Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    02. Studeni 2021. 13:55

Čuj golub 😄🤣🤣 jel prije muž gađa goluba pračkom ili 😄🤣
    Šta nije pinceta hvat vezan uz motoriku, propuzavanje itd...odnosno puzanje i tummy time važni su za razvoj pinceta hvata što je početak razvoja fine motorike!? 🤷‍♀️🤦‍♀️😬 možda sam polupala lončiće!
    Nisam najbolje skužila pitanje....obrok sam davala, ću davati u vrijeme inače mliječnog obroka ali ne bas da urla od gladi nego onako znamo kad bi mogao tražiti jest i onda malo prije mu se ponudi jest....ako ne ide, odnosno ako prihvati par žlica onda iza istih ide boca/sisa, ako pojede dovoljno onda nema boce/sise, tako sam radila/ću raditi! Iskreno prvi put čujem to da prvo mora jest mlijeko pa dalje...

url=https://lilypie.com]

Bojana2017
    02. Studeni 2021. 14:25

Umirem znači, kao ajmo djeci davati sve ono što inače nikad ne jedemo i zakomplikujmo sebi život još više. Ja sam prvi obrok uvodila tipa ujutru kad se probudi prvoj podoj, pa nakon tog prvog  podoja ide nemliječni obrok. Kuvala sam tipa sat nakon podoja, nekad bude teški jauk pa dobije sisu oa taj nemliječni ide kao treći obrok, a nekad drugi, uglavnom oko podne, nekad je to u 10 ujutru bilo, nekad u 1 poslije podne. Zavisi od bebe, ustajanja, hranjenja. I isto kao Mallla, trudila sam se, a i opet ću, da podoj ne ide odmah poslije obroka. Čak i ako pojede par kašika odugovlačim bar 15 minuta jer ono, cilj mi je da kruti obrok zamijeni podoj 😊
    Podgrijavala nisam ništa u početku, a Iskra mi je bila fan hrane na sobnoj temperaturi (hladnije) a ne vrućw, tako da, sve je išlo 😊

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Aneee
    02. Studeni 2021. 14:29

Što znači pojede dovoljno? Koliko je za bebu dovoljno kašice? Ili čekam da počne da se želi da je još gladan pa ću znati 😆
    Ja sve planiram kako i kad početi s tim...i onda planiram da muž u to vrijeme bude doma slobodan ili na godišnjem u slučaju reakcije na hranu da je tu da vozi..ali opet ne mogu na svaku novu isprobanu namirnicu čekati da on bude doma 😂
    Nisam paničar, nego osoba sa puno alergija pa me nebi cudilo da I on dobije neku. Isto kao dermatitis, imala ja ima ga i on 🤦🏼‍♀️ općenito mu je koža osjetljiva kao i moja 

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Aneee
    02. Studeni 2021. 14:32

Bojana2017

Jutro 😊😊 kad ovako dan krene umor i neispavanost su podnošljiviji 😄
    https://ibb.co/6RHFJTM
    U svakom slučaju kod mene dok dojim nema povratka "normalnom" životu.
    I danju i noću često i nepredvidivo sisanje. Čudo je i da uspijem na trening 3 puta sedmično 😄
    Što se dohrane tiče nema ruku dok za to ne bude spisobna. Kao i Mallla niti imam vremena niti živaca kupiti hranu po podu non stop 😄

Preslatke su seke 🥰

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

james
    02. Studeni 2021. 14:39

Ana b. - i moj mali ima alergije (stariji sin) do te mjere da imamo epipen i znamo za to od prije uvodenja dohrane, ali nisam se nikad bojala kod uvodenja novih namirnica jer napocetku uvodis bas namirnice na koje vecina ljudi nije alergicna (voce, povrce, meso, zitarice), a kad budes uvodila neku namirnicu na koju si ti alergicna ili koja spada u namirnice koje cesto izazivaju reakcije (npr. mlijeko, jaja, orasasto…), onda svakako oprezno i neka ti bude muz pri ruci, cisto za sigurnost, makar iz mog iskustva, uvijek djeci dajes na pocetku jako male kolicine pogotovo tih namirnica koje izazivaju alergije tako da najcesce ako i dode do reakcije to budu blaze reakcije, uglavnom hrabro i sretno
    I da, u pravu si, atopijski i alergije su nasljedne, tako da postoji velika sansa da ti sin ima ih u nekom obliku, kao i drugo dijete ako ga budes imala

Mallla
    02. Studeni 2021. 15:46

Evo Bojana opisala isto što sam i ja radila.

Općenito da je praktično mami i bebi. A te male količine budu brzo skuhane. A ako se jako ohladi onda 5-10 ml umješane tople/vruće vode dovede kašicu na toplo.

Ana, a nekih 5 kašikica nije komoletan obrok, tražit će brzo ponovo pa mu daš. Ako je smazalo npr 100ml jasno je da mu ne treba više. Al to ce ti on sam dat do znanja. I radila bi ovako kako je James napisala, ono na što si ti alergična ostavi za kasnije
    A da i pinceta hvat služi kasnije za papicu, ne hvataju hranu šakom već prstićima.

Mallla
    02. Studeni 2021. 15:50

I podebljala bi ovo što negativ kaže fokus...pročitati sve al uzet sredinu koja je vama ugodna i primjenjiva. Koji god obrok uvele, koju god vrstu hrane bitno da ste sa sobom mirni bez suvišnih preispitivanja (ovo govorim i sebi) 😄 uvođenje krute hrane je onako izazovno u početku al je zapravo prirodno i krene to skroz okej s vremenom. Možda ćete nakuhat more cikle a beba npr neće voljet ciklu 😬 tako da sve je moguće, samo polako i hrabro!

Aneee
    02. Studeni 2021. 16:00

Kao mala sam bila alergicna na čokoladu, a sad jos uvijek sam na kivi, soju, breskve, jabuke (ali kod jabuka i breskve npr sok  ne smeta nego samo jabuka i to kora od jabuke. Mrkva npr samo ako nije obrađena mi smeta. Prašina i pelud to oke ništa sa hranom. Nez sta jos 🤔 hahaha ima stvarno dosta ni sama nez sta sve 😅 

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

Mallla
    02. Studeni 2021. 16:37

Evo npr zamjena za jabuku može biti koraba, meni su jako slične, prolazi u kombinaciji slatko i slano. Neces ne dat nikad jabuku al ti nece bit dio prve kasice, dat ces je nekad kasnije kad se vec malo uhodate. Ili meni osobno okusom se prate mrkva i batat...sto opet ne znaci da neces izbjec mrkvu zauvijek vec samo malo odgodit. Buduci da znas za alergije kod sebe samo ides malo vise po pravilima tj 3 dana jedna namirnica pa tako 3 po 3. Bit ces i ti tako mirnija. Ja vam javim dojmove nakon prvog tjedna uvođenja, obustavljam čitanja i istraživanja jer ću počet komplicirat a to ne treba ni meni ni njoj ❤

Aneee
    02. Studeni 2021. 17:05

E hvala vam...uopce nisam znala da su alergije "nasljedne"
    Msm bez obzira na moje alergija ja sama u trudnoći toliko jabuka pojela, jer su mi se tako jele (naravno jednu na dan) 😂
    A i soju npr nekad muž kad naručujem hranu u kineskom restoranu pa zaboravi reci bez soje, pa opet ono pojedem koju jer je teško to sad sve izdvojiti..nisu to neke teške alergije, a I ne jedem to u kilama jel...
    Ali bar znam sad pa ću s njim paziti bar ovo početno vrijeme. Razmišljam mu za vikend napraviti prvu kasicu čisto za probu, ali naravno tražim još pravu tablicu da mogu kombinirati neke stvari, a I sad npr znam što bi trebala na početku izbjegavati

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.