Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Narica123
    04. Veljača 2018. 03:03

Hvala puno Marijana, recimo tu info za ponudu i potraznju sam dobila od babice i bila uvjerena da je tako :/ Trenutno povecavam tekucinu, nosam svugdje vodu sa sobom, pila sam caj neki za dojilje i vec je bolje. Piskavicu od ponedjeljka, nisam stigla u ducan. I meni dosta spavanje pomogne. Kojeg nema kada grcevi dodju :D Mi smo isto probali Lefax, isti je sastojak kao kod Sab Simplexa, i nisam primjetila nista, niti bolje niti gore. Dosta odmazu i one D-Fluorette sto smo dobili u bolnici jer imaju secer u sebi. 

Marijana12345
    04. Veljača 2018. 13:50

Narice Piskavicu u ljekarni, a caj za dojenje uzmi u DM Babylove, najjeftiniji a isti sastav ko Hippov ili neki drugi skuplji

larimara
    04. Veljača 2018. 17:00

Marijana
    Hvala na savjetu,nabavit cu te kapsule. Nisam stigla da ti zahvalim jer nisam bila online. Cekas taj vikend k`o ozebo sunca da smo konacno svi na broju,a onda proleti zacas. 
    Kao sto sam ranije napisala,starijeg sam dojila 13 mjeseci. Nikad problema,mlijeka koliko hoces,nikakvo ispumpavanje i sl.
    Ovo sto se sad dogada mi je misterij. Dugo sam proucavala kako i zasto mlijeko moze samo tako nestajati jer nisam nista drugacije radila nego kod starijeg.
    Taj osijecaj krivnje i jos ona moja babica koja me nepovjerljivo gledala u stilu, "nisi ga cesto stavljala na prsa" uh!
    Negdje sam nasla neki medicinski clanak da taj manjak mlijeka moze nastati usred retencije posteljice kod  sto je kod mene bilo(isla sam na operaciju odmah nakon poroda). Hormoni su mi pod "stare dane" podivljali, nakon 7 tjedana od poroda evo i menstruacija stigla kao da nista nije bilo.

Marijana12345
    04. Veljača 2018. 17:11

larimara

Marijana
    Hvala na savjetu,nabavit cu te kapsule. Nisam stigla da ti zahvalim jer nisam bila online. Cekas taj vikend k`o ozebo sunca da smo konacno svi na broju,a onda proleti zacas.
    Kao sto sam ranije napisala,starijeg sam dojila 13 mjeseci. Nikad problema,mlijeka koliko hoces,nikakvo ispumpavanje i sl.
    Ovo sto se sad dogada mi je misterij. Dugo sam proucavala kako i zasto mlijeko moze samo tako nestajati jer nisam nista drugacije radila nego kod starijeg.
    Taj osijecaj krivnje i jos ona moja babica koja me nepovjerljivo gledala u stilu, "nisi ga cesto stavljala na prsa" uh!
    Negdje sam nasla neki medicinski clanak da taj manjak mlijeka moze nastati usred retencije posteljice kod sto je kod mene bilo(isla sam na operaciju odmah nakon poroda). Hormoni su mi pod "stare dane" podivljali, nakon 7 tjedana od poroda evo i menstruacija stigla kao da nista nije bilo.

Moguce... a mozda i od stresa ako si se stresirala sto ne ide sve glatko kao kod prvog djeteta. Uzmi tu piskavicu, ali bas od Dr.Pandalis jer eto provjereno znam da je super, nemas sta izgubiti... i odmah kreni s max dozom 3x3

Ninche9
    05. Veljača 2018. 16:01

Bokic zene mame trudnice 
    Nije me bilo par mjeseci a izgleda mi kao da su prosle godine. Nove cure dobro dosle nam! 
    Moj veseljko je jucer napunio 8mjeseci. Iza nas je 8mjeseci uspjesnog dojenja, oko 4-5mjeseci uzasno loseg spavanja a sada se borimo s kasicama. Ah, svako vrijeme nosi nesto svoje!
    Malo sam vas procitala ali nije mi moguce sve nadoknadit.
    Skocki! Drago mi je sto si se sjetila nas "starih". Mamicu, Pandicu i mene je forun zblizio pa svaki dan tipkamo i pratimo nasu djecicu kako rastu i razvijaju se. Prisjetit cu cure da malo svrate.
    Narice cestitke na bebici. Opusti se i slusaj svoju bebu. Moj nikad nije podrigivao tako da NO STRESS.
    Prica oko dojenja je slicna tvojoj. On pospan i uvucena mu brada a ja umjesto cika imala prepune bombe. Sreca su mi dali sesiric i izdajalicu u bolnici i kad smo se uhodali sa sesiricem uspjela sam se ih rijesit kao sto kaze Marijana. Izdajalicu sam izbacila cim je on dobro poceo vuci sa sesiricem. Cuj i njima treba da se snadu. 9 mjeseci su bili stisnuti u naminij pupi i jedina briga im je bila da rastu a sad se ocekuje od njih da sisaju kao veliki, a nit pravo vide, nit imaju pojma sta se dogada 
    Uzivaj u prvim danina s bebom jer oni su tako lijepi, prepuni osjecaja, pitanja, neznanja i spokoja u isto vrijeme. 
    Marijana kako je tvoj maleni? Sta radi?
    Larimara ako zelis navuci vise mlijeka izdajaj cesce, DM Stilltee i caj/kapsule od piskavice. Ali mogu ti reci da nije nikakav smak svijeta ako dajes AD. Tvoje dijete te obozava. Ja sam ponekad nezadovoljna jer odbija bocicu, cak sam razmisljala i o prestanku dojenja jer mi je sve skupa pretesko palo. Ali to su samo male krize koje svaka mama ima. Tako da budi sigurna sta god da radis i odlucis ti si svom djetetu NAJNAJNAJ na svom svijetu i neuspjeh u dojenju je nista prema uspjehu sto ti bebac lijepo raste i napreduje.

baarbaraa29
    05. Veljača 2018. 16:18

Ja sam jedna od novih vise vas pratim i citam i upijam novitete, sto vezane za bebe sto za ovaj sustav, i sad procitah tvoj post Ninche9 i vec si me ohrabrila, a jos nismo ni na pola puta, a kamoli da imam nekih navedenih problema! 

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

larimara
    06. Veljača 2018. 00:12

Ninche9
    Dobro nam dosla nazad! Vidim da si bila dosta zaposlena! Svakog muci nesto,tebe vidim i nespavanje. Moze se rec da ipak imam malo srece da mi beban dobro spava kad vec imamo ovakav peh s dojenjem. Narucila sam piskavicu pa da vidimo.
    Ne znam koliko se to moze spasit,cini mi se da je mlijeka jos manje:(((
    Beban mi je dobio neko crvenilo po licu, a ta mjesta su prekrivena sitnim ljuskicama. Nikako ne prolazi,mazala sam onom Linola masti pa nista. kod pedijatra smo u cetvrtak. Citala sam da to moze bit alergija na hranu.
    ima li netko slicnog iskustva sto bi moglo biti????

Marijana12345
    06. Veljača 2018. 01:07

larimara

Ninche9
    Dobro nam dosla nazad! Vidim da si bila dosta zaposlena! Svakog muci nesto,tebe vidim i nespavanje. Moze se rec da ipak imam malo srece da mi beban dobro spava kad vec imamo ovakav peh s dojenjem. Narucila sam piskavicu pa da vidimo.
    Ne znam koliko se to moze spasit,cini mi se da je mlijeka jos manje:(((
    Beban mi je dobio neko crvenilo po licu, a ta mjesta su prekrivena sitnim ljuskicama. Nikako ne prolazi,mazala sam onom Linola masti pa nista. kod pedijatra smo u cetvrtak. Citala sam da to moze bit alergija na hranu.
    ima li netko slicnog iskustva sto bi moglo biti????

Larimara i moj je maleni imao istu stvar i proslo je od Melema (sastavom je melem od lanolila, pcelinjeg voska, ricinusovog ulja i vazelina). Prvo sam mislila da je to od hladnoce jer sam ga 2-3x zaboravila namazati kremom pri izlasku u setnju a bile su tada temperature ispod nule. Onda sam skuzila da nije to nego ili obican prasak/omeksivac (otada i nase plahte i sve majice za po doma s kojima on ima direktni kontakt perem njegovim deterdjentom) ili kad spava pa bljucne a ja ne vidim  da je bljucnuo pa spava s licekom naslonjenim na tu bljuvotinu (jbg 😥), ono od mlijeka, ipak je to dijelom kiselina jer se vratilo iz zeluca pa nagrize... ali pitaj ti ipak pedijatra...

Marijana12345
    06. Veljača 2018. 01:14

Ninche nama je fala bogu prestao refluks, mucili smo se s time od 5-13tj zivota... uzas! Maleni raste i deblja se buco mali, jedno jutro se 5x okrenuo s ledja na trbuh i otada nista... intenzivno jede ruke pa mislim da ce brzo dobiti zube, jucer sam mu ja malo ceskala desni s onim naprstkom pa sam malo skuzila krv koliko se beba mala izgrebao... smrc... znaci vise ne povraca ali opet veselje, sad pak ima regresiju spavanja, covjece budi se po noci svakih sat i pol za papati, pa nekad iz cistog mira pocne plakati nezaustavljivo... mis mali... stalno nesto... fali mi sna, nisam odmorna, iscrpljena, ali gle cuda: kile na vagi stoje, pas matr ne idu dole da ga ubijes 🤤🤤🤤

• Narica123
    06. Veljača 2018. 19:50

Hvala vam mnogo drage moje, kad bi samo one Rode ovako tjesile  Probala sam dva dana bez sesirica, stalno se budio, a negdje je treca sedmica i bio je nervozan pa babica kaze ili skok u razvoju ili ne zna vuci bez sesirica pa je bio gladan. Predlozila je jos par dana sa sesiricima dok i on malo ne dobije na tezini pa cemo opet krenuti u tu bitku. Kod mene ima svega, ljepote, njeznosti, srece, brige, spokoja najmanje. Uvijek nadjem neku novu brigu, a hvala Bogu bebica je super :D

Da li je normalno da stenju i napinju se kao da ce da kake, a u krevetu su. Da li su to ti grcevi posto moj bebac ne place i ne vristi ali mislim da mu se tako manifestuju, pomalo place. Prestane kad ga stavim na svoja prsa. I da li je normalno da u snu proizvode neke zvukove, reze, stenju, isto se pomalo natezu, otvore oci, zatvore. Nekad kad spavam nakon sto sam ga podojila, tacno se prepadnem kad cujem :D Pa ne znam bi li ga uzela ili ne bi ili sta bi.... Eh to prvo dijete. 

Ali bez obzira na sve, pitam se sta sam to ja dosad cekala s djecom i definitivno znam da ih zelim jos! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.