Little_P dijete se ne posjeda prije nego se samo posjedne!!! To je jako bitno! Prvo ako se nije sama posjela znaci da nije psihicki ni fizicki spremna za to. Drugo pasivno posjedanje stvara opterecenje za kraljeznicu. Trece zasto bi se ona trudila posjest ako ju ti stavljas sjest?
Nisam znala da ju ne smijem posjedati. Iako to traje par sekundi jer me strah da dugo sjedi, pogotovo kad ide nešto dohvatiti prema naprijed. Više je to kad sjedi na meni, dok se igra na podlozi izbjegavamo sjedenje.
Ljuti me u biti moja pedijatrica koja mi govori krive stvari. Od posjedanja do toga da joj sa 5mj.dam kekse za večeru (to nisam ni pomišljala napraviti).
Nisam znala za margarin, dobar hint. 😁
Orhideja1 bojim se tih padova kad krene ustajati. Moram imati oči i na leđima. 👀
Za sada je samo guza u zraku, izgleda mi ko mali crv kad tako krene "puzati".
31.7.2021. 👶🏻💝
Za ovu foru s margarinom nisam imala pojma 😄
…
Moja ne puze, ali stalno balnsira na boku ili se ljulja naprijed nazad na koljenima i podlakticama i onda se iz te poze dize na stopala i guzu u zrak, ali ostaje na podlakticama, tako da nista jos od posjedanja 🤷♀️
Little_P dijete se ne posjeda prije nego se samo posjedne!!! To je jako bitno! Prvo ako se nije sama posjela znaci da nije psihicki ni fizicki spremna za to. Drugo pasivno posjedanje stvara opterecenje za kraljeznicu. Trece zasto bi se ona trudila posjest ako ju ti stavljas sjest?
Nisam znala da ju ne smijem posjedati. Iako to traje par sekundi jer me strah da dugo sjedi, pogotovo kad ide nešto dohvatiti prema naprijed. Više je to kad sjedi na meni, dok se igra na podlozi izbjegavamo sjedenje.
Ljuti me u biti moja pedijatrica koja mi govori krive stvari. Od posjedanja do toga da joj sa 5mj.dam kekse za večeru (to nisam ni pomišljala napraviti).
Orhideja1 bojim se tih padova kad krene ustajati. Moram imati oči i na leđima. 👀
I meni je pedijatrica od Magdalene rekla kad je navršila 6 mj. da ju mogu stavljati povremeno u sjedeći položaj, da jača leđne mišiće. I Magdalena se nakon mjesec dana sama posjela i propuzala.
Znači, kod nje nisam vidjela nikakvu "štetu " u tome.
Veronika se sama počela krivo odizati i jednostavno više nije htjela ležati, a u poluležećem položaju nema šanse da je bila, stalno se dizala rukama, ono koma... ima 8.5 mj., još uvijek vojnički puže, posjela se nije pravilno .
Želim reći da je svaka beba drugačija, ali svaka!
Ako ti je ona par sekundi u sjedećem položaju, neće joj to uništiti kralježnicu. Rekla si i sama da joj ne dozvoljavas više.
Stvarno mislim da se previše plašimo i opterećujemo, odmah mislimo da smo mi kao roditelji nešto krivo napravili.
Imam dvoje djece, obje odgajamo isto, a totalno su različite u karakterima, razvojno...
👨👩👧👧👭
I meni je pedijatrica od Magdalene rekla kad je navršila 6 mj. da ju mogu stavljati povremeno u sjedeći položaj, da jača leđne mišiće. I Magdalena se nakon mjesec dana sama posjela i propuzala.
Znači, kod nje nisam vidjela nikakvu "štetu " u tome.
Veronika se sama počela krivo odizati i jednostavno više nije htjela ležati, a u poluležećem položaju nema šanse da je bila, stalno se dizala rukama, ono koma… ima 8.5 mj., još uvijek vojnički puže, posjela se nije pravilno .
Želim reći da je svaka beba drugačija, ali svaka!
Ako ti je ona par sekundi u sjedećem položaju, neće joj to uništiti kralježnicu. Rekla si i sama da joj ne dozvoljavas više.
Stvarno mislim da se previše plašimo i opterećujemo, odmah mislimo da smo mi kao roditelji nešto krivo napravili.
Imam dvoje djece, obje odgajamo isto, a totalno su različite u karakterima, razvojno…
Slažem se od A do Ž!
url=https://lilypie.com]
Potpisujem i ja sve vezano uz razvoj.. Neće ni svaki pedijatar e isto reći. Moja najstarija kćer je po prvom pedijatru bila hipotonična, usporena u svemu ( zaključak kad je imala mjesec dana), ja more suza prolila, prebacim ju kod druge pedijatrice, kaže apsolutno zdrava i normalna beba. Hoću reći, da smo ostali kod tog prvog pedijatra, tko zna čega bi se naslušala... I ona je sama sjela, I prohodala bez dana puzanja... i evo je skoro 13 godina, sasvim normalna djevojčica.. srednja je suprotnost od nje, dugo puzala, čak i kad je prohodala bilo joj lakše puzati do nečega.. a za ovu najmanju ćemo vidjeti, hehehe 🤭🤭🤭🤭
Slažem se da treba biti oprezan, samo mi (ja) ponekad se uspanicimo kad vidimo kako to druge bebe rade. A ko što ste rekle sve su one drugačije. 😊
Kako ste vi mame ovih dana?
Ja sam baš nemirna i užasno nervozna. Pripisujem to hormonima pošto je beba počela sisati puno manje, vremenski i kolicinski. Osjećam propadanja dolje kao u pms-u i sve se nadam da ce biti prva menga, da to nije moj novi karakter. 😅
31.7.2021. 👶🏻💝
Zene moje, ja sam luda ovih dana. Ukratko, mala mi nikad nije losije spavala, izbijaju joj zubici, muci je stolica (unatoc tome sto joj vec 3 dana zaredom dajem sljivu), a slag na kraju su crvenilo i pristici ispod oka koji su joj se sad pojavili vec treci put u 2 tjedna 😩 Naravno da je sve to praceno nervozom, placem i stalnim nosanjem, a vecinu vremena smo same dvije, tako da sam iscrpljena 😵💫 I znam da je to glupo, ali zbog svega toga osjecam se kao da fejlam kao roditelj 😔 Nadam se da je kod vas situacija bolja…
Zene moje, ja sam luda ovih dana. Ukratko, mala mi nikad nije losije spavala, izbijaju joj zubici, muci je stolica (unatoc tome sto joj vec 3 dana zaredom dajem sljivu), a slag na kraju su crvenilo i pristici ispod oka koji su joj se sad pojavili vec treci put u 2 tjedna😩Naravno da je sve to praceno nervozom, placem i stalnim nosanjem, a vecinu vremena smo same dvije, tako da sam iscrpljena😵💫I znam da je to glupo, ali zbog svega toga osjecam se kao da fejlam kao roditelj😔Nadam se da je kod vas situacija bolja…
Drage moje little p i Srnica…
Postoje lakši i teži dani... Kad si roditelj, sve što želiš je samo najbolje za svoje dijete, ali puno stvari je izvan naših mogućnosti, na puno stvari ne možemo uopće utjecati.
Znam da plač djeteta pogoršava stvar, jer se onda tek mi mame osjećamo grozno. U nama se javlja potreba da plač automatski zaustavimo, što nije uvijek moguće.
I samoj mi je tako, tako da vas razumijem.
Upravo zato ne možeš fejlati kao roditelj, jer čim se tako osjećaš, znači da ne fejlas!
Nitko nije savršen, svi griješimo, samo rijetki to priznaju. 😀
Ali najbitnije je da voliš svoje dijete i pružaš mu tu ljubav.
Bolesti, plač, padovi se ne mogu spriječiti koliko god se trudili.
Jedino što možemo je dijete utješiti i voljeti.❤❤
I odrasti će oni, pa će se javiti neke druge brige, ali dođe i naša zrelost i razboritost kod raspoznavanja takvih situacija...❤
👨👩👧👧👭
Zene moje, ja sam luda ovih dana. Ukratko, mala mi nikad nije losije spavala, izbijaju joj zubici, muci je stolica (unatoc tome sto joj vec 3 dana zaredom dajem sljivu), a slag na kraju su crvenilo i pristici ispod oka koji su joj se sad pojavili vec treci put u 2 tjedna😩Naravno da je sve to praceno nervozom, placem i stalnim nosanjem, a vecinu vremena smo same dvije, tako da sam iscrpljena😵💫I znam da je to glupo, ali zbog svega toga osjecam se kao da fejlam kao roditelj😔Nadam se da je kod vas situacija bolja…
Postoje lakši i teži dani… Kad si roditelj, sve što želiš je samo najbolje za svoje dijete, ali puno stvari je izvan naših mogućnosti, na puno stvari ne možemo uopće utjecati.
Znam da plač djeteta pogoršava stvar, jer se onda tek mi mame osjećamo grozno. U nama se javlja potreba da plač automatski zaustavimo, što nije uvijek moguće.
Upravo zato ne možeš fejlati kao roditelj, jer čim se tako osjećaš, znači da ne fejlas!
I odrasti će oni, pa će se javiti neke druge brige, ali dođe i naša zrelost i razboritost kod raspoznavanja takvih situacija…❤
Kako lijepo rečeno🥰
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Postoje lakši i teži dani… Kad si roditelj, sve što želiš je samo najbolje za svoje dijete, ali puno stvari je izvan naših mogućnosti, na puno stvari ne možemo uopće utjecati.
I odrasti će oni, pa će se javiti neke druge brige, ali dođe i naša zrelost i razboritost kod raspoznavanja takvih situacija…❤
❤❤❤
31.7.2021. 👶🏻💝
Sortiraj odgovore
Najstariji