Trudnice i mame u Njemačkoj

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Mamicaaa

Broj poruka: 654

Prijavi adminu

U svakom slucaju uputit ce nas malo bolnicki pedijatar,malo babica i ostali pa cemo se snaci o raditi kako mislimo da je najbolje...al dobro je znat to sve sta nas ceka sva srece pa tebe moze izresetat pitanjima kak je tu hah..

Broj poruka: 870

Prijavi adminu

U svakom slučaju je super cut od neke mame koja svaki dan to prolazi i može dat savjet kao nama ti jer i ti svi doktori oni kažu svima isto. Ali svakako kad nam dođu naše bebice to će bit odnos koji samo mame razumiju sta bebi treba i sta hoce :)

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Prijavi adminu

Mamice, kako si nam ti danas?

Prijavi adminu

Jao, vidiš od svih stvari za trudnoću uopće se nisam sjetila nekih takvih "sluzbenih" stvari.. zar naša djeca kao rođena u njemačkoj nemaju nikakva prava? 
    Bože koje su to procedure, a cek zar nisi te sve rodne listove i to mogla podići na hrvatskom konzulatu? 
    Vjenčani list to imam jer smo morali prevest na njemački da bi me muž mogao prijaviti ovdje i napraviti zdravstveno..

Mamicaaa

Broj poruka: 654

Prijavi adminu

Pandice hvala na pitanju dobro sam,cekam nedjelju da odmorim kak treba hah..kak si ti? 
    Ajoooj koje procedure nas cekaju kad rodimo oko papira..

Prijavi adminu

A ja baš mislila da te u njemačkoj ne gnjave toliko papirima kao kod nas. 
    A to za zdravstveno valjda sve ovisi u kojem si zdravstvenom osigurana. Ja isto imam preko muza ali su nam kopirali i prevedeni vjencani list i moju prijavu na njemacku adresu i sve ostalo sta već ide..
    Reci mi jesi ti možda putovala već sa malom? Mi planiramo imati naravno krštenje u hr jer su nam svi tamo ali muž planira biti na porodiljnom samo 2mj. Čitala sam na raznim temama i mišljenja su podijeljena. Dok moja kolegica je sa bebom od 2 mj išla na more avionom i kaže da mala nije niti zaplakala. Mi bi naravno isli autom.

Prijavi adminu

Nama treba nekih 7-8h. 
    Uff, natjerati ću muža da mi to sve napravimo po porodu jer moramo krštenje obavit najkasnije u roku 4mj.
    Sad cim dođe s posla cu ga izrešetat informacijama jadnog haha

Prijavi adminu

Haha ne bi ni skuzila da nisi rekla. A tko zna, u četvrtak cu saznati pa možda si i pogodila ;)

Prijavi adminu

Naravno, jedva čekam da mogu podijeliti tu vijesti :D 
    Pa ja sam inače dosta kršćanski odgojena i puno drzim do tako nekih stvari, a ne bi voljela tu krsitit bebu bez svoje obitelji.. 
    Baš sada malo citam na stranici od konzulata i piše da za prijavu bebe moramo ja i muž donijet putovnicu ili domovnicu i da kasnije ako hoćemo možemo izdvadit rodni list i ostale papire od bebe tu na konzulatu ali da se naravno plaća. Hmm, morat cu poslat muža direkt tamo da se raspita. 
    Pa jel moguce da to sve ovisi od pokrajine kakve su procedure?

Prijavi adminu

Joj mogu mislit, kud imaš bebu onda još da trcis njima papire tražit. Kao da ne mogu to pojednostaviti i olakšati i tebi i njima. Za hr me to ne bi čudilo ali ovdje gdje je tako sve uređeno .. 
    I koliko dugo si čekala na te sve papire i putovnicu?
     Morat cu se svakako raspitati i počet prikupljati papire dok još imam živaca, jer kad stomak bude do zuba ili beba u kolicima svi oko mene će ispastat .. haha 
    Nema rok hehe kažem to sve ovisi od osobe, mene su tako odgojili pa između ostalog sam i razvila mišljenje da ne želim bebu pre dugo držati nekrstenu (iz vjerskih razloga). dok moj brat recimo isto je svoje krstio sa više od 6mj. Mama nije bila oduševljena ali ajde.. sto ljudi sto ćudi :D

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.