Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Orhideja1
    09. Listopad 2021. 19:20

Bojana sretan put i uživaj kod svojih. Super da se crvenilo smanjilo. Ako želiš potraži u bosni ovu kremu https://zdravo.ba/proizvod/ljepota-i-njega/pharmamed/bademova-krema-za-djeca-i-bebe
    nama ju preporučuje naša patronažna, nema je za kupit u hr, ali ja zato imam zalihe i koristile su ju sve moj prijateljice do sad, nama je zbilja najbolja ja sam si nabavila 3 velike i 3 male za u torbu.
    Pelene koristimo babylove, probali pampers premium i ok su nam, trenutno kupila lupilu također ok i bolnici dobili trudy isto su ok ili ja nisam adekvatna za procijenit.
    Nama je smetalo paradajz, za orašaste nisam primjetila da mu smeta ali je kakica smrdila na kiselo pa su mi starije mame rekle da im je pedijatar rekao da zna bit od orašastih. Rode tvrde da bebi crijeva trebaju sazorit i da mamina hrana nema veze s tim nego je od bebe do bebe različito, meni to ima logike, ali isto tako sam se 3x opekla na paradajzu🤷‍♀️

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

sassy
    09. Listopad 2021. 19:20

Sto se tice neumjesnih pitanja o dojenju i slicno uzasno me nerviraju i sva druga zadiranja u odgoj djeteta a najvise me nervira to pusti je da place, nemoj je uzimat u ruke naucit ces je, pa sva ponosna : ja sam bgm svog ostavljala samog a sin je sad emotivno zatvoren totalno.
    Vrhunac je bila svekrva koja nakon pitanja spricas li kad povuces bradavicu i mog odgovora da to ne mora da znaci dal imas mlijeka il ne jer je moja mama dohila 2 god i nikad nije spricala, prisla meni dok sam dojila i nisam obracala paznju i povukla me za bradavicu da ona vidi. To mi je bio vrhunac zadiranja u privatnost.

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

mara5
    09. Listopad 2021. 19:50

sassy

Sto se tice neumjesnih pitanja o dojenju i slicno uzasno me nerviraju i sva druga zadiranja u odgoj djeteta a najvise me nervira to pusti je da place, nemoj je uzimat u ruke naucit ces je, pa sva ponosna : ja sam bgm svog ostavljala samog a sin je sad emotivno zatvoren totalno.
    Vrhunac je bila svekrva koja nakon pitanja spricas li kad povuces bradavicu i mog odgovora da to ne mora da znaci dal imas mlijeka il ne jer je moja mama dohila 2 god i nikad nije spricala, prisla meni dok sam dojila i nisam obracala paznju i povukla me za bradavicu da ona vidi. To mi je bio vrhunac zadiranja u privatnost.

A joj! Ovo je baš pretjerivanje! Žao mi je što si to prošla. :(

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

matea1989
    09. Listopad 2021. 20:17

Sassy - znači ja bi je zbilja kao i tweetica automatski plesnila bez razmišljanja (bila bi to vjerojatno refleksna reakcija) ... Mislim stvarno si svašta daje za pravo, ja se nikome ne opravdavam i nije me briga šta ko misli, ja radim najbolje što mogu i znam za svoje dijete, ti koji imaju šta za reći su mi najdraži... Pogotovo kad krene usporedba djece i ja sam to ovako... ako te nisam pitala za savjet ne zanima me... rogovi mi rastu od takvih🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Bojana2017
    09. Listopad 2021. 22:33

Ajme Sassy 😱😱😱 ta žena je za odvaliti pljesku definitivno, prestrašno 🤦🏼‍♀️
    Žene ja sam čak sa mužem išla u dvoranu pogledati rukomet 😁😁 mama bila sa curama. Sad smo u krevetu 😊😊 laku noć svima želim

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

MariLove12
    09. Listopad 2021. 22:42

Sassy, potpisala bi sta su cure rekle, mislim da bi dobila blagi napadaj samo na pitanje koje ti je postavila, kamoli na to sto je slijedilo.. 🤯🤯🤯 Sto se hrane tice, ja sam do sada izbjegavala citrusno, mahunarke, brokulu, gazirano.. Doslovno sve sto bi moglo izazvati grceve i u mom slucaju je vrijedilo jer ih nikako nije imao, neki dan sam pojela grah napokon i nije mu bas sjelo mucio ga je trbuscic poslije.

It's a boy! 💙

Celuloza
    09. Listopad 2021. 22:45

sassy

Tweetyca na kraju sam kupila ovaj:https://www.tinylove.com/en/best-sellers/meadow-days-sunny-strolljer je jedino taj bio u radnji ali za sad je ne zabavlja uopste. Vidjet cemo vremenom :)
    .
    Bojana sretan put i dobrodosla u BiH :) kisa je ovih dana nazalost
    .
    Mame koje doje da li izbjegavate neke namirnice? Mene nekako strah da jedem kikiriki, orahe i ostale orasaste plodove jer se bojin da ce mala reagirat. Isto, ne jedem mahunarke, paradajz i paprike radi njenog stome. Buduci da je u fazi grcica i da uzmem jest necu znat jel od toga joj lose ili su generalno grcevi.
    .
    Meni tako fali da izadjem vani, 7 dana sam vec u kuci, nemam nikog da malu pricuva, a s njom da iden lose je vrijeme plus mrzi kolica. S muzem nikako da se uklopim da on ostane s njom, cim zavrsi s poslom ima nekog drugog posla oko stana hrane nabavke itd. Pitam se dal bi mi marama il neka nosiljka pomogla.

Moj mali neće u kolica i gotovo. Još mi je i bolje iskreno u nosiljku ga ubaciti, osjećam se puno mobilnije, a i on uživa. Pomaže i kod nervoze, npr. bude ful umoran i ne može zaspati. Nakon obaveznog negodovanja ful brzo se umiri i spava ko klada. 😁 A da ne pričam da imaš slobodne ruke i možeš svašta i po doma napraviti haha.
    Ako sam dobro skužila ti si iz Bosne? Sry ak sam nekaj pomiješala 😅 Evo link za super nosiljke koje se rade u Sarajevu: https://dracomom.ba/en/
    Zna se nać i rabljenih, pogledaj na FB grupu Oglasnik za nosiljke. Stvarno ljudi prodaju svašta po razumnim cijenama.
    Za jesen/zimu sam nabavila cover za nosiljku preko njuškala za 150 kn, rabljeni ali u savršenom stanju. Vodo i vjetronepropusni sloj i još se dodatno iznutra može staviti dekica kad dođu minusevi. Ima i kapuljaču. 😁 Dolisa se zove, negdje u Bosni se rade kolko sam skužila. Ali postoje i različite DIY varijante, samo malo proguglaj. Još jedna prednost nošenja je to kaj klince oblačiš ko i sebe, ne moraš ih baš toliko zabundati ko u kolicima jer ga griješ svojim tijelom. 
    I bebačima isto treba friški zrak kao i nama tako da svakako probaj izaći van bar na 15,20 min. Oboje ćete se bolje osjećati 😀

MariLove12
    09. Listopad 2021. 22:47

Karlo je poceo pruzati prstice na rukama, tj sve prste osim kaziprsta na obje ruke, oni uglavnom ostanu ili skroz ili na pola skvrceni. Ja mu pokusavam blago i njega ravnati, naravno ne dozivljava moje pokusaje niti 5%. Guglala sam (naravno 😂) ali nista ne nalazim, da li je ista stvar i kod vasih beba?
    Ana.b sretno na krstenju, samo opusteno! 😊
    Bojana uzivaaaaaj 😀

It's a boy! 💙

MariLove12
    09. Listopad 2021. 22:54

Čaj - roiboois, meni je bas dobar, neki cudan okus ali pase, bas je umirujuci, a tako djeluje i na bebin probavni sistem, ali sad ste me bas zainteresirale za hippov, moram ga probati nakon toliko pohvala 😀
    Eterična ulja - koje bi ste jos preporucile osim Mirte i lavande? Kuzi li se netko u to? 
    P.S. bas sam citala da se ne preporucuje izlagati bebe mlade od 3 mj etericnim uljima jer se njihov imunološki sustav tek razvija i moze biti kontraproduktivno za njih. Pa nek se nađe info, možda nekome bude od koristi. 

It's a boy! 💙

ana0310
    09. Listopad 2021. 23:19

MariLove12

Čaj - roiboois, meni je bas dobar, neki cudan okus ali pase, bas je umirujuci, a tako djeluje i na bebin probavni sistem, ali sad ste me bas zainteresirale za hippov, moram ga probati nakon toliko pohvala 😀
    Eterična ulja - koje bi ste jos preporucile osim Mirte i lavande? Kuzi li se netko u to?
    P.S. bas sam citala da se ne preporucuje izlagati bebe mlade od 3 mj etericnim uljima jer se njihov imunološki sustav tek razvija i moze biti kontraproduktivno za njih. Pa nek se nađe info, možda nekome bude od koristi.

Donesem ti ja hippov pa probaj 😊 i difuzor ti dam pa se igraj 😂
    Bojana drago mi je da je na kraju sve dobro zavrsilo 🤗

2021. M 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.