Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    06. Veljača 2018. 21:05

Narice sve je to normalno... pase km toplina nasih tijela pa se pretanu grciti. Ja sam negdje s 2mj pocela bebu stavljati u onaj polozaj za kakanje da mu olaksam... kad skuzim da tiska i stenje stavim ga u taj polozaj i kakica izleti za cas! A nekad izleti i malo na usta ako bas kaka nakon jela, jer je pritisak nogicama na trbuscic

• Ti92
    06. Veljača 2018. 21:13

Marijana

Znam o cem pricas… nadam se da neces roditi ranije. Evo da nisam tada u HR vjeruj da bih ti ja dosla par puta jer ipak neka friska rodilja zna neke stvari mozda malo bolje od mama i svekrvi koje su to davno prosle. Za slucaj da ranije rodis, i da nemas babicu, ono sto je vazno jest da forsas sestre u bolnici da ti uspostave dojenje, stalno ih zovi to im je posao (kod mene u bolnici je tih dana i samo tu noc bilo 12 poroda i bile su rastrgane ali boli te briga moraju doci kad stisnes gumb, ja nisam htjela dosadjivati a ni one se nisu bas gurale), ja sam umalo dobila mastitis… bitno ti je znati da mozes u ljekarni iznajmiti el.izdajalicu za slucaj da ce ti trebati i vagu da mozes izvagati bebu prije i poslije podoja kako vi se uvjerila da aktivno sisa.

Hvala ti sto si se ponudila i na savjetima. Nadam se da će sve proci dobro i da cu moci dojiti. Srecom postoji ovaj forum pa cu moci pitati ako mi nesto nije jasno.
    Narica123 Čestitam😊
    Cure ja kad čitam ovo šta pišete, imam osjećaj da se neću moći snaći. Ali valjda to dodje i sa majčinskim istinktom. Ako vam se da, napisite vaša iskustva sa poroda. Ja jos uvijek učim njemački, pa hocu da muž ide sa mnom na porod i zbog toga. Bojim se da nešto necu razumjeti kad mi budu babice pričale ili šta znam.

Ninche9
    07. Veljača 2018. 10:53

Barbara29 bas mi je drago. Uzivaj u trudnoci 
    Larimara sta se ticw tih ljuskica stvarno ne znam, ne bih rekla da je reakcija na hranu. Probaj mazati Lanolinom kao sto ti Marijana savjetuje. Ne bi vjerovale koliko je taj lanolin zakon.. dala sam prijatelju da namaze skroz ispucane osjetljive usne naravno presutila da je to u prvom redu za bradavice  i iduci dan javlja joj sto si mi to dala, sve mi je proslo preko noci  reko bas super hehe
    Marijana super za okretanje a malo manje super za regresiju spavanja. Ja sve shvacam kao faze pa pokusavam gledati pozitivno al nekad mi bas bude tesko. Sta se tice umora i iscrpljenosti jako dobro poznajem te osjecaje. Ali vjeruj uskoro ce ti biti lakse. Kad smo mi Iliju s nekih 5 mjeseci preselili na puzle na pod preporodila sam se. Poceo se sam igrati i to mi je bas olaksalo svakodnevicu. Bar preko dana. Nocu se budio sto miljona puta pa ne znam sta je gore..da se bude cesto ili da se probude u 3 u noci i zuje. Jos kad se krenu okretati tad su puno slobodniji i bit ce ti jos lakse.
    Narice sve te cudne stvari koje bebe rade (podriguju, prde, tiskaju, negoduju u kreveticu) su sasvim normalne za njih. Nista se ne brini. Ja sam bila uplasena kad bi moj picek zaspao kraj nene i onda za par min otvorio oci gledao lijevo desno pa zatvorio pa otvorio reko tu nest ne stima.. ali to je na kraju proslo dok sam trepnula okom i vec je doslo nesto drugo sto me mucilo.

larimara
    07. Veljača 2018. 12:13

Marijana i Ninche,
    Hvala vam. Evo mazem lanolinom...malo je bolje,ali se te ljuskice nakon nekog vremena opet pojave (i ranije smo imali taj problem) Javim vam sta je rekao pedijatar,u cetvrtak idemo k njemu.
    Lanolin sadrzi i ona mast za ragade na prsima,pa eto kucna zaliha je zasad dovoljna...

• Malaaac
    07. Veljača 2018. 17:44

Pozz ekipa..nova sam ovdje..mene zanima ako tko zna..kad bi mogla ocekivati prvi elterngeld..rodila sam pocetkom 12 mj..do 29.1 sam bila na muttershutzu..predala sam sve pa me zanima ako tko zna..

larimara
    07. Veljača 2018. 19:12

Mutterschaftsgeld se dobiva 6 tjedana prije i 8 nakon poroda. Tek nakon sto si dobila taj Mutterschaftsgeld imas pravo na Elterngeld, ne ranije.  Zahtjev im mora stici najkasnije do navrsenog 3. bebinog mjeseca. Obrada traje cesto po nekoliko tjedana zbog guzve,ali dobijes sve zaostatke.

• Slavica20
    08. Veljača 2018. 14:26

Pozdrav mame nova sam zanima me jedna iformacija za vas koje ste u Njemckoj i nravno pretpostavljam da znate bolje reci te mi cula sam da ako ima 5 djece u Njemackoj imas pravo neku naknadu kao mirovinu zla li koja sta je to koliko dugo se ima i koliko iznosi hvala vam unaprijed punoooo 😘😘😘😘😘

larimara
    09. Veljača 2018. 14:51

Slavica Franjic

Pozdrav mame nova sam zanima me jedna iformacija za vas koje ste u Njemckoj i nravno pretpostavljam da znate bolje reci te mi cula sam da ako ima 5 djece u Njemackoj imas pravo neku naknadu kao mirovinu zla li koja sta je to koliko dugo se ima i koliko iznosi hvala vam unaprijed punoooo 😘😘😘😘😘

Imam dvije poznanice (Nijemice). Obadvije su oko 60 godina i imaju svaka po 4djece. Rade 2 posla da bi si zaradile mirovine.
    Pitat cu ih planiraju li odlazak u neku stranu zemlju gdje ce sve dobit na poklon,a ne de se ovako muce jadne.

• ivaanaaa
    09. Veljača 2018. 17:51

Hm trebale rodit jos jedno pa bi imale pravo na " mirovinu zla".. .. ja to nikad cula... izgleda da je ova njemacka stvarno zemlja meda i mlijeka.. netrebas radit nista svi te maze paze i jos ti daju pare hahaha... ja sam ocito u nekoj drugoj zemlji...

larimara
    09. Veljača 2018. 18:29

ivaanaaa

Hm trebale rodit jos jedno pa bi imale pravo na " mirovinu zla".. .. ja to nikad cula… izgleda da je ova njemacka stvarno zemlja meda i mlijeka.. netrebas radit nista svi te maze paze i jos ti daju pare hahaha… ja sam ocito u nekoj drugoj zemlji…

tako ti je to Ivaanaa...nisi se dobro informirala. hahahaha. Ovako cemo;izroditi puuuno djece u HR i samo doci do Njemacke bez dana radnog staza i uplacenih doprinosa. U tom raju u Njemackoj Zemlji ce nam dati mirovinu. A vi ostali s jednim ,dvoje ili ne daj Boze ni jednim djetetom nemojte ni slucajno biti zavidni i ljutiti se kad budete ujutro u 5: 30 ustajale i jurile na posao! Ko vam je kriv!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.