To cu sigurno za novu godinu radit! :)
Ni meni,one njihove salame su mi nekak tak umjetne i jos puno stvari mi ne pase hah..
Ma ak ide u kreme onda je katastrofa..da vidila sam onak male vrecice ko od praska za pecivo pa cu to sljedeci put stavit u vrhnje za slag pa cemo vidjeti..Danas sam i ja osjetila svoju bebicu,onak kao da mi crijeva rade leptirici u trbuhu i tako sam presretnaaaa!!
Ja sam se evo napokon maknula iz kuhinje pa malo odmaram ..
Hehe, svakako pokušaj napravit meni su bas fine :D za bozic ih opet pravim..
Joj, neki dan sam nasla na klokanici video sto je neki tata snimao bebu vec skoro pred porod kako gura stomak i pokazala muzu a kaze on jooooj pa kako ces ti to hahaha Nakon koliko je to ok da se moze drugo dijete? Ja znam neke brace i sestre koji su jedva godinu dana razlika pa mi se to čini nekako pre brzo..Kako si ti danas? I gdje nam je mamica nestala?! :)
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Cao, moze nekoliko pitanja. Evo ja sam se doselila u Njemacku prije 5 mj planirala sam ovdje studirat i tako ali onda se desila moja bebica. Jako mi je tesko i sada idem u Hrv na prvi pregled iako bi volila trudnocu vodit u Njemackoj problem je sta neznam dovoljno jezika i strah me je nepoznatog. Kako da pazim na svoje dijete ako ne razumijem doktora, to mi je najveci problem. Do sada smo bili u okolici Hannovera al od drugog mjeseca zbog boljeg posla idemo u Stuttgart i drago mi je jer tamo ima vise nasih ljudi i posla. A i skola jezika. Znam da se sad duplo moram potrudit da naucim jezik zbog nas. Kako to sve ide sa zdravstvenim kolko ono uopce pokriva te troskove u bolnicama? Ima li netko kakav savjet ili iskustvo koje bi mi moglo pomoc? Hvala😊
Pozdrav i na ovoj temi..
Svakako idi na tecaj dok jos mozes :)
A kako studiras tu ako ne znaš jezik?
Ako CES se doseliti u Stuttgart ovdje ti je puno lakše jer imas sve nase doktore, ginekologa, zubara, sestre u bolnici neke znaju hrvatski ..
Koliko si sad trudna? I ako smijem pitati zašto ides na pregled u HR? Ako ti muz radi imas pravo osigurati se preko njega besplatno i mozes slobodno kod dr :) a i tu su doktori daleko bolji.
A to sto ti zdravstveno pokriva to ti sve ovisi u kojem si. Jel' znas u kojem ti je zdravstvenom muz? Ili ako niste vjenčani onda se ne mozes osigurati preko njega tj nikako barem ne u Stuttgartu.
Eto vidiš, ja opet sa tom EU karticom nisam mogla ovdje kod dr, rekli su mi da to pokriva samo hitne slučajeve a ne nesto tipa trudnoce ili da ciljano dodes ovdje na neki pregled.. ehhh tko će ih znati vise..Ali sto se tiče jezika to def ne smije biti strah. Pa ja evo ne znam beknut. Znam tu i tamo koju rijec. Ima ovdje puno takvih ljudi i svagdje se mozes nekako sporazumit. Engleski, ruke, noge, mahanje hahah 2410, meni je opet bas zelja da imam vise djecice dvoje ili troje i da nije velika razlika :) ali mislim da to skoro svaka trudnica kaze kad iskusi te bolove poroda da neće nikad vise haha
Tko to pita za mene? Nije valjda da vam falim hehe..danas sam slobodna pa smo cijeli dan proveli u odmaranju :)
Meni se bebica javila dok sam radila i eto sad malo kao da me skaklja u trbuhu,ono kao kad se najezis neznam ne mogu opisat taj osjecaj
A dobro nam dosla Ana.. to sve valjda ovisi u kojem si gradu i koje zdravstveno imas..ja moram jedino slikicu uzv placat i to samo 50centi po slikici..znam nesto malo njemackog al se sporazumim,a sigurno da ti gin il sestrica znaju engleski pa se mozes nekako sporazumit..
Mi tu pitamo za nju a ona uziva cijeli dan :D neka, tako i treba .. mene je muz cak postedio danas i skuhao veceru i jos kaze pospremat ce sude .. nisam htjela nista rec da se ne predomisli haha
A sutra se napokon bacam na te bozicne kolace, vec kasnim, trebali su već bit u limenoj kutiji na stolu hehe
E valjda nakon 2mjeseca napokon 1 dan slobodan pa morala sam to iskoristiti maksimalno
A mi smo isli do jedne susjede na rucak (pitu je pravila)..tako da sam i ja danas bila postedena kuhanja i pranja suda..eh da je tako cesce haha...
Ja budem u cetvrtak radila cokoladni kolac,radila ga jucer za probu i krema mi je bas fina pa cu njega ovaj tjedan za bozic,a kokoline definitivno za novu..i budem jos neka 2 za novu..ajde stignes imas citav tjedan za kolace :)
Sortiraj odgovore
Najstariji