Tako sam i ja, otprilike znam kad bi bio sljedeći obrok, pa nesto ranije idemo papati. Kašica ako nije topla više, onda tanjurić malo u vruću kupku. Kada je pojeo par žličica onda je normalno pojeo i bočicu, a kada je pojeo cca 100ml kašice onda sam dala na kraju tek toliko da si još doda tipa 30-40 ml. Danas je prvi put probao mrkvu, nije baš bio oduševljen pa nisam forsirala, par žličica pa onda boca.
Sljedeća namirnica sam mislila proso. Ima netko ideju za povrće broj tri? Prva je bila tikva, sada mrkva. Ja sam mislila cvjetaču, ali sam naišla na podatak da teško sjeda na želudac...inače nemam takav dojam o cvjetači pa me to zbunilo. A mislim si davati stvari koje i inače jedemo, pa npr batat kojeg nikad doma ne konzumiramo ne bih.
Hej, pa ja imam istu knjigu 😂😂😂 uuela sam ju u knjižnici jer je domaća autorica, pa si mislim tu ima baš recepata sa nama udomaćenim namirnicama. Upravo sam ju počela listati, kad evo juhe od goluba među prvim receptima 😂
E nes me zanima kad budem kašice od mlijeka pravila, mi doma pijemo zobeno mlijeko i to će onda biti oke i za njega?
Supergirl mi jedemo dosta tikvice, pa ako i vi jedete možeš s tim sad probati...jedemo i patlidzan, al nez kad se on može uvesti. Ja sam još na početku, još istrazujem 😅 i naravno želim njemu praviti ono što i mi jedemo, a ne nešto sa tablice npr što mi skoro nikad ne jedemo 🤷🏼♀️
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Možeš brokulu možda prije nego cvjetaču, blitvu isto ako jedete, ciklu ako jedete, krompir.
Ja isto necu bas davat stvari koje ne jedemo inače tj. Neću ih dugo davat al za početak dobro dođu pa u tu svrhu planiram korabu, batat, ciklu (jedem je al na salatu), celer (jedem al rijetko). Pa evo u svrhu više k9mbinacija posegnut ću za navedenim.
url=https://lilypie.com]
Mene sad zanima jel riječ o golubu ptici ili golubu ribi 😄🤣
Ja sam kontinentalac, nisam ni znala da postoji golub riba 😂 piše jedan ili dva mlada goluba, prerežu se na pola i kuhaju
E nes me zanima kad budem kašice od mlijeka pravila, mi doma pijemo zobeno mlijeko i to će onda biti oke i za njega?
Supergirl mi jedemo dosta tikvice, pa ako i vi jedete možeš s tim sad probati…jedemo i patlidzan, al nez kad se on može uvesti. Ja sam još na početku, još istrazujem 😅 i naravno želim njemu praviti ono što i mi jedemo, a ne nešto sa tablice npr što mi skoro nikad ne jedemo 🤷🏼♀️
Ja sam veliki ljubitelj tikvice 😁 za sad smo probali butternut, a i ovu ćemo svakako! Iza ljeta sam zaboravila na nju. A onda već dođe i krumpirić. Pa onda već vjerojatno možemo i od svega skuhati juhicu jelda? Pa se može ubaciti i malo teletine (ali samo da pusti svoje u juhu, ne jede se još meso).
A za zobeno mlijeko nemam blage veze..mislim da bi do godinu dana trebalo biti izdojeno ili AD, tek kasnije ostale varijante....iskusnije mame ispravite me
Možeš brokulu možda prije nego cvjetaču, blitvu isto ako jedete, ciklu ako jedete, krompir.
Ja isto necu bas davat stvari koje ne jedemo inače tj. Neću ih dugo davat al za početak dobro dođu pa u tu svrhu planiram korabu, batat, ciklu (jedem je al na salatu), celer (jedem al rijetko). Pa evo u svrhu više k9mbinacija posegnut ću za navedenim.
Znači brokula blaža za probavu ipak?
Krumpirići svakako 😁
Gdje nabavljate namirnice koje nemate domaće? Nešto imam domaće i naravno neprskano, a nešto ću kupovati. Kod tikve me nije brinulo jer se radi o biljci koja se inače ne tretira baš pesticidima pa nije neophodno da bude bio varijanta. Mrkvicu i krumpir imamo domaće, ali npr brokulu moram kupiti. U bio&bio dućanu (koji mi bas i nije blizu) povrće zna biti baš i ne svježe i pomalo pokvareno (da, bio 😅😅), ali opet nisam tolki frik. A opet ako postoji "bolja" varijanta da ipak kupim nešto zdravije. Čak npr mislim da su kupovne kašice nešto sasvim okej dok se radi o voću i povrću, provjereni izvor, stakleno pakiranje, ko zimnica za bebe. Što mislite o tome a što o smrznutom povrću? Jedino nisam baš za one obroke sa mesom, nekak mi je to neprivlačno kupovati. A kad dođe do te faze, najlakše je skuhati kockicu teletine sa povrćem.
Ja sam prvi put krenula sa 6 mjeseci pa mi svaka namirnica za 4 mjeseca djeluje prerano 🤔🤷🏼♀️
Baš ne znam.
Ja sam krenula sa bundevom, pa je bilo raznog povrća tikvica, špinat, mrkva, krompir, pa i voće. Avokado sam davala iako ga ne jedemo nešto baš, više jer je super za kombinovanje pa zato.
Sad bih možda mogla čak sa ciklom krenuti (u zamrzivaču spremna domaća) 🤷🏼♀️
Ja znam da sam meso davala sa 7 mjeseci
Pileće 🤷🏼♀️ pa ubrzo i teleće
I nisam bila striktna po pitanju onih 3 dana uvođenja. Uglavnom 2, nekad 3. Zavisi i od namirnice 🤷🏼♀️
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Tweetyca da strava, i ona rodilja isto, a još me i jeza jer je prija moje prije rodilja i na respiratoru je...dakle strava...tako sam sretna što mi je trenutno najveća briga koje voće zblendat 🙄
Supergirl mislim da su i cvjetača i brokula u sličnoj kategoriji, obe su kupusnjače, a kupusnjače same po sebi su sklone uztokovat vjetrove npr. Samo što sam u više tablica skužila da je često ranije navedena brokula nego cvjetača. Iako gledajući tablice i preporuke vidim da nema više pravila striktnih kad se što uvodi već postoje razne kombinacije odnosno bilo kad bilo što. Ja se vodim onim što je nekako lakše za pripremu, bolje za prihvaćanje pa ću po tome ići. Brokulu i općenito povrće kupim u trgovini, sad uglavnom bude hrvatska proizvodnja, a ne dajem sirovo pa ono ne brijem na eko eko. Smatram da su kašice kupovne ok i isto mi je samo meso odbojno u njima a ovo drugo da. To se strogo kontrolira pa ne mislim da je unutra otrov. Smrznuta brokula od leda mi je odlična, kupim ponekad u nedoatatku svježe i nedostatku ideje.
Hahah opet kopiram Bojanu...isto je meso jela sa 7mj, piletinu, ne računam tu temeljce i juhe već baš meso. Isto nisam striktno 3 dana uvodila, već kombinirala. Još sam išla svaki mjesec novi obrok, a sad vidim da nešto drugo preporučuju, međutim nama je ovako bilo ok. E sad krećem ranije i onda planiram prva 2mj jedan obrok pa onda dalje korak po korak i polazim blendanjem, a prošli put sam gnječenjem...evo to mi je jedina razlika u ovih sada mjesec dana prije što startam nego prošli put. I prošli put nam je dohrana taman startala u vrijeme tikvica pa mi je to bilo idealno za početi, sad ipak skroz drugo doba godine.
Općenito mislim da smo sad malo isprepadane s tom dohranom a ne treba biti pa se nastojim osloniti na zdrav razum.
Sortiraj odgovore
Najstariji