Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Emmy
    10. Rujan 2017. 21:24

Jel ima netko u blizini Bietigheim-Bissingen dal slucajno znate neki stan il sobicu koja se izdaje...hitno mi je...nas 6 u dvosobnom stanu i sad kako kupujem stvari za bebu nemam uopce mjesta gdje sa stvarima...a vec dugo trazim.Pa eto bilo kakva pomoc dobro dosla

• MM2245
    10. Rujan 2017. 21:26

Ninche9

Muz moze uzeti elternzeit(porodiljni) kako se dogovori sa sefom i dobit ce placeno kao i svaka mama koja radi a na porodiljnom je (65-67% place za to vrijeme dok je doma) raspitajte se u Rathausu u vasem gradu, sigurno ima savjetnik.

A jel to znaci da onda ja ne primam onih 300 eura ili da?

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

Marijana12345
    10. Rujan 2017. 21:56

MM2245

Ninche9

Muz moze uzeti elternzeit(porodiljni) kako se dogovori sa sefom i dobit ce placeno kao i svaka mama koja radi a na porodiljnom je (65-67% place za to vrijeme dok je doma) raspitajte se u Rathausu u vasem gradu, sigurno ima savjetnik.

Ti u svakom slucaju dobivas 300€ godinu dana ili 150€ dvije godine (ako tako odlucis), a nemoj zaboraviti i na Kindergeld. Muz ako uzima porodiljni dobiva postotak place (nazalost se tako puno uzima), tak bude i moj - on je vec trazio odobrenje za 4tj Elternzeita

• MM2245
    10. Rujan 2017. 22:10

Marijana

MM2245

Ninche9

Ti u svakom slucaju dobivas 300€ godinu dana ili 150€ dvije godine (ako tako odlucis), a nemoj zaboraviti i na Kindergeld. Muz ako uzima porodiljni dobiva postotak place (nazalost se tako puno uzima), tak bude i moj - on je vec trazio odobrenje za 4tj Elternzeita

Odobrenje trazimo prije poroda?

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

Marijana12345
    10. Rujan 2017. 23:40

Moj muz je vec u pisanoj formi trazio odobrenje poslodavca. Dobio je 4tj. Naveo je datum od kad do kad. Ali su naravno fleksibilni pa ako se rodi malo ranije ici ce ranije, a ako prenesem pomaknut ce porodiljni za tih par dana. 
    Sta se tice naknada, sve se trazi nakon poroda kad se dobije rodni list, pisale smo o tome par stranica unaprijed.

Marijana12345
    10. Rujan 2017. 23:42

Vjerojatno u Personalabteilungu iliti "kadrovskoj" postoji neki obrazac za podnosenje zahtjeva. 

13. Rujan 2017. 11:02

Pozdrav cure moje :)
    neke me ovdje vec znaju a neke ne :P
    Marijana sa tobom se nisam cula sto godina, kako napreduje?
    Sto se tice ovog porodiljnog za tate ja cu se samo nadovezat i rec da tata koji radi moze uzet porodiljni isprekidano sve do djetetovog 3.rodendana. Znaci moze uzet kad se beba rodi npr 1mj pa onda za par mjeseci opet 1mj i tako sve do 3.g. Moj muz recimo jos nije iskoristio nista porodiljnog za nase dijete ali na godinu planira uzeti.

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• MM2245
    13. Rujan 2017. 13:06

Pandica1510

Pozdrav cure moje :)
    neke me ovdje vec znaju a neke ne :P
    Marijana sa tobom se nisam cula sto godina, kako napreduje?
    Sto se tice ovog porodiljnog za tate ja cu se samo nadovezat i rec da tata koji radi moze uzet porodiljni isprekidano sve do djetetovog 3.rodendana. Znaci moze uzet kad se beba rodi npr 1mj pa onda za par mjeseci opet 1mj i tako sve do 3.g. Moj muz recimo jos nije iskoristio nista porodiljnog za nase dijete ali na godinu planira uzeti.

Bok Pandica :)

Znaci moze uzeti npr sad 2 tjedna, pa 3 tj pa opet 2 tj. (zato sto ja uzimam 12 mj pa njemu ostaje 2 mj)

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

Marijana12345
    13. Rujan 2017. 15:47

MM2245

Znaci moze uzeti npr sad 2 tjedna, pa 3 tj pa opet 2 tj. (zato sto ja uzimam 12 mj pa njemu ostaje 2 mj)

Moze, ali kako sam vec napisala treba podnijeti zahtjev u firmi da mu se to odobri, i ako ima nekog ok na obracunu placa da mu veli kako mu se najbolje isplati. Znam da mi je muz nesta pricao da navodno  ima razlike u obracunu ako se ide unutar jednog mjeseca ili ako je npr. tih 2tj dio u jednom a dio u sljedecem mjesecu.
    Pandice evo guram... do dana danasnjeg imam mucnine, uzas... jedva cekam poroditi se! Za vikend idemo na onu informativnu Elternabend u St.Annu pa ce nas mozda provesti po odjelu. Makar planiramo uzeti zasebno sobu ako nece biti puno rodilja.

• Minea
    13. Rujan 2017. 17:37

Pozdrav drage zene :)

Nova sam ovdje na vasoj stranici pa da se ubacim na temu poroda u Njemackoj. Trudna sam 22 tjedna sa blizankama. Nalazim se u blizini grada Landshuta, tocnije Geisenhausen, pa ako ima koja od vas tu da u blizini zna ginekologa koji je dobar ili cak zna nas jezik:D , malo sam slaba na njemackom ali cu rijesit po engleskom preglede ako bude moguce. 

Termin mi je 20.1.2018 pa bi mi za nekih mjesec ... dva trebao ginekolog posto necu vise ic u Hrv na pregled kod svog. 

Sto sve trebam napraviti? Prvo nac ginekologa , pa onda bolnicu kasnije ili? 

Hvala ☺️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani