I da prva 2 tjedna su ti najbitnija zbog laktacije
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Orhideja1 dojenačka kakica i inače smrducka na kiselo, intenzitet smrada varira o onome što smo jele. Ja sam primjetila i s Hanom a i sada da bi nam tijekom cijelog staža dojenja kakica smrdila isto. Vjerujem da nemate nikakav problem. Virozna kakica ima specifičan miris, bude onako sivkaste boje i smrdi kao pokvarena jaja ili baca na slatkasto, baš bude intenzivan miris, al opet ako nema fibre nema se tu što posebno činiti.
Negativ odlicno napredujete pa imamo sad slicnu kilazu, par deka gore dole. A "posljedica" hioertonusa bi bilo pre rano posjedanje i nepravilno posjedanje, značajno grčene mišića i nejednak razvoj tijela odnosno jača i razvijenija jedna strana od druge (ne u onoj normalnoj razini) kasnije u životu potencijalno problemi s leđima i slično, to je onaj opseg koji mi je jasan, nisam dublje istraživala…
Bojana jedini prijedlog koji imam je da npr. Pomjeriš vrijeme kada kupaš Iskru, napraviš to ranije nego inače iako kad Iris ne spava sasvim ti svejedno al ono što hoću reći, nekada zafitiljimo sebi neke ritmove i onda u njima grcamo a da samo malo izmjenimo lakše bi podnjeli. Npr. Hanu bi kupala nedjeljom a onda sam skopčala.da sve strpam u nedjelju pa sam tada luda ko šiba pa sam prebacila u subotu taj dio. Saru kupala prije spavanja a danas sam prebacila prije šetnje, poanta je da ja budem rasterecenija.
Magdalena ja ti mislim da je to faza šaka-usta! Da je gladna dala bi i druge znakove ili bi jela, al razumijem dvojbu i samoj mi prolete takve misli glavom. Nedojenje noću neće smanjiti produkciju mlijeka, mlijeka se uvijek stvara po Veronikinom tempu, zato kad su skokovi treba im pistiti nasisavanje jer tako prpvociraju da se stvori više, koliko im treba. Ali nedojenje noću utječe da potencijalno ranije ponovno imaš cikluse kao ja npr. Obadva puta 2mj nakon poroda stigla menga. S oko mj dana moje cure spavaju noć, ne sisaju noću i meni stigne menga…Al pred mengu i za vrijeme menge bebe isto znaju biti lude na sisu…al o tom po tom.
Ti si naš pedijatar 🥰🥰🥰, ja tebi vjerujem gotovo više nego njemu.
Zbilja u tvom i Bojaninom "glasu" ima nešto umirujuće
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
https://ibb.co/q9bvGvT
Malo drijemam na mami
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Jutro tete, nama jucer bilo 7 dana: https://ibb.co/TBmgxNJ.
Posto volimo puno papat a mama nema jos dovoljno mlijeka trazimo neku flasicu koja sto manje otpusta jer kasnije odbija siku koja nema toliki mlaz. Trenutno imam neku aventovu plasticnu. Imate li iskustva?
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Orhideja ma samo smo friško to sve prošle pa nam je iskustvo još tu pri ruci, a drugi put bude lakše jer je manje strahova. Jave se neki drugi strahovi al barem dio ih je vec poznat. Ja kad se sebe sjetim doslovno sam ista pitanja imala. Uglavnom naucila sam da nema mjesta panici jer je 90% toga samo nas strah, a 10% mogucnost da stvarno nesto nije ok, a jel ok il nije lakse uocimo ako uspijemo onih 90% zanemarit.
Preslatka slikica, spava na sigurnom 🥰
Aaa sassy divna je, bas raste ko iz vode! 🥰
Bočica bilo koja s malom rupicom po mogucnosti da ne curi iz nje kad je okrenes naopako. Medela calma ima sistem da bas treba sisati da bi islo al je skupa.
U pocetku nam je ona bila odlicna, al evo prije koji dan nije htjela niti povuc na nju pa sam prebacila na Tomme Tippe iz koje ide kap po kap i onda je jela (to je bio onaj dan ksd sam dobila mengu i kad mi se cinilo da cijeli dan nije jela kako treba i ponudila joj izdojeno)
Tweetyca ta potreba da je stalno na sisi moze biti i skok onaj prvi s 3-4dana...al ako vidis da je samo potreba za blizinom ovisi kako zelis dalje dojiti, koliko dugo i kojim tempom. Ja npr sve sto uocim da nije hranjenje odmicem, ako je nervozna odmicem dakle sve sto nije hranjenje na mojoj sisi nema mjesta za to. Znam da bi me sad zagovornice dojenja gađale kamenjem al briga me ovo paše meni pa i njoj pasalo me pasalo 😉 sita je!
Mi se digle u 9:30 ovakva su nam jutra:
https://ibb.co/Y3WpQ9L
url=https://lilypie.com]
Tweetyca - to ti je zapravo super, em trazi jesti, em povecava proizvodnju mlijeka, em znas i sama da imas mlijeka, kud bolje 😅 moja bi u pocetku samo spavala pa sam bila u brizi da je gladna/zedna, pa nudila joj, a nisam ni imala odmah mlijeka.. na kraju krajeva svaka beba ima neki svoj ritam koji niti nije svaki dan isti i to je ono sto sam usvojila i kaj mi bude lakse s drugim djetetom 😄
Orhideja- slatkis mali😍 upravo jucer kupila baby gym koji i vidim kod tebe 😄
Sassy - preslatka mala curka 😍
S bocicama i dudama nemam iskustva..
Mallla - vidi sretnu slatku bebu😍 moja se isto ujutro cesto smije, pa i ponoci, navecer malo manje😄
Jao kad pogledam vase bebe koje su vece sada vidim kako vrijeme zaista leti 😊 jos ti osmijesi uh ❤️
.
Moja mala spava na siki i tako jede, vuce je sad ne znam koliko je efektivno al cim dodje na sisu zaspi. Sada je pustam jer pokusavam navuci sto vise mlijeka za nju ali mi je cudno kako odmah zaspi. Preko dana je ok al nocni podoji su bas opasni ako cica par sati. Neki mi vec savjetuju da odustanem od dojenja kao jos nije nadoslo mlijeko al ja i dalje se borim i tu i tamo dam AD ako primijetim da nije izvukla puno.
.
Nakon 7 dana borim se jos s ranama, sada me zatezu konci i bas se tesko pomijeram i krecem. Pokusat cu stavljat kantarionovo ulje bar za vanjske savove da razmeksa malo.
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Mene nije bilo neko vrijeme..al evo procitala sve zaostatke :) dobro dosle sve novopecene mamice! 💛 mogu rec da mi nemamo bas ovih tipicnih problema, ne moram ga ni nosat ni ljuljat da zaspe, dudu prihvati kad bude kenjkav ili kad ga muci kakanje pa ga to umiri, brzo pocica, spava dobro! Sve u svemu jako dobra beba i ja svr prakticki ko i prije uspijem uz njega..
.
Jos da malo prokomentiram psihicko stanje nakon poroda..sta mi se cudno dogodilo ja da sam postala prava MAJKA, mater - hahah znaci imam toliku zelju da kuham, pecem kolace, trazim recepte, kombiniram.. ludo! U zivotu nisam vise toga napravila kaj se tice eksperimentiranja u kuhanju i pecenju nego od kad sam rodila, tj prije nisam uopce voljela ista sto se tice bivanja u kuhinji 😂 ovo me bas iznenadilo i sokiralo. Svašta ti hormoni proizvedu..i to ne ide u prilog mom mrsavljenju nakon poroda..stanem u svu robu od prije al po izgledu vidim da nije to ko prije, valjda ce se vrati kad tad..ne stresiram se
.
Kiflice mi smo na isti datum rodile..i tebi su rekli da je puno sto je 1 kg dobila od poroda? Mi jucer isto bili na pregledu i dobio je 1,5 kg! 😂 al nama nisu nis rekli..pa sad ne znam tko je "u pravu", vjv opet indiivdualno.
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
Nazalost nisam uspjela vidjet vase slikice al evo vama jedna nasa, slikano danas u 5 ujutro..skuzila sam upravo dok sam pisala da je to tocno 1 mj od kad je roden, jer je i roden u 5 ujutro 🤣
https://ibb.co/g925V1S
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
Sortiraj odgovore
Najstariji