Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Supergirl
    01. Studeni 2021. 20:18

I moram iskomentirati kosu od male Iskre, prekrasna , ma mala Zlatokosa 🥰

• Mare87
    01. Studeni 2021. 20:59

Cure cije bebe ne zele same spavati dulje od 20 min. - probajte blizu ostavit svoju spavacicu/majicu radi mirisa u osjecaja blizine..

Magdalena2002
    01. Studeni 2021. 21:17

Supergirl

A zadnjih 4 dana se hranimo na žličicu 😁 pa evo dojmova.
    Počeli smo sa butternut tikvicom, kašica. Prvi dan tri žličice nakon kojih je bila kisela faca i čuđenje 😂😅 a već sljedeći dan otvara usta i čeka da žličica dođe. Drugi dan sam u pire tikvice dodala i malo AD-a, čisto da bude poznatiji okus. Danas sam dodala par kapi maslinovog ulja, rekla pedijatrica da je to okej. Danas na slinčeku praktički nije ni bilo ničega, jede ko veliki, baš sam bila u čudu, a on već tri dana papa na žličicu sa osmijehom 😁 sutra mislim da ćemo mrkvicu.
    Kod nas je već jedno vrijeme bilo buljenje u ljude koji jedu.
    Sad moram još kupiti onu neku gricku igračku koju može gristi umjesto prstiju/cijele šake, mislim da desni svrbe i žuljaju.

Ajme, kad to čitam, i ja se radujem početku dohrane! 
    Btw. sad je dosta popularna ona BLW metoda, da se beba sama "hrani", je li netko to prakticirao? Nekako mi se čini da ne to puno posla i muke oko tog načina hranjenja. 
    Spavanje- što se tiče dnevnog spavanja, mi smo i dalje na max 30,40 min spavanja po danu, i tako 3 puta na dan. Više od toga ne ide. Kako dan odmiče, jer se premalo odmori, bude sve nervoznija. Nadam se da će se to vremenom ustaliti. Po danu spava u dnevnom, mi radimo sve normalno, ne stišavamo se, ne zamračujem. Kako bude veća, za dnevno spavanje ću je stavljati u krevetić, za sad je u kolicima još. Mi imamo krevetić, ali on nam je ukras u sobi, jer ona spava između muža i mene, najviše zbog hranjenja. Kako je pala na kilazi dok je bila bolesna, budim se 3×u noci da je podojim, jer ona sama bi se probudila jednom, a baš mi se čini da su nas ta noćna hranjenja spasila što se tiče mog mlijeka i nje same...
    Sretna sam jer se i Veronika voli nositi, imamo Ergobaby Original sa umetkom. 

👨‍👩‍👧‍👧👭

Supergirl
    01. Studeni 2021. 21:53

Mare87

Cure cije bebe ne zele same spavati dulje od 20 min. - probajte blizu ostavit svoju spavacicu/majicu radi mirisa u osjecaja blizine..

Ja sam jučer navečer (po noći spava s nama) nakon uspavljivanja pokretima ninđe sišla s kreveta  i u istom manevru ispuzila iz ogrtača koji sam nosila jer ga nije puštao 😅 a muz gleda na kameri i umire od smijeha

Supergirl
    01. Studeni 2021. 23:43

Magdalena2002

Supergirl

A zadnjih 4 dana se hranimo na žličicu 😁 pa evo dojmova.
    Počeli smo sa butternut tikvicom, kašica. Prvi dan tri žličice nakon kojih je bila kisela faca i čuđenje 😂😅 a već sljedeći dan otvara usta i čeka da žličica dođe. Drugi dan sam u pire tikvice dodala i malo AD-a, čisto da bude poznatiji okus. Danas sam dodala par kapi maslinovog ulja, rekla pedijatrica da je to okej. Danas na slinčeku praktički nije ni bilo ničega, jede ko veliki, baš sam bila u čudu, a on već tri dana papa na žličicu sa osmijehom 😁 sutra mislim da ćemo mrkvicu.
    Kod nas je već jedno vrijeme bilo buljenje u ljude koji jedu.
    Sad moram još kupiti onu neku gricku igračku koju može gristi umjesto prstiju/cijele šake, mislim da desni svrbe i žuljaju.

Ajme, kad to čitam, i ja se radujem početku dohrane!
    Btw. sad je dosta popularna ona BLW metoda, da se beba sama "hrani", je li netko to prakticirao? Nekako mi se čini da ne to puno posla i muke oko tog načina hranjenja.
    Spavanje-što se tiče dnevnog spavanja, mi smo i dalje na max 30,40 min spavanja po danu, i tako 3 puta na dan. Više od toga ne ide. Kako dan odmiče, jer se premalo odmori, bude sve nervoznija. Nadam se da će se to vremenom ustaliti. Po danu spava u dnevnom, mi radimo sve normalno, ne stišavamo se, ne zamračujem. Kako bude veća, za dnevno spavanje ću je stavljati u krevetić, za sad je u kolicima još. Mi imamo krevetić, ali on nam je ukras u sobi, jer ona spava između muža i mene, najviše zbog hranjenja. Kako je pala na kilazi dok je bila bolesna, budim se 3×u noci da je podojim, jer ona sama bi se probudila jednom, a baš mi se čini da su nas ta noćna hranjenja spasila što se tiče mog mlijeka i nje same…
    Sretna sam jer se i Veronika voli nositi, imamo Ergobaby Original sa umetkom.

Ja sam svakako imala u planu tamo nakon navršenih šest mjeseci, kada bude u hranilici, dati hranu prikladne teksture (koju može samostalno uhvatiti rukom i jesti) pa da ima i taj doživljaj. A možda i koristiti BLW za trenutke kada želimo svi zajedno jesti, pa da se osjeća uključen 😁 jest da to sigurno znači i čišćenje poslje, ali su mi to tak slatki trenuci da si mislim a jbg, YOLO

Aneee
    02. Studeni 2021. 04:45

Jutro, ja sam od jučer počela zabiljezavati njegovo spavanje u app pa da vidim koliko inače spava...bas me zanima 😄
    .
    I ja planiram dati da jede rukom, ali naravno tek u hranilici kad bude mogao sjediti, jer je lakše 🤷🏼‍♀️

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Mallla
    02. Studeni 2021. 07:54

Potpisujem Mare za ovo da probate bebi ostavit svoju apavaćicu, majicu, potkošulju nešto što ste nosili tako da vas beba cijelo vrijeme ima na nosu 🤣
    Supergirl super za žlicu, čini mi se da bebe dobro prihvaćaju tikve. Mi ćemo isto u avanturu žlica. Iako sokiće na žlicu hoće, naravno oni su slatki. A tikva je isto slatkasta pa se nadam uspjehu.
    Jest ce rukom cim budu namirnice konkretno uvedene i cim nam prehrana bude uspostavljena ok, a onda ce jesti rukom, žlicom i vilicom, kako bude htjela. Sad za početak ne, nit imam vremena nit volje tim se bakcat a i mislim da gledajuci apetite moje djece tesko bi se tu nesto konkretno pojelo (mozda je to moja predrasuda) idem old school sistemom.
    Inace ona se meni budi sad i do 3 puta u noći, nekad pojede dosta, nekad malo, a kroz dan isto kao novorođenče jede svako 2 ipo do 3 sata. Sve u svemu nije previše zahtjevna, ne mogu reći ali me ta konstantna buđenja i hranjenja dosta ograničavaju u nazovimo normalnom životu, tako da čekam da to prođe.

url=https://lilypie.com]

Aneee
    02. Studeni 2021. 08:06

Mi preko dana od početka imamo svaka 2 sata hranjenje 🙈 ako imam sreće bude nekad 3 sata 😅

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Bojana2017
    02. Studeni 2021. 11:16

Jutro 😊😊 kad ovako dan krene umor i neispavanost su podnošljiviji 😄
    https://ibb.co/6RHFJTM
    U svakom slučaju kod mene dok dojim nema povratka "normalnom" životu.
    I danju i noću često i nepredvidivo sisanje. Čudo je i da uspijem na trening 3 puta sedmično 😄
    Što se dohrane tiče nema ruku dok za to ne bude spisobna. Kao i Mallla niti imam vremena niti živaca kupiti hranu po podu non stop 😄

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

CrazyDiamond
    02. Studeni 2021. 12:03

Tweetyca - istina je da kad si dam više truda oko namještanja naramenica da manje boli :) radi se o elastičnoj marami. Isto smo cca 6 kg. No, moja su leđa i ramena stalno bolna pa je valjda prije do toga 🥴
    Izdajanje- još nisam, samo sisamo, ali razmišljam o izdajanju radi odlaska na farbanje... 🤔 nisam bila 6 mjeseci već i kosa mi je koma... a kod moje frizerke to obično potraje... 
    Dojenje- i kod nas je na cca 2 h preko dana... eh...
    Spavanje preko dana- ako hoću da duže spava bez mene moram je ipak imati na oku- kad vidim da se budi, opet malo legnem do nje, stavim ruku na nju, dam joj dudicu i tak ostanem 5 min. Nekad upali i onda mogu nastaviti dalje s poslovima :) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.