rekla bih i da hormoni rade svoje :)

• Narica123
    04. Veljača 2018. 03:03

Hvala puno Marijana, recimo tu info za ponudu i potraznju sam dobila od babice i bila uvjerena da je tako :/ Trenutno povecavam tekucinu, nosam svugdje vodu sa sobom, pila sam caj neki za dojilje i vec je bolje. Piskavicu od ponedjeljka, nisam stigla u ducan. I meni dosta spavanje pomogne. Kojeg nema kada grcevi dodju :D Mi smo isto probali Lefax, isti je sastojak kao kod Sab Simplexa, i nisam primjetila nista, niti bolje niti gore. Dosta odmazu i one D-Fluorette sto smo dobili u bolnici jer imaju secer u sebi. 

Marijana12345
    04. Veljača 2018. 13:50

Narice Piskavicu u ljekarni, a caj za dojenje uzmi u DM Babylove, najjeftiniji a isti sastav ko Hippov ili neki drugi skuplji

larimara
    04. Veljača 2018. 17:00

Marijana
    Hvala na savjetu,nabavit cu te kapsule. Nisam stigla da ti zahvalim jer nisam bila online. Cekas taj vikend k`o ozebo sunca da smo konacno svi na broju,a onda proleti zacas. 
    Kao sto sam ranije napisala,starijeg sam dojila 13 mjeseci. Nikad problema,mlijeka koliko hoces,nikakvo ispumpavanje i sl.
    Ovo sto se sad dogada mi je misterij. Dugo sam proucavala kako i zasto mlijeko moze samo tako nestajati jer nisam nista drugacije radila nego kod starijeg.
    Taj osijecaj krivnje i jos ona moja babica koja me nepovjerljivo gledala u stilu, "nisi ga cesto stavljala na prsa" uh!
    Negdje sam nasla neki medicinski clanak da taj manjak mlijeka moze nastati usred retencije posteljice kod  sto je kod mene bilo(isla sam na operaciju odmah nakon poroda). Hormoni su mi pod "stare dane" podivljali, nakon 7 tjedana od poroda evo i menstruacija stigla kao da nista nije bilo.

Marijana12345
    04. Veljača 2018. 17:11

larimara

Marijana
    Hvala na savjetu,nabavit cu te kapsule. Nisam stigla da ti zahvalim jer nisam bila online. Cekas taj vikend k`o ozebo sunca da smo konacno svi na broju,a onda proleti zacas.
    Kao sto sam ranije napisala,starijeg sam dojila 13 mjeseci. Nikad problema,mlijeka koliko hoces,nikakvo ispumpavanje i sl.
    Ovo sto se sad dogada mi je misterij. Dugo sam proucavala kako i zasto mlijeko moze samo tako nestajati jer nisam nista drugacije radila nego kod starijeg.
    Taj osijecaj krivnje i jos ona moja babica koja me nepovjerljivo gledala u stilu, "nisi ga cesto stavljala na prsa" uh!
    Negdje sam nasla neki medicinski clanak da taj manjak mlijeka moze nastati usred retencije posteljice kod sto je kod mene bilo(isla sam na operaciju odmah nakon poroda). Hormoni su mi pod "stare dane" podivljali, nakon 7 tjedana od poroda evo i menstruacija stigla kao da nista nije bilo.

Moguce... a mozda i od stresa ako si se stresirala sto ne ide sve glatko kao kod prvog djeteta. Uzmi tu piskavicu, ali bas od Dr.Pandalis jer eto provjereno znam da je super, nemas sta izgubiti... i odmah kreni s max dozom 3x3

Ninche9
    05. Veljača 2018. 16:01

Bokic zene mame trudnice 
    Nije me bilo par mjeseci a izgleda mi kao da su prosle godine. Nove cure dobro dosle nam! 
    Moj veseljko je jucer napunio 8mjeseci. Iza nas je 8mjeseci uspjesnog dojenja, oko 4-5mjeseci uzasno loseg spavanja a sada se borimo s kasicama. Ah, svako vrijeme nosi nesto svoje!
    Malo sam vas procitala ali nije mi moguce sve nadoknadit.
    Skocki! Drago mi je sto si se sjetila nas "starih". Mamicu, Pandicu i mene je forun zblizio pa svaki dan tipkamo i pratimo nasu djecicu kako rastu i razvijaju se. Prisjetit cu cure da malo svrate.
    Narice cestitke na bebici. Opusti se i slusaj svoju bebu. Moj nikad nije podrigivao tako da NO STRESS.
    Prica oko dojenja je slicna tvojoj. On pospan i uvucena mu brada a ja umjesto cika imala prepune bombe. Sreca su mi dali sesiric i izdajalicu u bolnici i kad smo se uhodali sa sesiricem uspjela sam se ih rijesit kao sto kaze Marijana. Izdajalicu sam izbacila cim je on dobro poceo vuci sa sesiricem. Cuj i njima treba da se snadu. 9 mjeseci su bili stisnuti u naminij pupi i jedina briga im je bila da rastu a sad se ocekuje od njih da sisaju kao veliki, a nit pravo vide, nit imaju pojma sta se dogada 
    Uzivaj u prvim danina s bebom jer oni su tako lijepi, prepuni osjecaja, pitanja, neznanja i spokoja u isto vrijeme. 
    Marijana kako je tvoj maleni? Sta radi?
    Larimara ako zelis navuci vise mlijeka izdajaj cesce, DM Stilltee i caj/kapsule od piskavice. Ali mogu ti reci da nije nikakav smak svijeta ako dajes AD. Tvoje dijete te obozava. Ja sam ponekad nezadovoljna jer odbija bocicu, cak sam razmisljala i o prestanku dojenja jer mi je sve skupa pretesko palo. Ali to su samo male krize koje svaka mama ima. Tako da budi sigurna sta god da radis i odlucis ti si svom djetetu NAJNAJNAJ na svom svijetu i neuspjeh u dojenju je nista prema uspjehu sto ti bebac lijepo raste i napreduje.

baarbaraa29
    05. Veljača 2018. 16:18

Ja sam jedna od novih vise vas pratim i citam i upijam novitete, sto vezane za bebe sto za ovaj sustav, i sad procitah tvoj post Ninche9 i vec si me ohrabrila, a jos nismo ni na pola puta, a kamoli da imam nekih navedenih problema! 

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani